- Rusya ile ihracatta yaşanan sorunların ardından deri üreticisi firmalar, krizi fırsata çevirmek için yeni pazarlara yelken açacak - Bursa Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı Aygüler: - "Rusya ile yaşananlar bizi derinden etkiledi. Bu durum bizi umutsuzluğa sevk etmiş değil. Belki bu kriz bize başka kapıları başka fırsatları doğuracaktır"- Türkiye Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Matraş: - "Deri ve deri ürünleri ihracatı, 2015'i, bir önceki yıla oranla yüzde 18,6 kayıpla kapattı"
RUSYA’ya ihracat yapan deri üreticilerinin son dönemlerde yaşadığı krizden çıkış formülü İtalya, Çin ve Amerika olacak. Hürriyet gazetesinin “Zeytinburnu ‘Deri’n Yaralı” haberiyle gündeme getirdiği İstanbul Zeytinburnu’ndaki kapanan deri konfeksiyonlarının biran önce yeni pazarlara yönelmesi gerektiğinin altını çizen Türkiye Deri Sanayicileri Derneği ve Deri Tanıtım Grubu Başkanı Erdal Matraş, “Sektörün büyümesi için rotayı değiştirip yeni pazarlara odaklanmalı” dedi.
#RusyaTürkiye Deri Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Matraş, kurbanlıklardan elde edilen ham deriye her zamankinden daha fazla ihtiyaçları olduğunu belirterek, derilerin israf edilmeden sektöre kazandırılması çağrısında bulundu.
#Türkiye Deri Sanayicileri Derneğiİstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçılar Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak “Yarı işlenmiş ve bitmiş deri ihracatımız krize rağmen yükseliyor. Bu alanda dünyanın en önemli fuarlarından Milano’daki LINEAPELLE, Şangay’daki ACLE fuarlarına katılan firmalarımızın ürünleri dünyanın en büyük markaları ve alıcıları tarafından beğeniyle satın alınıyor” dedi.
#İstanbul Deri Ve Deri Mamulleri İhracatçılar Birliği- Rusya'ya ihracatının son 10 ayda yüzde 12 düşmesinin ardından gözünü alternatif pazarlara çeviren Türk deri sektörü, dış satımını yüzde 20 artırdığı İtalya'da, 2015 yılını Türk deri yılı ilan etti - Türkiye Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Matraş: - "Reklam ve pazarlama çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki yılın yaklaşık 6 ayında İtalya'da ses getirecek etkinlikler yapıyoruz"
İZMİR’de, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçılar Birliği’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği ’Derin Fikirler Tasarım ve Üretim Yarışması’nda dereceye girenler ödüllerini aldı. Yarışmada tasarımcı Huriyet Çetin ve deri mühendisi Ahmet Kor, ’Horus ve Anubis’ temasıyla birinciliği kazandı.
Yarışma, Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından, Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümü ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü’nün işbirliğinde, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Deri Tanıtım Grubu’nun katkılarıyla düzenlendi...
#ModaDünya deri sektörünün en önemli isimleri İstanbul’da buluşuyor. İstanbul Deri Fuarı, Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) çatısı altında, 21-23 Kasım 2013 tarihleri arasında TÜYAP Fuar Merkezi’nde başlıyor. Açılışını TÜRDEV Başkanı Ruken Mızraklı’nın yapacağı IDF 2013’te özel defileler, dünyaca ünlü tasarımcılar, atölye çalışmaları ve Türkiye’de bir ilki temsil eden ‘Art Meets Leather’ (Deri sanatla buluşuyor) konsepti bu yılki fuarı özel kılan çalışmalardan sadece bazıları arasında.
Türk Hava Kurumu’nun ayrıcalığı kaldırıldı, Kızılay deri toplamayacağını açıklarken deri sanayicileri düzenlemeden sektörün olumlu etkileneceği görüşünde. Deri-İş Sendikası ise 100 milyon liralık kurban derisi pazarında camilerin yanı sıra tarikatların da önünün açıldığını savunuyor.
Deri ve deri mamulleri ihracatı ilk 5 ayda yüzde 13 artarken, Arap Baharı yaşanan ülkelerinde 10’a katlanan artışlar gözleniyor. Deri Tanıtım Grubu Başkanı Lemi Tolunay, “Libya’ya ihracat ilk 5 ayda yüzde 975 arttı. Suudi Arabistan ihracatında yüzde 70’in üzerinde, Irak’ta ise yüzde 25’in üzerinde artış var” dedi.