Emlak vurgununa yönelik operasyonun ardından dolandırılan vatandaşlar Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne geldi. Müşteki olarak da ifade verecek olan vatandaşlar, şüphelilerin sağlık kontrolüne çıkarıldıkları sırada, şüphelilere büyük tepki gösterdi. Mağdurlar ile şüpheliler arasında sözlü sataşma yaşanırken, mağdur Ayşe Çelmeli, "Benden 190 bin lira para aldılar. Bana 80 bin liralık yeri sattılar. Gösterdikleri yerin tapusunu vermediler." dedi. Mağdur Ümit Sezgin ise " Benden de kaparo aldılar parayı verdim. Ev için anlaştım, ev sahibi ile irtibata geçtim meğer ev 7 ay önce başkasına satılmış. Kaparo paramı vermediler. Yüzüme karşı kime gidersen git bizden alamazsın dediler." dedi. Emniyetin bahçesinde büyük gerginlik yaşanırken, mağdurlar, "Bu adamlar bizlerden binlerce lira para aldı. Her birimizin emeğini çaldılar. Kredi çektirdiler faizleri ödüyoruz." dediler.
#Emlak Vurgunuİstanbul Esenyurt ve Tuzla’da satışını yaptığı yüzlerce konutu teslim etmeyen Makrom Yapı’nın sahibi ve yöneticileri hakkında gözaltı kararı alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan 24 kişiden 18’i dün gözaltına alındı. 800’e yakın kişinin mağdur olduğu projelerin tanıtımlarını ise şarkıcı Petek Dinçöz yapmıştı.
#Mali Şube EkipleriBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, Belçika'da vatandaşların sorunlarını dinlerken önemli açıklamalarda bulundu. Holdinglerle ilgili yasal süreç başlattıklarını söyleyen Erdoğan "Elinde belgesi olmayana yardım edemeyiz. Mutlaka bir senet, resmi bir evrak gerekli" dedi.
"Özal'ın prensi" işadamı Selim Edes'in, Dalaman'da 25 yıl önce yaptırdığı 657 konutluk “Türkiye'nin en büyük tatil köyü” İncebel Tatil Sitesi sakinleri halen tapularını alamadılar. Devlet makasıyla kurdelesi kesilen site hakkında, 1990'da ormana yapıldığı gerekçesiyle dava açıldı ve o günden beri dava sonuçlanmadı. Mağdurlar Almanya'da örgütlendi ama sonuç çıkmadı.
MUĞLA'nın Bodrum ve Aydın'ın Didim İlçeleri'nde 80'e yakın İngiliz ve İrlandalı aileden, yaklaşık 4 milyon pound toplayarak sahte evrak ve tapularla lüks villa sattığı iddiasıyla aranan 30 yaşındaki K.C.A., avukatları ile birlikte Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim oldu. K.C.A., ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. K.C.A.'nın hakkında yakalama emri çıkarılan karısı 40 yaşındaki H.B.'nin ise, Multipl Skleroz (MS) hastası olduğu ve tedavi gördüğü, bu nedenle teslim olmadığı ileri sürüldü.
Bodrum’da, iki yıl öncesine kadar taksi şoförlüğü yaparken müteahhitliğe soyunan 30 yaşındaki K.C.A.’nın, 40 yaşındaki eşi H.B. ile, yaptığı villaları, sahte tapu belgeleriyle birden fazla kişiye satıp dolandırarak kayıplara karışması sektöre bomba gibi düştü. Bölgede iş yapan müteahhit ve inşaat firmalarına sözleşme iptalleri yağmaya başladı.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Şefkatli, Ankara, İstanbul ve İzmir'de TOKİ'nin yaptırdığı konutlardaki yolsuzluk ve usulsüzlükleri belgeleriyle birlikte gündeme getirdi. Bu belgelere göre, Ankara, İstanbul ve İzmir'de TOKİ'ye ait konutlar ve arsalar, AKP'li milletvekili ve bürokraside üst düzey görev yapanlara değerinin çok altında fiyatlarla satıldı. İşte Şefkatli'nin açıklamaları...
Kamuoyunda ‘hortum’ kelimesiyle özdeşleşen banka soygunlarının bir diğer ayağını aşk ve para tutkusuna yenilen kadın bankacılar oluşturuyor. Hikayeleri basına sık sık yansıyan kadın bankacıların büyük bölümü kalplerini kaptırdıkları sevgililerinin ya da eşlerinin kurbanı oluyor. Adviye Tepecikli, Behiye Ebru Onar, Sibel Buluş, Billur Fenerci kamuoyunda sıkça telaffuz edilen isimlerden sadece birkaçı.