Sahurda ve iftarda tüketilen besinlerin sağlıklı ve doyurucu olması, uzun saatler süren oruç ibadetini kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu nedenle ramazan ayında ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. Çorbadan ana yemeğe, hamur işinden tatlıya kadar her gün farklı lezzetlerle iftar hazırlamak isteyenler için alternatifleri bir araya getireceğiz. İşte, tarifleriyle 8 Mayıs iftar menüsü...
#İftar MenüsüSıradan kebap tariflerinden sıkılanlar için ramazan ayının vazgeçilmezi pide ile yapılan enfes bir önerimiz var: Ramazan pideli kebap. Kendi ellerinizle mayaladığınız ramazan pidesi, salçalı tereyağlı kuş başı etle buluşup sarımsaklı yoğurtla sunuma hazırlanacak. Tadına doyum olmaz bir lezzet ortaya çıkacak. İşte, ramazan pideli kebap için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları
#Ramazan Pideli Kebap Nasıl Yapılırİçerisinde, başlıca zerdeçal ve sumak olmak üzere birçok baharat yer alan köri, makarna, kırmızı ve beyaz et yemeklerine bambaşka bir lezzet katıyor. Özellikle köri soslu tavuk yemeğinin kokusu sık sık mutfaklardan yayılıyor. Peki, köri soslu tavuk nasıl yapılır? Köri soslu tavuk tarifi
#Köri Soslu Tavuk Nasıl YapılırSac kavurma, et yemeklerinin en bilinen ve sevilenlerinden biri. Sac üzerinde çevrilen kuşbaşı et, biber, soğan ve domatesle buluşuyor, baharatlarla lezzetini katlıyor. İşte, sac kavurma için gerekli malzemeler ve adım adım tarifi
#Sac Kavurma Nasıl YapılırTencere yemeklerinin en sevilenlerinden yahni, hem beyaz hem de kırmızı etle yapılabiliyor. Her ne kadar kış yemeği gibi görülse de yahni, mevsimden bağımsız bir lezzet. Peki, yahni nasıl yapılır? İşte, arpacık soğanlı tavuk yahnisi ve fesleğenli patates püresi tarifi
#Yahni Nasıl YapılırTavuk yemeklerinde farklı bir alternatif arayanlar için farklı bir o kadar da şık sunumlu önerimiz var: Pekmezli lahanalı tavuk bonfile. Pekmezle marine edilen tavuk bonfile parçaları, lahanayla buluşuyor tadına doyum olmuyor. Peki, pekmezli lahanalı tavuk bonfile nasıl yapılır?
#Pekmezli Lahanalı Tavuk BonfileBodrum çevresinde çok sık tüketildiği için 'Bodrum kebabı' olarak da bilinen Çökertme kebabı, hem görüntüsü hem de tadıyla gönülleri fethediyor. Çökertme kebabını biftek ya da bonfile yerine fileto tavuk göğsüyle de yapabilirsiniz. Peki, Çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte adım adım Çökertme kebabı tarifi…
#Çökertme KebabıYılbaşı gecelerinin en güzel taraflarından biri, aile üyeleri ve dostlarla bir masa başında toplanıp, bir yandan eğlenceli sohbetler ederken bir yandan da lezzetli yemekler yemektir. Özellikle hindi, günümüzde yılbaşı sofalarının baş köşesinde yer alan, yılbaşı gecesi yenmesi neredeyse adet haline gelmiş lezzetlerden. Bu nedenle hindilerin satışı başlar başlamaz birçok kişi de şimdiden "Yılbaşı hindisi nasıl yapılır? Yılbaşı hindisi pişirmenin püf noktaları nelerdir?" diye aramalara başladı. Eğer siz de onlardan biriyseniz, hindi kızartırken çok işinize yarayacak ipuçlarımıza bir göz atmalısınız.
#Yılbaşı Hindisi Nasıl PişirilirTavuk yemeği denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de tavuk sote tarifi oluyor. Peki, sıradan tavuk sote tarifine bir alternatif oluşturmaya ne dersiniz? İşte, hem lezzeti hem de görünüşüyle iştah kabartan patates püreli tavuk sote tarifi...
#Tavuk SoteHangi ciddi yemek kitabımıza baksam, bu harika yiyecek için verilen tarifleri piyaz, zeytinyağlı, etli ve hadi bilemediniz sucuklu ve pastırmalı olanı ile kısıtlı bulmaktayım. Oysa Paul Bocuse'ün kuru fasulye tarifinde pırasa da var. Vedat Başaran, bir sohbetimizde eski tariflerde kereviz yaprağı ve Arnavut biberi kullanıldığını söylemişti.