Sincan Belediyesi, park ve bahçelerde kimyasal gübre yerine kendi ürettiği solucan gübresini kullanıyor. Belediye, geçen yıldan bugüne yaptığı çalışmalarla iki tona yakın gübre üretimi gerçekleştirdi. Ekolojik döngüye katkı sağlanan Sincan’da pazar atıkları değerlendirilerek kurtçuk üretimi de yapılıyor.
#Murat YILMAZSincan’da ‘sıfır atık’ konusunda yaptıkları çalışmalarla ilçe sakinlerinin de bilinçlendiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Murat Ercan, “Kişi başı bin 200 gram olan atık miktarını 800 grama düşürdük. Bu yaklaşık 600 bin nüfuslu Sincan’da 200 bin kişinin atık çıkarmaması anlamına geliyor” dedi.
#Murat YILMAZKırıkkale’nin Demirköy ilçesi İğneada beldesindeki selde 'Sisli Vadi' bungalov evlerinde tatil yapan 6 kişinin ölümüne ilişkin tutuklanan tesis sahibi Bülent Bayrak (53) ile tutuksuz 3 sanık hakkında 'Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma' suçundan 3 yıldan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşması yarın Kırklareli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak.
#İğneadaKırklareli İğneada'da meydana gelen selde 'Sisli Vadi' bungalov evlerinde tatil yapan 6 kişinin ölümüne ilişkin tutuklanan tesisin sahibi Bülent Bayrak'ın (53) ifadesinde, "İmara aykırılığın giderilmemesi sebebiyle yıkım kararı alındığını şimdi sizden öğrendim. Bu yıkım kararına karşı iptal davası açılıp, açılmadığını bilmiyorum" şeklinde konuştu.
#KIRKLARELİİstanbul’un çevresindeki köylerde yapılan hayvancılıkta mandaların özel bir yeri vardır. Şöyle bir şehir dışına çıkıp kır havası alayım dediğinizde yol kenarında satışı yapılan en önemli yöresel ürünün manda sütü, yoğurdu ve kaymağı olduğunu görürsünüz. Ya da görürdünüz demek daha doğru?
#17. İstanbul BienaliAilesine temiz gıda üretmek için yola çıktı, kendisini 2000 dönüm alanda çiftliği yönetirken buldu. Organik tarıma dair bir farkındalığın olmadığı 2000 yılında Kuşadası’nda kurduğu çiftlikte üretime başlayan girişimci Gürsel Tonbul, bugün 300 çeşit ürün üretiyor. ‘Yerlim’ markası için yurtdışından da talep var.
#ÇiftlikÜrüne ve kültürüne sahip çıkabiliyorsanız, o ürün işte o zaman gerçekten sizindir... Kastamonu’da yediğim, ayranla pişirilen eğşili pilav bana şunları hissettirdi: Bizi temsil edecek yemeklerin ve yoğurdumuzun kıymetini bilmiyoruz.
#YazarAntalya kırsal turizm açısından yüksek bir potansiyele sahip. Örneğin; Kaş, Konyaaltı, Elmalı, Kumluca ve Kemer ilçelerinde misafir kabul eden ekolojik çiftlikler var. Doğaya zarar vermeden bu potansiyeli değerlendirebiliriz. Kırsal bölgelerin sosyal ve ekonomik gelişimi açısından da bu konu üzerinde önemle durulmalı.
#Turizm