Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
1,5- 2 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kasığı domates salçası
Sıvı yağ
Tuz
Köftesi için
Yarım kg kıyma
Hazır köfte harcı veya 2 dilim ekmek içi
2 dis sarımsak
1 adet yumurta
Tuz
Bol karabiber, pul biber
Hazırlanışı
Nohudu geceden ıslayın ve yemeği yapacağınız gün yenecek kıvama gelene kadar haşlayın. Köfte için gerekli olan bütün malzemeleri yoğurun. Nohut büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp hafif un serptiğiniz bir tepsiye koyun. Tepsiyi sallayarak köfteleri una bulayın. Bu işlem hem köftelerin birbirine yapışmaması, hem de yemeğin biraz kıvamlı olması için. Hazırlanan köfteleri teflon tavada çok az sıvı yağda (1 -2 yemek kasığı kadar) spatulayla karıştırarak kızartın, bir kaba alın. Büyük bir tencerede 3-4 yemek kasığı sıvı yağda salçayı kavurun. Kavrulan salçaya kaynar su ekleyin. Su kaynamaya başlayınca önceden pisirmiş olduğunuz köfteleri yavaşça ekleyin. 1-2 tasım kaynadıktan sonra da haşlanmış nohutları ekleyin. Tuzunu ekleyin. Bir müddet kaynatın. Bol miktarda kıyılmış maydanoz, limon suyu ve karabiberle servis edin.
Kadınbudu köfte tarifi için tıklayın!