GeriBeslenme Önerileri Sıcacık ekmek dolması...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sıcacık ekmek dolması...

Sıcacık ekmek dolması...

"Dolma sevenlere iyi bir alternatif olan ekmek dolması, deneyenlerden tam puan alıyor. Bu lezzetli ve doyurucu tarifi ısrarla tavsiye ediyoruz…"

Porsiyonluk ekmek dolması (6 kişilik)

6 adet küçük boy tahıllı ekmek
2 çorba kaşığı tereyağı
500 gr kıyma
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
2 çorba kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık
6 dal maydanoz
3 su bardağı et suyu
Tuz, karabiber

Sıcacık ekmek dolması...

Hazırlanışı:

Ekmeklerin üstlerin kapak şeklinde kesin. Bir kaşık yardımıyla içlerini çıkarın ve kenara alın. Ekmeklerin etraflarını ve üstlerini 1 çorba kaşığı tereyağı ile yağlayın. Daha sonra yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif kızarıncaya dek tutun.

Diğer taraftan sıvıyağı bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine kıyma, tuz, karabiber ekleyin ve kıyma suyunu salıp çekene dek kavurun. Ocaktan alıp, kavrulmuş dolmalık fıstık ve kıyılmış maydanoz ekleyip, karıştırın. Kenara ayırdığınız ekmek içlerini ufalayın. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eritip, ekmek içlerini hafifçe kavurun ve kıymalı karışıma ekleyin.

Fırından aldığınız ekmeklerin içine kıymalı harcı paylaştırın. Kapaklarını kapatın ve yayvan bir tencereye yerleştirin. Et suyunu ısıtıp içine bir tutam karabiber ekleyin. Bir kepçe ile ekmek dolmalarının üzerine azar azar et suyu gezdirin. Kısık ateşte ekmekler et suyunu çektikçe üzerlerine sudan gezdirerek, kabukları hafif yumuşayana kadar pişirip, servis yapın.

False