Gelinim Mutfakta günün birincisi belli oldu. Gelinim Mutfakta puan durumu 30 Mayıs 2024 Perşembe günü finale bir gün kala merak ediliyor. Önümüzdeki hafta Gelinim Mutfakta sezon finali için kıran kırana mücadele sergileyecek olan yarışmacılar, finalde elenmemek için bu hafta tüm hünerlerini sergiliyor. Gelinim Mutfakta yeni bölüm ardından günün birincisi çeyrek altını yakasına taktı. Gelinim Mutfakta bugün kim kazandı, çeyrek altını kim aldı merak ediliyor. Gelinim Mutfakta'da bugün ekmek dolması tarifi yapıldı. Peki, Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu, çeyrek altını kim kazandı? İşte, Gelinim Mutfakta 30 Mayıs 2024 puan durumu...
#Gelinim MutfaktaGelinim Mutfakta sezon finali haftasına girmeye son iki gün kaldı. Gelinim Mutfakta puan durumu 29 Mayıs 2024 Çarşamba günü belli oldu. Gelinim Mutfakta yeni bölüm ardından günün birincisi çeyrek altını yakasına taktı. Gelinim Mutfakta bugün kim kazandı, çeyrek altını kim aldı merak ediliyor. Gelinim Mutfakta'da bugün ekmek dolması tarifi yapıldı. Peki, Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu, çeyrek altını kim kazandı? İşte, Gelinim Mutfakta 29 Mayıs 2024 puan durumu...
#Gelinim MutfaktaManisa kültürel yemekleri bakımında pek çok kişi ve kişiler tarafında sevilmektedir. Bu nedenle pek çok yerli ve yabancı ziyaretçiler Manisa da tadacakları yeni lezzetler hakkında sorular sormaktadır. Bu soruların başında Manisa Yemekleri - Manisa'da ne yenir ve neyi meşhur? Manisa mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevabını sizler için derledik.
#Manisa YemekleriYemek artıkları ve bayat ekmekler, çöpe atıldığında hem çok büyük bir israf hem de ekonomik kayba sebep oluyor. Bununla birlikte dünyanın büyük bir kısmının açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bir ortamda, kaynakların son derece etkili kullanılması ve sürdürülebilirliğe katkı sağlanabilmesi adına geri dönüşüm tarifleri harika birer çözümdür. Biz de bu sorumluluk duygusuyla hareket ettik ve evdeki bayat ekmekleri değerlendirmenin yollarını sizler için derledik.
#Bayat EkmekEvde bitiremediğimiz, artakalan ramazan pidelerini hemen buzluğa kaldırdım. Yılın diğer aylarında da bol bol yiyebilmek için birkaç ramazan pidesi daha aldım ve onları da buzluğa attım. Peki, bu pidelerle neler mi yapacağım? Bursa usulü pideli köfte, peynir ve sucuklu papara, canım tatlı istediğinde de bitter çikolatalı sufle... Tariflerimi görünce bence siz de stok yapmak isteyeceksiniz.
#RamazanTürkiye her bölgesiyle farklı lezzetlere ev sahipliği yapıyor. Ege mutfağıysa bambaşka bir kültür. Zeytinyağlıları, ot yemekleri, deniz ürünleri… Hepsi ayrı ayrı insanı ‘yola çıkaracak’ cinsten. Jürimize “Ege’de bölgeye ait yemekleri deneyebileceğimiz en güzel restoranlar hangileri?” diye sorduk. Birbirinden güzel 10 adresi sıraladık.
#Ege MutfağıUygun fiyata güzel ve doyurucu bir yemek yemek isteyenler için esnaf lokantaları bir klasik. Ancak aralarında bazıları var ki bırakın gitmişken uğramayı, yol dahi değiştirtir. Siz de kıyısında köşesinde ya da yakınındaysanız aşağıda önerdiğim esnaf lokantalarına mutlaka uğrayın. Pişman olmazsınız.
#SeyahatUğraştırıcı kebap tariflerine alternatif olarak pratik bir kebap arayanlar için şahane bir önerimiz var: Ekmek kebabı. Her evde bulunan malzemelerle yapabileceğiniz ekmek kebabı ile bayat ekmekleri değerlendirebilirsiniz. Peki, ekmek kebabı nasıl yapılır? Pratik ekmek kebabı tarifi
#Ekmek KebabıAssolistin enginar olduğu festivali geride bırakıp, Urla’yı keşfe çıktık. Burayı özel yapan tüm hikâyelerin arkasında kadınlar olduğunu gördük. Kenti tanımak için girdiğimiz her sokakta, pişirilen her yemekte, işletilen her otelde, enginar tarlasında, bu tanıtıma katkı sağlayan kadınları görürsünüz. Dördüncüsü geçen hafta yapılan Uluslararası Urla Enginar Festivali de aslında bir kadınlar topluluğu yapımı...
#UrlaEge deyince ilk akla gelen İzmir’e yazın kavurucu sıcağı gelmeden gitmenin tam vakti. Kent doğal güzellikleri ve tarihinin yanında mutfağıyla da yemek meraklılarını kendine çekiyor. Baharda çıkan çeşit çeşit Ege otlarıyla yapılan yemekler, zeytinyağlılar, günlük deniz ürünleri gibi lezzetlerin olduğu bu mutfağı en iyi temsil eden restoranları seçtik!
#RestoranSeferihisar, Ege de lezzettin ilmek ilmek örüldüğü, Türkiye’nin sakin beldesi. Yamaçların ovalarla flört ettiği bereketli toprakların ve denizin birlikte var ettiği Seferihisar mutfağı bu şirin ‘Ege kasabasını’ ziyaret etmek için başlı başına bir neden. Hele bir de ‘ekmek dolması’ var ki eşi benzeri hiçbir yerde yok. Tek sorun ise “Keşke bu kadar yemeseydim” diyen cümlelerle başlayan kalori pişmanlığı.
#Ekmek DolmasıYAŞAR Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Program Sorumlusu Dr. Eylem Ezgi Fadıloğlu, Türkiye’de bilinçsiz tüketim nedeniyle her gün yaklaşık 5 milyon ekmeğin israf edildiğini, günlük 5 milyon lira, yıllık ise 1.8 milyar lirayı bulan bir servetin çöpe atıldığını söyledi.
SEFERİHİSAR Belediye Başkan CHP’li Tunç Soyer, kapatılan İl Özel İdaresi’nin ilçesindeki mallarının kendilerine devredilmemesine anlam veremediğini söyledi. Soyer, özellikle İl Özel İdaresi sosyal tesisi olan ve 2 yıl önce belediyenin kiraladığı binanın verilmemesine tepki gösterdi.
Bayramla birlikte sıcaklar daha da insafa gelecek. Türkiye’nin yazlık mekanlarında en güzel günler başlıyor. Onun için kısa da olsa bu tatili değerlendirmekte yarar var. Tatili sadece denize girmekle kısıtlamayın. İzleyeceğiniz ilginç rotalar da yaşam pilinizi şarj etmenize yardımcı olacaktır.