Uzun yıllardır endüstri çağında yaşadığımız için, sürekli olarak ortaya endüstri ile ilgili iş alanları ortaya çıktı. Bugün de hala çıkmaya devam ediyor. Endüstride sistemler üzerine çalışacak mühendisler yetiştirebilmek için üniversitelerde bununla ilgili bölümler açılıyor. Endüstri ve Sistem Mühendisliği de bu bölümlerden biri. Peki, nedir bu Endüstri ve Sistem Mühendisliği? İşte bu konu hakkında tüm bilinmesi gerekenler.
#Endüstri Ve Sistem Mühendisliği Bölümü Nedir?6 Şubat depremleri 11 ilin altını üstüne getirdi. Bir anda milyonlarca insan ihtiyaç sahibi durumuna geçti. İlk andan itibaren bölgeye yardımlar yağdı. Yardım çoktu ama kaynaklarla ihtiyaç sahipleri özellikle ilk günlerde doğru şekilde bir araya gelemedi. Peki, bunu yapmak çok mu zor? Kolay değil elbette ama imkânsız da değil. İnsani yardım ve tedarik zincirleri konusunda çalışan Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burcu Balçık dijital imkânları ve yardım lojistiği ilkelerini kullanarak neler yapabileceğimizi anlattı.
#6 Şubat DepremleriSistem mühendisliği, son yıllarda revaçta olan bölümlerden biridir. Gelişen teknolojiyle birlikte ihtiyaç duyulan meslek dallarından biridir. Sistem mühendisliğinin çalışma alanını ve görevini öğrenip, kendinize bu doğrultuda bir kariyer çizebilirsiniz. Sistem mühendisliği hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik.
#Sistem Mühendisliği Bölümü Nedir?Endüstri mühendisliği bölümü, yurt içi ve yurt dışı çalışma olanakları, uzmanlık alanları ve zorlukları olan bir meslek dalıdır. Son zamanlarda gençlerin daha çok ilgisini çekmeye başlayan bu bölümü seçecek olan kişilerin merak ettiği Endüstri sistemler mühendisliği nedir? Mezunları ne iş yapar? İşte, tüm detaylar.
#Endüstri Sistemleri Mühendisliği Bölümü Nedir?Çoğu gencin hayali iyi bir mühendis olmaktır. Her alanda mühendislikler olabilir. Günümüzde özellikle de endüstri mühendisliği bölümü yoğun ilgi görüyor. Endüstri mühendisliği nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Endüstri Mühendisliği Bölümü Nedir?Bilgisayar Mühendisliği bölümü günümüzde birçok öğrencinin hedeflerinde yer alan önemli bir eğitim fırsatıdır. Geçmişten günümüze teknolojinin ilerlemesi ile oldukça popüler bir gelişme sağlayan bilgisayarların baştan sona bilgileri bu bölümde öğretilmektedir. Cevabı merak edilen Bilgisayar Mühendisliği bölümü nedir, bu bölümden mezun olanlar ne iş yapar, bölümün dersleri nelerdir ve iş imkanları nelerdir gibi ve daha birçok soruların cevaplarını sizler için derledik.
#Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Nedir?TV kanallarında sanatçı ve siyasetçilerden daha sık gördüğümüz, son dört ayımızda neredeyse ailemizden biri gibi olan enfeksiyon uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın bir zamanlar halk dansları festivallerinin aranılan ismi olduğunu biliyor muydunuz? Peki 1960’lı yıllarda Elazığ’ın köylerini kiminle ve ne için arşın arşın geziyordu? Mehmet Hoca’yla geçmişe ufak bir yolculuk yaptık, sanat ve dans dolu bir gençlikten virüslerin cirit attığı tıp dünyasına nasıl geçiş yaptığını dinledik...
#GazetehaberleriAkademik çalışmaların değeri ‘atıf sayıları’ ile ölçülüyor. Yüksek atıf sayısı, yapılan çalışmaların dünya çapında başka araştırmacılar tarafından değerli bulunduğunu gösteriyor. İşte bu alanda iki gururumuz var. İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Cengiz Kahraman ve Koç Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Ahmet Murat Tekalp, yine dünyanın en iyi 1000 bilim insanı arasında gösterildi.
#ABDGalatasaray Lisesi’nin tarihçesi 1481 yılında Sultan II. Beyazıd tarafından kurulan “Galata Sarayı Ocağı”na uzanıyor. 1868’de “Mekteb-i Sultani” adıyla, Fransa’daki liselere denk bir kurum olarak eğitim vermeye başlandı. 1924’te Galatasaray Lisesi adını alarak, Cumhuriyet devrimleri doğrultusunda eğitime devam edildi.
#Galatasaray LisesiEskişehir Yolu’nun 29. kilometresinde bulunan Çankaya Üniversitesi için, “Üniversite şehirden uzak gibi görülüyorsa da bu mesafenin yıldan yıla kısaldığını görüyoruz” diyen Rektör Hamdi Mollamahmutoğlu kent-üniversite bağını şöyle özetliyor: “Üniversite, şehri bulunduğu yere doğru çekiyor. Çevremizde binaların yükseldiğini görüyoruz. Trafiğin yoğunlaştığını görüyoruz, yeni yapılanmalara gidildiğini görüyoruz, alt yapının geldiğini görüyoruz. Bu daha da artacaktır.”
#ÜnivresiteHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 8’inci oturumu TED Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Üniversiteler arasındaki işbirliği zayıflığına dikkat çeken Rektör Murat Tarımcılar, “Ankara’da, üniversiteler arası ortak çalışmaların daha çok olmasını beklerdim. Herkes kendi içine çekiliyor” dedi.
#TEDHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 7’nci oturumu Atılım Üniversitesi’nde yapıldı. Ankara’daki üniversite potansiyeline dikkat çeken Rektör Yıldırım Üçtuğ, “Ankara’yı memur, öğrenci ikileminin ötesine taşıyacak bir şeylerin araştırılması gerekiyor” dedi.
#AnkademiBoğaziçi Üniversitesi’nin bilimsel merak, özgür düşünce ve yaratıcı fikirlerin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla, BÜ + Etkinlikleri bünyesinde başlattığı “Açık Ders”lerin ikinci dönemi, Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erhan Gülmez’in ‘’CERN’de Neler Oluyor?’’ semineri ile devam edecek.
#BoğaziçiBoğaziçi Üniversitesi’nin bilimsel merak, özgür düşünce ve yaratıcı fikirlerin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla başlattığı “Açık Ders”lerin ikinci dönemi, Prof. Dr. Yağmur Denizhan belirsizlik ve kaos temalarına yer vereceği dersle devam ediyor.
#BoğaziçiPatron patrona köşemizin bu haftaki konuğu bir öğretim üyesi. Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü Başkanı Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu. Prof. Sabuncuoğlu; geleceğin yöneticilerini ve patronlarını yetiştiren çok aktif, girişken, üretken ve iş dünyası ile çok yoğun ilişkileri olan bir bilim adamı.