‘Eğitimde Değişim Konferansı’nda konuşan Prof. Dr. İlber Ortaylı, gençlerin en büyük sorununu PISA testlerinin gösterdiğini belirterek, “Maalesef gençlerimize Türkçe yazmayı ve konuşmayı öğretemiyoruz” dedi.
#Eğitimde Değişim KonferansıTürkiye’nin eğitime odaklanan ilk bağımsız düşünce kuruluşu olan Eğitim Reformu Girişimi’nin (ERG) yolculuğunu anlatan 'Bir Ortak Akıl Deneyimi: Eğitim Reformu Girişimi' kitabı yayımlandı. Aytaç Demirci tarafından kaleme alınan kitap, ERG’nin kurumsal yolculuğunu, ülkenin yakın tarihindeki eğitim politikalarının hayata geçiş süreçleri ve sonuçlarıyla birlikte, tanıklıklar eşliğinde anlatıyor.
#Eğitim Reformu GirişimiRusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un kuruluşunun yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Küresel Etki Konferansı (GIC 2022), önümüzdeki yıllarda eğitim alanında karşılaşılabilecek sorunlar, zorluklar, eğilimler ve yeni fırsatları tartışmak üzere 20 ülkeden 30’dan fazla uzmanı bir araya getirdi. Konferans 1 milyonu aşkın kişi tarafından izlendi.
#RusyaPandemi nedeniyle neredeyse tüm kademelerde eğitimler, yaklaşık bir yıldır uzaktan devam ediyor. Bu süreçte öğretmenler farklı deneyimler, yeni mesleki beceriler kazanarak çevrimiçi derslerini şekillendirdi. Bu doğrultuda öğretmenlerin kazandığı deneyimleri paylaşabilecekleri bir konferans düzenleniyor. Etkinlik, 13 Mart’ta çevrimiçi ortamda gerçekleşecek.
#KonferansSabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, çeyrek asır boyunca rekabete dayalı ve finans üzerine çalışma süresinin ardından sivil toplum kuruluşuna (STK) geçti. Çocukluğundan itibaren hayali olduğunu söylediği alanda çalışmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Safkan, gençlere de sivil toplum kuruluşlarında çalışmalarını önerdi.
#Sabancı VakfıEğitim Reformu Girişimi (ERG) tarafından, Sabancı Vakfı ve Sabancı Üniversitesi’nin desteğiyle 2004’ten bu yana her yıl düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler Konferansları (İÖK) başvuruları başladı. Başvurular 2-24 Ocak tarihleri arasında yapılacak. Bu yıl 17’ncisi düzenlenecek İOK, 9 Mayıs’ta Sabancı Üniversitesi Tuzla Yerleşkesi’nde düzenlenecek.
#ErgDünya Kız Çocukları Günü Konferansı’nda konuşan Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner, dünyada okuma yazma bilmeyen ve eğitim hakkından mahrum 1 milyara yakın yetişkinin üçte ikisinin kadın olduğunu belirterek, “Eğer daha iyi bir dünya istiyorsanız kız çocuklarının eğitimine yatırım yapın” dedi.
#Aydın Doğan Vakfı11 Ekim, Dünya Kız Çocukları Günü. Türkiye’de, 2005-2015 yılları arasında 482 bin 908 kız çocuğu evlendirildi. Dünya genelinde ise 700 milyon çocuk gelin var. Aydın Doğan Vakfı, bu yıl üçüncü kez Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı düzenliyor. Konferansın teması, ‘Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar: 21’inci Yüzyılda Sosyal Değişimin Aktörleri Olarak Kız Çocukları’. Açılış konuşmacısı, tek gen bozukluğunu tanımak için geliştirdiği teknik, dünyada 100’den fazla merkezde kullanılan Iraklı doktor, prenses Nesrin El-Haşimi. El-Haşimi, hanedan üyesi olmasına rağmen cinsiyeti dolayısıyla pek çok zorlukla karşılaşmış bir bilimkadını.
#Nesrin El-HaşimiDünyanın en iyi eğitimcileri arasında gösterilen Kiran Bir Sethi, ülkesi Hindistan’ın çok ötesine geçmeyi başaran bir öğretmen. 16 yıl önce kurduğu Riverside Okulu için geliştirdiği ‘Değişim için Tasarım’ programı, bugün 50 ülkede uygulanıyor. Sethi, dört temel adımla öğrencilerin hayatında değişim yaratabileceği iddiasında: “Hisset, hayal et, uygula ve paylaş.”
#GazetehaberleriMilli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Öğretmen gerekli bilginin kazanılmasını kolaylaştıran, gerekli ortamları hazırlayan bir rol benimsemek durumundadır. Bunu en iyi biçimde yapabilmek için de en az öğrencileri kadar öğrenme ile arasının iyi olması gerekir" dedi.
#Öğretmen2016 Dünya Ekonomik Forumu (DEF) görüşmelerinde, Uluslararası Sürdürülebilir Kampüs Ağı (ISCN) ile DEF’in akademik platformu olan Küresel Üniversite Liderleri Forumu, dünyanın lider üniversiteleri tarafından sunulan ve ‘sürdürülebilir üniversite’ alanında örnek teşkil eden vaka çalışmalarını paylaştı. Özyeğin Üniversitesi de dünyadan en iyi örnek vaka çalışmaları arasında yer aldı.
#2016 Dünya Ekonomik ForumuÖzyeğin Üniversitesi, University of Oxford, Harvard University, Princeton University, Yale University, University of California-Berkeley, University of British Columbia, Technical University of Denmark, Hong Kong University of Science and Technology gibi dünyanın saygın üniversiteleri ile beraber, ‘sürdürülebilir üniversite’ konusunda örnek teşkil eden uygulamasıyla, uluslararası alanda kabul gördü. İlk defa bir Türk üniversitesi Küresel Üniversite Liderleri Forumu’nun en iyi örnek vaka çalışmalarının yer aldığı yıllık raporun bir parçası oldu.
#Özyeğin ÜniversitesiDünya Kız Çocukları Günü vesilesiyle Aydın Doğan Vakfı öncülüğünde düzenlenen ‘Eğitim Yoluyla Kız Çocukları’nın Güçlenmesi’ konferansında artık okul yapmanın bir adım ötesine geçerek özgüveni olan kızlar yetiştirmenin önemine dikkat çekildi. Hanzade Doğan Boyner, “Kızlara ‘Yalnız değilsiniz’ demek için bir araya geldik” dedi.
#KızBirleşmiş Milletler ve Aydın Doğan Vakfı'nın da katılımıyla 'Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı' bugün İstanbul'da başladı. Konferansa dünyaca tanınan isimler katıldı. Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner konferansta bir konuşma yaptı. Hanzade Doğan Boyner konuşmasında ‘Türkiye bir oldu, binlerce kıza kanat gerdi’ dedi. Konferansta gösterilen tanıtım videosu ise izleyenleri duygulandırdı.
#Hanzade DoğanANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI (ATSO), GENEL SEÇİMLER ÖNCESİ SİYASİ PARTİLERE VE TÜM ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAYLARINA VERMEK ÜZERE BİR "SEÇİM BİLDİRGESİ" HAZIRLADI. "TÜRKİYE VE ANTALYA EKONOMİSİ" OLARAK İKİ AYRI BAŞLIKTA HAZIRLANAN BİLDİRGEDE "SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ" YER ALIYOR.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Türkiye'nin son 10 yılda yükseköğretime 21'inci yüzyıl hedefleri kapsamında ciddi yatırımlar yaptığını söyledi. Çetinsaya, “Hedefimiz, kazandığımız tecrübelerle birlikte uluslararasılaşma yaklaşımımızı Avrupa dışında dünyanın farklı bölgelerine, Asya'ya, Latin Amerika'ya, Afrika'ya taşımak. Tüm dünya ülkeleriyle eğitimde işbirliğine açığız ve sistem olarak bu ortaklığa hazırız” dedi.
#YökMilli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Başta kız çocuklarımız ve engelli çocuklarımız olmak üzere herkesin hayata eşit fırsatlarla başlamasını sağlamayı bir görev olarak görüyoruz" dedi. 18-24 yaş arası okul terk oranlarının yüksek olduğuna dikkat çeken Avcı, bunun nedeninin zorunlu eğitim 8 yıl olduğunu söyledi.