Endüstri 4.0, son dönemde sıkça kullanılan tabirler arasında yer alıyor. Sanayi devriminin dördüncü jenerasyonu olarak nitelendirilen Endüstri 4.0, ilk kez Almanya'da bir fuar esnasında telaffuz edilmiştir. Peki, Endüstri 4.0 nedir ve ne anlama gelmektedir? İşte, yeni nesil sanayiciliğin bir tanımı olarak nitelendirilen bu tabirin ortaya çıkışı ve anlamı hakkında bazı detaylar
#Endüstri 4.0TÜSİAD yarınki YİK toplantısında seçimler nedeniyle uzun zamandır ülke gündemini meşgul eden siyasetin ötesine geçerek dünyanın yeni yeni konuştuğu 4. sanayi devrimine dikkat çekecek. Endüstri 4.0 adı verilen yeni sanayi akımını gündeme taşıyacak olan TÜSİAD, ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarının yanı sıra, ‘Türkiye bu kez sanayi trenini kaçırmamalı’ mesajı verecek.
#TÜSİADSürdürülebilirliğin gönüllüsü olduklarını belirten Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı “Sürdürülebilirlik stratejimizi ‘Karbonsuz Çelik’, ‘Sorumlu Ekosistem Yönetimi’ ve ‘İşin Geleceği’ olmak üzere üç farklı etki alanı altında oluşturduk. Küresel rekabette yeni normal sürdürülebilirlik. Önümüzdeki dönemde ihracatımızın yegâne yolu yeşil çelik olacak” diye konuştu.
#Sponsorlu İçerikSürdürülebilirliğin gönüllüsü olduklarını belirten Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı “Sürdürülebilirlik stratejimizi ‘Karbonsuz Çelik’, ‘Sorumlu Ekosistem Yönetimi’ ve ‘İşin Geleceği’ olmak üzere üç farklı etki alanı altında oluşturduk. Küresel rekabette yeni normal sürdürülebilirlik. Önümüzdeki dönemde ihracatımızın yegâne yolu yeşil çelik olacak” diye konuştu.
#Tosyalı HoldingBugüne kadar Afrika Kıtası’nda 58 fuar düzenleyen ve Türk kobilerini Afrika pazarıyla tanıştırmayı kendine misyon edinen Boğaziçi Grup’un Patronu Utku Bengisu, ‘‘İddia ediyorum, Türkiye’nin ihracatını en kolay arttırabileceği bölge Afrika. Avrupa’da tünelin ucunda ışık yok. Afrika, 1.4 milyarlık genç nüfusuyla, dünyanın gözünü diktiği en önemli pazar’’ diyor.
#Afrika KıtasıCEREBRUM Tech’in Web3, Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi, global girişimcilik ve startup yarışması ’GITR’le açıldı. Cerebrum Tech, Bilkent Cyberpark’ta kendine ait Web3, Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi açarak global bir teknoloji hub’ı olma hedefine bir kilometre taşı daha ekledi. Dünyanın en prestijli girişimcilik ve start-up yarışmalarından Get in The Ring ile eş zamanlı düzenlenen açılışa, Kore Büyükelçisi Won Ik Lee de katıldı. Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul burada yaptığı konuşmada, "Ankara’daki yeni merkezimizin daha fazla alanda dünyaya ve insanlığa katkı sağlayacak projeler geliştiren bir yer olacağına inanıyoruz" dedi.
#Cerebrum TechÇağın bilgi ve becerilerine sahip yarınlarımız olan yavrularımız, yakın gelecekte eğitim ve öğretimdeki hızlı dönüşüme şahit olacak. Önümüzdeki yıllar, hayat tarzımızı salgın hastalıkla birlikte çok farklı bir yapıya dönüştürmeye aday gibi görünüyor. Elektrik-elektronik ve bilişim alanındaki gelişmelere paralel olarak iletişimde de baş döndürücü bir ilerleme gözleniyor. Yapay zeka ve robotik gibi üst düzey sayısal teknolojilerin kullanılması ve yayılması, toplum hayatında önemli değişiklikler meydana getirmektedir.
#Prof. Dr. Hüseyin Toros KimdirHayatımızla ilgili merak ettiğimiz neredeyse her konudaki araştırmayı; sağlıktan, eğitime, genel kültürden pratik bilgilere dair gelişmelerin araştırmasını ve takibini uzun zamandır internet ve sosyal medya üzerinden yapıyoruz. Özellikle de hemen yanımızda duran cep telefonlarımız bize her konuda sınırsız kaynak sunuyor. İlaveten sosyal medyanın günlük akışında ilerlerken bize ilginç gelen, hemen birileri ile paylaşmak istediğimiz birçok içerikle karşılaşıyoruz. Peki bu sırada karşılaştığımız verilerin doğruluğundan ne kadar eminiz? Edindiğimiz bilgilere inanmadan, onları savunmadan, çevremizdeki diğer kişilerle veya sosyal medya ağlarında bu bilgileri paylaşmadan önce dikkate almamız gereken noktalar neler?
#Ecehan ErsözBiliyoruz, belki henüz hiç sürmediniz ve satın almayı ciddi olarak düşünmediniz. Bu yüzden elektrikli araçlarla ilgili aşağıda okuyacağınız haber size biraz cesur gelebilir. Çünkü önemli bir devrimden bahsedeceğiz; elektrikli araba devrimi...
#Elektrikli ArabaPandemi dijital dönüşümü daha da hızlandırdı. Çevrimiçi eğitim ya da uzaktan çalışmaya süratle adapte olduk. İnsanlığın bu baş döndürücü hızla nereye evrileceğini dijital antropolog ve yazar Rahaf Harfoush’a sorduk. Teknolojinin iyi ve kötüyü beraber getirdiğini artık kabullenmemiz gerektiğini söyleyen Harfoush “Değişim yaklaşıyor, robotlar ilk adımlarını atıyor” diyor.
#TeknolojiEndüstri 4.0 ile işletmelerin daha akıllı hale gelmesi ve bütün üretim sürecini otomatik olarak ilerlemesi amaçlanıyor. Günümüzde birçok işletme ve sektöründe öncü olan kuruluş gelişmiş sistemler sayesinde bu olayı kısmen de olsa gerçekleştirebiliyor. İşletme içerisinde yer alan bütün makinalar, çevre birimleri ve ekipmanlar tek bir merkez tarafından kontrol edilerek verim artırılıyor. Scada da bu yöntemlerden birisi olup son zamanlarda oldukça popüler hale gelen tam otomatize sistemlerden biridir. Scada nedir, ne işe yarar, nerelerde kullanılır ve temel yapısı nasıldır hepsini sizin için derledik.
#Scada Nedir Ne İşe YararCoşkunöz CEO’su Erdem Acay, faaliyet gösterdikleri 7 sektörün dışındaki sektörlerde de arayış içinde olduklarını belirterek, “Bir start-up firmasını aldık, insansız hava araçları üreteceğiz. Onun haricinde de ‘dijitalleşme ve otomasyonla beraber bizim mevcut alanlarımızda nelere hizmet edebiliriz’in arayışındayız” dedi.
#BURSA34 yıllık geçmişi ile en etkin iş dünyası örgütleri arasında gösterilen TÜGİAD’ın ilk kadın Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, yazılım ve programcılık alanında Türkiye’nin pazar payını büyütmesi amacıyla teknoloji şirketleri ve start-up’ların en yakın destekçisi olacaklarını söyledi.
#BursaHer bireyin hedefleri ve hayalleri içerisinde bulunan bir meslek yönelimi vardır. Bu mesleğe göre eğitim görmek ve yükselmek isteği her bireyde mutlaka mevcuttur. Bu meslek gruplarından birisi de bilişim sistemleri ve teknolojileri bölümüdür. Cevabı sıklıkla merak edilen bilişim sistemleri ve teknoloji bölümü nedir, mezunu ne iş yapar, kaç yıllıktır, bölüm dersleri nelerdir gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.
#Bilişim Sistemleri Ve Teknolojileri Bölümü Nedir?Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Emin Direkçi, artık sadece ürün ve hizmette değil yaşamın her alanında kalite arayışının olduğunu belirtirken, güncellenen mükemmelik modeli uygulamasıyla bir çalışanın emeğinin tüm dünya insanlarının geleceğine katkı sağlamasının amaçlandığını söyledi. “Yerelden küresele” sloganını çok önemsediğini anlatan Başkan Direkçi, “Gönülden inanarak söylüyorum ki, tüm birey ve kurumlar mükemmellik modelini iş ve yaşam tarzı haline getirse, insanlar cenneti dünyada yaşarlar” dedi.
#BursaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda konuştu. Erdoğan, Selahattin Demirtaş'ın yazdığı tiyatro oyunu ile ilgili "Enteresan olan bir şey var; bir bakıyorsunuz ki ana muhalefetin başı ve heyeti, o parti ile birlikte bir teröristin yazmış olduğu kitabın sahnelendiği tiyatroda tiyatro izliyorlar. İnanıyorum ki benim aziz milletim vakti geldiğinde bunlara da gereken dersi verecektir." ifadelerini kullandı. "Libya'daki meşru hükümetin ayakta kalması için bu ülkeye askerimizi gönderiyoruz." diyen Erdoğan, "Türkiye'nin güvenliğinin sınırları dışında başladığının bilinciyle siyasi, ticari, insanı, diplomatik ve askeri tüm imkanlarımızı güneyimizdeki coğrafyanın istikrarı için seferber etmeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.
#ErdoğanÜretim ve hizmet sektöründe robotların yükselişi tüm hızıyla devam ediyor. Dünyanın en büyük endüstriyel üreticilerinden Çin, bu alandaki teknoloji trendlerini yakalayarak liderliğini sürdürülebilir hale getirmeye çalışıyor. Bu stratejiyle Çin, endüstriyel robot üretimi ve kullanımında dünyanın en büyük ülkesi haline geldi.
#Burak KESAYAKMarka olmak, pazarlamada söz sahibi olmak ve satış için artık eskiden olduğundan farklı yöntemler kullanıyoruz. Çünkü gelişen teknoloji ve değişen jenerasyon satınalma davranışları başta olmak üzere pek çok alanda davranış değişikliği yaşanmasına sebep oluyor. Şu an için ekonomimizi yönlendiren 3 kuşak görüyoruz. Bunlar; X, Y, Z kuşakları. Bu kuşakların tercihleri neticesinde giderek bütünleşen iletişim ve teknoloji dijital medya, dijital pazarlama, dijital itibar yönetimi, dijital reklam gibi kavramları hayatımıza dahil etti.
#Serap Torun2018 küresel ticaret raporu Türkiye’nin savunma sanayindeki atağının sürdüğünü ortaya koydu. Dünya genelinde silah ticareti yüzde 4.6 arttı. Türkiye’den ise ilk 100 şirket arasında Aselsan ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii yer aldı. İki şirketin satışları yüzde 22 arttı, 2.8 milyar dolara çıktı.
#GazetehaberleriDijital dönüşüm şirketlerinden IFS, Türkiye’deki 20. yılında, sürdürülebilir başarılara imza atabilen ve dünyada Türkiye adına rekabet avantajı yaratmayı hedefleyen şirketleri bir araya getirdiği tecrübe paylaşım platformunun ilk etkinliğini 27 Kasım 2019 tarihinde Swissotel’de iş camiasının önde gelen isimleri eşliğinde gerçekleştirdi.
#TeknolojiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ATO Congresium’da düzenlenen 12. Çalışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Küresel ekonomide en sert fırtınaların estiği dönemlerde dahi biz dimdik ayakta durmayı başardık. Bugün de maruz kaldığımız tüm ekonomik saldırılara rağmen hedeflerimize doğru yürümeye devam ediyoruz" dedi.
#Çalışma Meclisi Toplantısı