Ramazan ayıyla birlikte evlerde de iftar hazırlıkları başladı. Sevdiklerine özel menüler hazırlamak isteyenler her gün iftar menülerinde hangi lezzetli yemeklere yer vereceklerini araştırıyor. Sizlere, Ramazan'ın 3. gününe özel et yemeğinden tatlıya harika yemek tariflerinin olduğu bir iftar menüsü hazırladık. Siz de "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız, işte 15 Nisan Perşembe gününe özel iftar menüsü...
#RamazanEkşili Köfte, Türk mutfağının önemli yemeklerinden birisidir. Ancak Ekşili Köfte yapılışı ile yöreden yöreye değişmektedir. Bugün yapılışını ele alacağımız Ekşili Köfte ise Edirne yöresine ait. Peki, Ekşili Köfte yapımında gerekli olacak malzemeler nelerdir? İşte, Ekşili Köfte'nin yapılışı ve tarifi hakkında bazı bilgiler
#Ekşili KöfteKöfte tariflerine yeni bir alternatif yaratmak isteyenler için enfes bir önerimiz var: Sumaklı ekşili köfte. Görüntüsü itibariyle sulu köfteyi de andıran sumaklı ekşili köfte tarifinde malzemeler çok daha çeşitli. Peki, sumaklı ekşili köfte nasıl yapılır, gerekli malzemeler hangileri? İşte, adım adım sumaklı ekşili köfte tarifi
#Sumaklı Ekşili KöfteMürver Restaurant’ın menüsüne yeni tatlar eklendi. Dondurmacı Cremeria Milano, Cihangir’e yeni şube açtı. Sinop lakerdası coğrafi işaret tescili aldı. Sosyal medyada trend olan soğanlı milföy ve oyuncu-yemek programcısı Rıza Sönmez’in yemek kitabıyla yeme-içme dünyasından haberler burada...
#SinopYenidünya kebabı, erik tavası, incir kavurması, elma kebabı... Meyve tatlılarla özdeşleştirilse de yemek kültürümüzün geçmişten bugüne gelen geleneksel tariflerinde kebaplarda, tencere yemeklerinde ve kavurmalarda sıklıkla kullanıldıklarını görürüz. Birlikte hem bu yemeklerimizi tanıyalım hem de şef Doğa Çitçi’nin tarifleriyle pişirelim.
#Kebapİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 20 Mayıs Çarşamba iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemHavalar ısındıkça hafta sonu tatili programları hız kazanıyor. Kışın kasvetini üzerinizden atmak, temiz havada güzel yemeklerle kendinizi şımartmak istiyorsanız rota önerilerime kulak verin. Gurme dokunuşlarıyla öne çıkan bu oteller sadece bölgelerinde değil yurtdışında da tanınıyor ve bir anlamda gastronomi dünyamızın ufkunu açıyorlar.
#SeyahatBazen akşam yemeği için ne pişirileceğini düşünmek ve buna karar vermek can sıkıcı olabiliyor. Bu yüzden, klasik tariflerin dışına çıkarak sofranızda fark yaratabilirsiniz. Sadece doyurmakla kalmayacak damak tadınızı da şenlendirecek lezzetler için listemize bir göz atın. "Akşama ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız, Lezizz günün menüsü tam da size göre. İşte, doyurucu ve bir o kadar da güzel yemek tarifleri... Şimdiden afiyet olsun...
#Bugün Ne PişirsemDeğişik bir et yemeği denemek isteyenler için yeni bir önerimiz var: Nardan aşı. Peki, nardan aşı nasıl yapılır? Klasik köfte tarifine benzeyen ancak içerisine eklenen nar ekşisiyle bambaşka bir lezzette dönen nardan aşının tarifini derledik.
#Nardan AşıAile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, aile birliğiyle ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.Şahin, "Mesela bir araba kullanırken bile kursa gidiyorsunuz, sertifika alıyorsunuz, nasıl araba kullanmanız gerektiğiyle ilgili. Ama evlilik birliği dediğiniz, ömür boyu devam edilmesi gereken ve toplum açısından çok önemli bir müessese. Evlilik kurumunu güçlendirmenin yolu çiftlerin bir ön eğitimden geçmesi. Yaşama ihtimali olan sorunları ona baştan söyleyip bunu nasıl yöneteceğini, buna karşı nasıl davranacağını anlatacağımız bir modeli ortaya koymamız lazım." dedi.
Mantıdan korkmak bir yana, onu dünya standartlarına taşıyabiliriz. Yeter ki yaratıcılığımızı kullanabilelim. Mantı sarmısaklı yoğurt, üzerine biraz salçalı tereyağı ve taze kekikle rüya gibi oluyor. Ancak bu hafta bunun haricinde neler yapabiliriz, biraz kendimizi serbest bırakalım istedim.
Kasaplar yaptığı yemeğin lezzetini önemseyenler için çok önemli bir adres. İstanbul’un en ünlü et lokantaları da malzemelerini en iyi kasaplardan alıyor. Kentin tanınmış kasapları, belli yörelerden özel etler getirtiyor ve sadece et satmakla yetinmiyor, danışmanlık da yapıyorlar.