Yahni nasıl yapılır? Arpacık soğanlı tavuk yahnisi ve fesleğenli patates püresi
Tencere yemeklerinin en sevilenlerinden yahni, hem beyaz hem de kırmızı etle yapılabiliyor. Her ne kadar kış yemeği gibi görülse de yahni, mevsimden bağımsız bir lezzet. Peki, yahni nasıl yapılır? İşte, arpacık soğanlı tavuk yahnisi ve fesleğenli patates püresi tarifi
ARPACIK SOĞANLI TAVUK YAHNİSİ VE FESLEĞENLİ PATATES PÜRESİ
1 paket tavuk göğsü
500 gram arpacık soğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su
Fesleğenli patates püresi
3 patates
Yarım demet fesleğen
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 diş sarımsak
Tuz
Kiraz domates
Fesleğen yaprakları
Yarım çay bardağı zeytinyağı
TAVUK YAHNİSİ NASIL YAPILIR?
Arpacık soğanların kabuklarını soyup yıkayın.
Tencereye sıvı yağı alıp ısıtın. İçine soyulmuş soğanları katıp biraz kızartın.
Küp doğranmış göğüs etini ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurun.
Rendelenmiş sarımsak ve salçaları katıp kavurmaya devam edin. Sıcak su, karabiber ve tuz ilave edip kapağını kapatın. Hafif sulu kalacak şekilde pişirin.
Patatesleri haşlayıp ezerek püre haline getiri.
Fesleğenleri, sarımsağı, dolmalık fıstıkları, tuz ve sarımsağı ezerek püre haline getirin ve patatese ekleyerek karıştırın.
Karışımı kahve fincanına doldurup servis tabağına ters çevirin. Yanında yahni ile servis edin.