Kurban bayramında kırmızı et alerjisinin belirtilerine dikkat edilmeli. Alerji belirtileri et tüketiminden hemen sonra olabildiği gibi 3 ile 6 saat kadar sonra da olabilir. Peki kırmızı et alerjisi nedir, belirtileri nelerdir? İşte kırmızı et alerjisiyle ilgili merak edilenler...
#Kırmızı Et Alerjisi NedirGünümüzde birçok alerji türü bulunmaktadır. Bu alerjiler görüldüğü kişilerde önemli etkilere neden olmaktadır. Nadir görülen alerjilerden birisi de et alerjisidir. Sizler için Et alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Et alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Et Alerjisi NedirOnkoloji alanında uzmanlaşmış Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Nichole Andrews, kanser riski hakkındaki yanlış bilgilerle mücadele etmek için bir uzak durulması gereken besinler listesi hazırladı.
#Kansere Neden Olan BesinlerSevgili lezzetsever dostlarım; Bu hafta size “soğan sever misiniz?” sorusuyla geldim. Soğanla mesafeli olan, soğanı seven fakat diri tüketemeyen, hatta kıyma köftesine efsane bir alternatif arayanları tek bir tarifte buluşturmak istiyorum; kırmızı soğan köftesi. Minimal malzemelerle maksimum lezzet sunan soğan köftesi, iddia ediyorum ki size kaç adet yediğinizi unutturacak.
#Kırmızı SoğanBir hafta arayla seyrettiğim bu filmlerde birbirinden çok farklı iki mutfağı izliyoruz. Buna madalyonun iki tarafı da denebilir. Her iki film de başarılı ve birlikte seyredildiklerinde üst düzey gastronomik denen mutfağın nereden nereye geldiğini çok iyi gösteriyor.
#Vedat MilorHassasiyetimiz olsun olmasın arpa, çavdar ve buğday gibi unlardaki protein çeşidi glüten, hemen herkesin gündeminde. Yazarımız Dr. Ayça Kaya’ya kimlerin tüketip tüketmemesi gerektiğini sorduk ve glütensiz beslenme hakkında doğru bilinen yanlışları öğrendik. 10 yıldır glütensiz beslenen eğitmen şef Burak Özbay’dan glütensiz tatlı-tuzlu tarifler aldık...
#Glutensiz BesinAnnem sebze yemekleri ve hamurişlerinde tam bir ustadır; üzerine zeytinyağlı-maydanozlu bir karışım sürdüğü katmerini, göce mantısını ve ıspanaklı gül böreğini asla onun gibi yapamadım. Hayvansal proteine olan alerjisi nedeniyle ben küçükken et pişiremezdi çünkü dokununca elleri kabarır, midesi bulanırdı. Yine de yılmaz, eldivenle de olsa o köfteyi yoğururdu. Dillere destan olmazdı yaptığı ama hasta olmayı göze alarak pişirdiği o yemek, benim için dünyanın en lezzetli yemeğidir her zaman.
#Sebze Yemekleri TarifMilli Eğitim Bakanlığı, 6 Şubat'ta başlayacak ve ağırlıklı olarak okul öncesi öğrencilerini kapsayacak 'ücretsiz yemek' uygulamasına ilişkin 81 ile kılavuz gönderdi. Buna göre kendi mutfağında yemek hazırlama olanağı olmayan okullar için meslek liseleri, öğretmenevleri ve yemek hazırlayan kamu kurumları devreye sokulacak. Her il ve ilçede müdür yardımcısı veya şube müdürü başkanlığında kurulacak komisyon süreci takip edecek.
#MebMillî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022-2023 eğitim öğretim döneminin ikinci yarı yılının başlayacağı 6 Şubat tarihi itibarıyla 5 milyon öğrenci için kademeli olarak hayata geçirecekleri ücretsiz yemek uygulamasına ilişkin hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.
#Mahmut ÖzerMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net" temalı açık hava toplantıları kapsamında Elazığ'da düzenlenen mitingde konuştu. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştiren Bahçeli, "Kılıçdaroğlu, siyasi nefretini Türkiye'ye karşı silah gibi kullanmaya başlamıştır. PKK'ya kol kanat gerip arka çıkan Kılıçdaroğlu'dur, FETÖ'yü aklama sözü veren Kılıçdaroğlu'dur. Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP uçurumun kenarındadır" dedi. HDP'nin de Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması gerektiğini söyleyen Bahçeli, "Bizim gözümüzde PKK neyse HDP odur, bu kesindir. HDP neyse CHP aynısıdır. Hiç kimse HDP ile ilgili bize parmak sallayamaz" ifadelerini kullandı.
#ElazığVücudumuzun sağlığı için bazı mineral ve vitaminlere ihtiyaç duyarız. Kolin de bunlardan biri... B vitamini grubu içinde yer alan kolinin yeterli ölçüde alınmaması çocuklarda beyin gelişimini etkiliyor. Özellikle hamilelik öncesi ve emzirme döneminde bebeğin beyin gelişimi için kolin hayati önem taşıyor. Peki bu kadar önemli bir besin olan kolini neden çoğumuz ilk defa duyuyoruz? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#KolinSindirim sistemi üzerinde pek çok farklı gıdanın değişik etkileri bulunur. Özellikle kabızlık konusunda bu durum değişkenlik gösterebilir. Bu konuda en çok merak edilen yiyecekler arasında yumurta geliyor. Peki, yağda, tavada ve haşlanmış yumurta yemek kabız yapar mı tüm detayları ile derledik.
Yediklerimizin sağlığımız üzerindeki etkisi yadsınamaz. Aynı şey patili dostlarımız için de geçerli. Onların daha sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmesinde doğru mama tercihi çok önemli. Onlarca çeşit arasından beslediğimiz hayvanın cinsine, ırkına, yaşına en uygun olanını nasıl seçmemiz gerektiğini uzmanlara danıştık.
#Mama SeçimiGökdeniz bebek, nadir görülen Harlequin tipi iktiyozis hastalığı ile dünyaya geldi. Annesi onun minicik elini bile doğumdan ancak 21 gün sonra görebildi; aylarca öpüp koklayamadı, kucağına alamadı. Bugün Gökdeniz bebek bir yaşında. Annesi Ela Tuncer bir yıl boyunca yaşadıklarını hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#Bebek SağlığıHistamin alerjisi pek çok kişinin farkında olmadan yaşadığı alerjik durumdur. Histamin alerjisi; bilhassa sağlıksız yaşam stili ile beraber sıkça görülür. Teşhis konması oldukça zordur. Peki Histamin alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Histamin alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#HistaminYıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencilerinin yürüttüğü kampanya olumlu sonuç verdi; yarından itibaren okulun yemekhanelerinde vegan menü alternatifi sunulacak. YTÜ öğrencilerinin zaferi yeni olsa da, birçok üniversitede uzun süredir vegan menü hazırlanıyor. Farklı üniversitelerden öğrencilerle konuşup bu konuda fikirlerini aldık.
#Vegan MenüBATIGÖZ Sağlık Grubu’nun Manisa merkezinden göz sağlığı ve hastalıkları uzmanı Op. Dr. Okan Taşkın, halk arasında ‘göz eti’ olarak bilinen ‘pterjium’ hakkında önemli bilgiler verdi. Op. Dr. Okan Taşkın, “Halk arasında ‘gözde et yürümesi’, ‘göz eti’ veya ‘kuş kanadı’ olarak bilinen ‘pterjium’, gözün beyaz kısmı üzerindeki zar tabakaya ait damar ve bağ dokusunun anormal bir şekilde büyüyerek saydam kornea tabakası üzerinde ilerlemesiyle meydana gelir. Genellikle gözün buruna yakın iç kısmında oluşan bu zar, göz bebeğine doğru büyüme eğilimindedir. Hastalığın meydana gelmesindeki başlıca faktörler; güneş, sıcak ve tozdur. Bu yüzden açık alanda çalışan kişiler, fırın ve kaynak işçileri tehlike altındaki gruplar olarak sayılabilir. Göz eti hastalığı; ailesinde göz eti olan, alerjisi veya göz kuruluğu olan hastalarda ise daha sık gözlemlenir” dedi.
#1Hem tohumu hem yaprakları tüketilebilen çemen otu, sağlık için faydalı bitkilerdendir. Uzakdoğu kültüründe vazgeçilmez baharatlar içerisinde yer alan bitki, yemeklere tat vermesiyle biliniyor. Çemen otu nedir, nerede yetişir, ne işe yarar, nasıl kullanılmalı, zararları nelerdir, faydaları var mıdır sorularının yanıtlarını sizin için derledik.
#Çemen OtuÇoğunlukla sporcular tarafından kullanılan bir takviye olan protein tozunun zararlı olup olmadığı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Spor yaparken kişilerin ihtiyacı olan yüklü proteini doğal besinlerden karşılayamayacağını düşündüğü için alınan protein tozu, kasların daha kısa sürede gelişmesine yardımcı olur. Peki protein tozu zararlı mı, ne işe yarar? İşte protein tozu ile ilgili merak edilenler…
#Protein Tozu