Japonya’da erişte işi gastronomik bir hedefe yönelmiş. Üç farklı şekli var: Ramen, soba ve udon. Ramen hemen herkesin favorisi. Her yiğidin yoğurt yiyişi gibi her ramen’cinin farklı bir stili var. En lezzetli tarafı olan çorbası için farklı et, kurutulmuş balık ve sebzeler kullanılıyor.
#Japonyaİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 14 Mayıs Perşembe iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemJaponya’da şubat, kar festivallerinin zamanı. Şehirler dev buz heykellerle donatılıyor. Ülkenin önde gelen kayak merkezlerinden Niseko, kuzeydeki Hokkaido Adası’nda. Sibirya’dan esen rüzgârlar kış boyunca buraya ortalama 15 metre yüksekliğinde toz kar yığıyor. Bölgedeki dört kayak köyü yemekten kültüre, kayaktan saunalarına her açıdan Japon kültürünün izini taşıyor.
#NisekoBangkok’la ilgili önceki yazımda, Bangkok’un Wat Phra Kaew, Grand Palace (Büyük Saray), Wat Pho Uzanan Buda Tapınağı, Şafak Tapınağı Wat Arun gibi mutlaka görülmesi gereken yerlerinden bahsetmiş; Dusit Bölgesi, Çin Mahallesi, Küçük Hindistan olarak bilinen Phahurat, Siyam, Silom, Sukhumvit Bölgeleri ve gece hayatını elinde tutan Khao San Road’u bu yazıya bırakmıştım. Şimdi Bangkok’un kalan kısmına yani tapınaksız bir Bangkok’un nasıl olacağına bu yazıyla birlikte göz atalım…
#Bangkok Gezi RehberiBangkok’la ilgili önceki yazımda, Bangkok’un Wat Phra Kaew, Grand Palace (Büyük Saray), Wat Pho Uzanan Buda Tapınağı, Şafak Tapınağı Wat Arun gibi mutlaka görülmesi gereken yerlerinden bahsetmiş; Dusit Bölgesi, Çin Mahallesi, Küçük Hindistan olarak bilinen Phahurat, Siyam, Silom, Sukhumvit Bölgeleri ve gece hayatını elinde tutan Khao San Road’u bu yazıya bırakmıştım. Şimdi Bangkok’un kalan kısmına yani tapınaksız bir Bangkok’un nasıl olacağına bu yazıyla birlikte göz atalım…
#BangkokEskiden köylerin makarna yerine tükettikleri sağlıklı bir ürün olan erişteyi evinizde de kolayca yapabilir, değişik tariflerini deneyebilirsiniz. Özellikle mevsimden bağımsız olarak tüketilebilen erişte çorbası, büyük-küçük herkes tarafından seviliyor. Peki erişte hamuru ve çorbası nasıl yapılır?
#Erişte HamuruŞimdi karar verme zamanı! Hayatınız ve sağlığınız için. Evet, bazı hastalıklar var ki epey zorlayıcı olabiliyor ve yaşam kalitemizi etkileyebiliyor. Ancak size düşen boyun eğmek yerine mücadele etmektir. Tıpkı, glüten düşmanı çölyak hastalığı gibi… Bir gen hastalığı olan çölyak hastalığına dair tüm detayları İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Işık sizler için anlatıyor.
#Çölyak Hastalığı TedavisiUzak Doğu denince benim aklıma hemen yemek gelir. Öyle lüks lokantalarda yenen yemekler değil bunlar. Sokakta ya yürüyerek ya da küçük bir iskemle üstünde yediğim yemeklerdir. Ne zaman bu uzak diyarlara gitsem, ilk işim sokak yemeklerinin bulunduğu yerleri sormak olur. Tayland tam da böyle bir yer. İlginç lezzetleriyle mutlaka keşfedilmeli… İşte size Tayland lezzet rehberi…
#Tayland Sokak LezzetleriYoğun iş temposunun yorgunluğunu atmak için yeşilliklerin içinde kafa dinlemek isteyenlerdenseniz, sizin için 300 liranın altında kaçırılmayacak yurt içi bahar tatili fırsatlarını seçtik. İster Karadeniz’de yaylalara çıkın, ister Ege’de denizin ve güneşin tadını çıkarın. İşte çoktan seçmeli Türkiye'deki yurt içi tatil rotaları
#Yurt İçi Tatil FırsatlarıAmerika’da iyi, eğlenceli, mutlu yaşam deyince ilk akla gelen yer Oregon Eyaleti’nin en geniş, gerçekte küçük metropolü Portland. Son dönemde Portland’ı özellikle kadınlar için bu denli popüler yapan konu ‘Grinin 50 Tonu’ çılgınlığının anavatanı olması. Tepelerle çevrili, nehirle bölünmüş şehrin coğrafyası kadar mimarisindeki estetik duygu, gelişkin yemek kültürü, halkın mizah kültürü de kayda değer
#SeyahatKamboçya’nın iki büyük nehrinden Tonle Sap, yılda bir kez mucizevi doğa olayına sahne oluyor. Kasımda ters yönde akmaya başlıyor. Nehrin yön değiştirdiği gün ülkenin ünlü su festivallerinin de başlangıç tarihi. En büyük kutlama başkent Phnom Penh’de. 45 bin kişi teknelerle kürek yarışına çıkıyor, şehrin nüfusu 1,2 milyondan 2,5 milyona fırlıyor. Elektronik mühendisi Başar Kurtbayram, iki yıl önce izlediği, fotoğrafladığı festivali Hürriyet Seyahat için yazdı.
Gerçek gezginler kalabalıkların aksi yönünde koşanlardır. Mevsimi, modayı, günlük trendleri bir kenara bırakıp keşfe çıkarlar. Çok az kişinin gördüğü güzelliklere tanık olur, unutulmaz güzellikler yaşarlar. Kış mevsiminde de çoğunluk kayak yapmak, karlarla başbaşa kalmak için dağların yolunu tutarken onlar farklı rotalara yönelir. Dört seyahat yazarı, Hürriyet Seyahat için favori kış rotalarını yazdı.
Safranbolu'ya birkaç kez uğramış ama hiç gecelememiştim. Bu kez iki gün asırlık bir konağın konuğu oldum. Dar sokaklarında geçmişin öyküsünü dinledim. Yöre yemekleriyle donatılmış yemek masalarının başında damağıma bayram yaptırdım. Safranbolu'nun görüntüsü de, tadı da damağımda kaldı.