Günümüzde kilo vermeye çalışan, spor yapan veya temelde sağlıklı beslenmeye çalışan herkes yağ ve karbonhidrat tüketimini azaltmaya çalışıyor. Yağdan ve karbonhidratlardan uzak durmak demek ise maalesef lezzetli yemeklerden ve muhteşem tatlılardan uzak durmak anlamına geliyor. Ancak tariflerdeki birkaç malzemeyi daha sağlıklı başka malzemeler ile değiştirerek yine de lezzetli yemek ve tatlılar yapabilirsiniz. Şeker yerine kuru veya taze meyveler, buğday unu yerine badem unu veya Hindistan cevizi unu, katı yağlar yerine az miktarda ancak kaliteli bir zeytinyağı kullanabilirsiniz. İşte size şekersiz, unsuz ve yağsız pratik tarifler.
#Diyet TariflerEgzotik Doğu’nun bize armağanı tarçın, binlerce yıldır muhteşem kokusu ve tadıyla büyülüyor insanlığı. Mutfaktan yükselen tarçınlı bir kekin kokusu kadar ‘evde’ hissettiren çok az şey var... Dünyanın bu en popüler baharatının kullanım alanı sadece tatlılarla sınırlı sanıyorsanız tariflerimi mutlaka deneyin.
#Gülay Barbaros Altan2 Aralık Dünya Mücver Günü kutlu olsun! Bu günün anlam ve önemi; daha çok kişiyi mücver denemeye ve farklı çeşitlerini pişirmeye teşvik etmek. Haydi o zaman, biz de biraz un ve yumurtayla tadı zenginleşen sebzelerden ve hatta meyvelerden pişirelim, doyasıya tadalım.
#2 Aralık Dünya Mücver GünüAvrupa’da Noel, halkın gece yarılarına kadar sokaklara döküldüğü çok özel bir dönem. Bu muhteşem anlara en iyi şahit olacağınız yerlerin başında da Almanya geliyor. Devasa köknar ağaçları ve rengârenk hediyeliklerin eşlik ettiği Noel pazarları da bir başka…
#SeyahatTarçın sever misiniz ya da zencefil ? Ben çok severim, özellikle tarçını. Mutfağa girdiğimde elim istemsizce bu baharatlara gidiyorsa benim için kış gelmiş demektir. Özellikle kek yapıyorsam hemen bu ikili giriverir karışımımın içerisine. Bunlara ya elma ya da havuç eşlik eder. Bir de cevizi eklemezsem olmaz. Haydi hazırlayın malzemeleri! Pamuk gibi yumuşacık, hafif mi hafif bir kek yapalım. Mutfağınızdan çıkan kokular sizi çok mutlu edecek biliyorum.
#Elmalı Tarçınlı Zencefilli KekSon dönemin en popüler süper gıdalarından kinoanın adını çok sık duyuyorsunuz fakat ne olduğu, ne işe yaradığı konusunda aklınızda soru işaretleri var, değil mi? Cevabınız ‘evet’se size bir müjdemiz var: Çok doğru yere geldiniz! Çünkü kinoayla ilgili merak ettiğiniz her şeyi burada bulabileceksiniz.
#Kinoa BitkisiBu yıl hediyelerimi almayıp kendim yapsam ne olur diye düşündüm. Elimden gelse babama bir kaşkol, anneme nefis bir ceket, arkadaşlarıma eldiven yapmak isterdim. Ancak benim elimden yemek yapmak geliyor. Çikolataya güzel bir nane dokunuşuyla onları şaşırtmaya, kahvelerine şeker koyarken vanilya tadıyla mutlu etmeye ve çorbalarına ekleyecekleri tuzu birkaç dokunuşla sürprizli hale getirmeye karar verdim
Havalar ısındı diye kahve keyfinden vazgeçecek değiliz ya, soğuk kahveler ne güne duruyor? Yunanların frappe dediği soğuk kahvenin bugün onlarca çeşidi var. Dondurmalısı, çikolatalısı, karamellisi veya vanilyalısı... Bu uluslararası lezzetlere bu yıl yerli reçeteler de katılmış: Buzlu Türk kahvesi ve lokumlu soğuk kahve gibi...
İngilizler "Beş çayı" diyor. İkindi akşama doğru devrilirken, porselen fincanlarda çay içip yanında kurabiye, pasta yiyerek açlıklarını yatıştırıyorlar. Çayın kökeni aslında Çin kültürüne dayanıyor. Büyük Britanyalılar’ın Çin’e gitmeden önce ne çaydan haberleri varmış ne de porselenden. Oraya varınca öğrenmiş ve Avrupa’ya taşımışlar. Porselenleri de yanlarında getirmeyi ihmal etmemişler tabii. Çay içmek bizim için de sosyal bir tören.