Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
250 gr kg kuşbaşı dana eti
1 bardak erişte
2 baş soğan
3 diş sarımsak
Sıvı yağ
1 kırmızı çarliston biber
1 yeşil çarliston biber
1 yemek kaşığı salça
2 - 3 çorba kaşığı kadar un
1 tutam toz et bulyon
1 tutam toz tavuk bulyon
Karabiber
Kuru nane
Sıcak su
2 adet domates
1 ufak baş soğan
Tuz
Limon suyu
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Eti pişirin, altını kapatıp suyunu süzüp bir kenara koyun. 2 baş soğanı ince ince doğrayın. Soğanları tencereye alın, yeteri kadar sıvı yağda kavurun. Sarımsakları küçük parçalar halinde doğrayın ve tencereye atın.
Kırmızı ve yeşil çarliston biberleri küçük küçük doğrayarak tencereye ilave edin ve karıştırın. Salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Üzerine 3 çorba kaşığı kadar un koyun ve iyice karıştırın. Ardından tencereye 1 tutam toz tavuk ve et bulyon atın. Yeteri kadar karabiber, kuru nane ekleyip karıştırın. Yeteri kadar sıcak su ekleyin. Pişirdiğiniz eti ince ince doğrayın ve tencereye atarak iyice karıştırın.
Domatesleri doğrayın, erişte ile birlikte encereye ekleyin. 1 ufak baş soğanı tencereye rendeleyin. Yeteri kadar tuz, limon suyu ekleyerek karıştırın. Pişirdiğiniz çorbanın terbiyesi için bir kapta 1 yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpın. Terbiyeyi çorbaya ağır ağır yedirin. Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun...