Gelir İdaresi Başkanlığı, e-belge uygulamalarına ilişkin bazı haberlerin yanlış yönlendirici nitelikte olduğunu bildirdi. Başkanlıktan yapılan açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında ‘Lokantalara e-Adisyon zorunluluğu getirildi’, ‘Lokanta, kafe ve pastanelere e-Adisyon zorunluluğu getirildi’, ‘Kapalı Dükkâna e-Adisyon Yükü’, ‘e-İrsaliye Kalktı’ başlıkları ile yer verilen haberlerde elektronik belgeler ve kullanımına ilişkin düzenlemelerin yer aldığı genel tebliğ düzenlemesiyle ilgili gerçeği yansıtmayan yanıltıcı bilgiler yer aldığı ifade edildi.
#GazetehaberleriKoronavirüs salgınıyla birlikte restoran ve kafelerde 'temassız menü' uygulamasının kullanımı arttı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, "E-adisyon ya da e-menü olayına geçilmesi çok önemli. Çünkü restoranlarda kişiler menüye elleriyle dokunarak ve sayfaları parmaklarıyla çevirerek bakarken virüsü buraya taşımış olurlar" dedi.
#KarekodFahiş fiyatlı yemeklerin boykot edilmesiyle ilgili fikir ve yorumlar genelde ikiye ayrılıyor. Kimileri restoranların günah keçisi ilan edilmesine karşı; alım gücümüzün düşmesini sorumlu gösteriyor. Kimileriyse enflasyondan aldıkları güçle fiyatların çok fazla abartıldığını söylüyor. İşin aslını gastronomi sektörünün tecrübeli isimlerine sorduk, restoran müşterilerinin görüşlerini aldık.
#FiyatSon dönemde bazı restoranların vatandaşın yiyip içmediğini de adisyon fişine ekleyerek hesabı şişirme yoluna gittiğine yönelik şikâyetler artınca Ticaret Bakanlığı yeni bir düzenlemeye gitti. 1 Ocak’tan itibaren ülke genelinde yeme içme hizmeti veren tüm işletmeler hem kapıda hem de masada fiyatların yazdığı bir menü bulundurmak zorunda. Böylece vatandaş ne ödeyeceğini bilerek o işletmeyi tercih edecek.
#Ticaret BakanlığıBu Nusret çok akıllı adam... Yarattığı markayla ilgili eleştirmek yersiz artık onu. Satıyor adam kardeşim, kapış kapış satıyor üstelik. Baksanıza Abu Dhabi’de bir masadan 3 milyon 100 bin lira almış. Adisyon hep ‘golden’ yani altın tozlu yiyeceklerle dolu. Demek adam yarın öbür gün ‘Golden Water’ (altın su) diye bir şey çıkarsa fiyatını da yapsa 5 bin lira o da sorgusuzca satılacak...
#Orkun ÜnTrolün biri Arda Turan’a atfedilen bir laf ortaya attı: “Hayatında Orhan Veli Gencebay’ın kitabını eline almamış adamlar bana cahil diyor.” Bir yayın organı ciddiye alıp tweet’ledi; sosyal medya, WhatsApp grupları, forumlar bir anda birbirine karıştırılmış ünlü isimleriyle doldu. Kötü bir şey değil canım, biraz neşelenmiş olduk işte. Ziyan olup gitmesin, memleketçe yaptığımız bu zihin jimnastiğini hele bir kayıt altına alalım... Ama dikkat: Arka arkaya okuyunca bildiklerinizi de karıştırma riski içeriyor!
#Savaş ÖzbeyYoutuber Başak Kablan, son dönemde yaratıcı videoları ve hızla yükselen takipçi sayısı ile adından söz ettiren isimlerden biri olmayı başardı. Geçen hafta raflara çıkan ve kendi hikâyesini anlattığı “Önce Hayallerim Öldü, Sonra Babam” isimli kitabı da hızla tükenerek ikinci baskısına geçti bile. Bir araya gelmek için sözleştiğimizde artık ‘Youtuber’lığın bir meslek olduğunu kabul etmek gerektiğini düşünüyordum. Bunu bir iş olarak yapan ve Youtuber olmak isteyenler için eğitim de vermeye başlayan Başak Kablan’da aradığım tüm soruların cevapları vardı. Sohbetimizde, karşılaştığı ilgiyle birlikte verdiği eğitimlerdeki katılımcıların kendisini de şaşırttığı ifade eden Kablan, “Karşımda üniversite öğrencileri beklerken aksine kariyer sahibi ancak mutsuz kişilerle karşılaştım. Herkes ertelediği hayallerini gerçekleştirmek, ben buradayım demek için sosyal medyada bir çıkış yolu arıyor. En büyük sorun ise özgüvensizlik. ”diyor. Yakın zamanda Bursa’ya yerleşen Başak Kablan ile kendi hikâyesinden yola çıkarak sanal âlemdeki gerçekliğimizi konuştuk.
#BursaPortekiz’in başkenti olan Lizbon tarihi, yemekleri, eğlence yerleri ve kültürü ile kendine hayran bırakıyor. Tarih boyunca birçok kültürle etkileşime geçmiş olan Lizbon, edindiği zengin birikimi günümüze kadar korumayı başarmış. Bu nedenle Lizbon her yıl eğlence ve kültürel amaçlı seyahatlerden hoşlanan milyonlarca gezginin akınına uğruyor. İşte size Lizbon gezi rehberi…
#LizbonAntalya'nın Muratpaşa İlçesi sınırları içerisinde yer alan tarihi Kalekapısı bölgesindeki küçük bir dönercide karışık ızgara ve karides yiyen 12 kişilik Polonyalı turist grubuna 4 bin 200 lira hesap çıkarıldığı iddiası yetkilileri harekete geçirdi. Turistlere 4 bin 200 lira hesap çıkartıldığı iddia edilen Türkmen Döner’in sahibi Cemil Türkmen ise söz konusu iddianın doğru olmadığını savunarak, “Turist sayısı 12 değil, 19’du. 6,5 kilo jumbo karides, 19 porsiyon kalamar, 19 karışık ızgara, patates kızartması ve portakal suyu içtiler. Toplam hesapları da 2 bin 950 lira tuttu” dedi. Bu arada turistlerin rehberinin sahte olduğu belirtilirken hesapla ilgili adisyon ve sipariş fişi ortaya çıktı.
#ANTALYADünyada milyonlarca hayranı olan Tabu’nun yeni versiyonu Tabu XL piyasaya çıktı. Türkiye’de de birçok fanatiği bulunan oyun için Hasbro İntertoy’un Türk ekibi daha önce uygulanmamış bir yenilik yapmaya karar verdi. Tabu oyuncularının sözcük seçimine katılmasını isteyen ekip, internet üzerinden bir ay boyunca "100 ünlü Türk aranıyor" duyurusu yaptı.
Koşuyolu’nda garsonluk yapan Down sendromlu dört genç, Fokurtu Kafe’nin müşteri sayısını ikiye katladı. Kafenin sahibi İlhan Akşahin’e "Baba" diyen gençler, çay servisi yapıyor, adisyon defterini tutuyor, kül tablalarını değiştirip masa siliyor. Çok sevdikleri müşterileri kapıda öpüp karşılıyorlar.