Dut pekmezi haberleri sayfasında Dut pekmezi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 178 Dut pekmezi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin bir pekmez türü olan dut pekmezi, içerindeki doğal şekerle de tatlı krizlerini gidermeye yardımcı oluyor. Gelin bu şifalı ve lezzetli besini vazgeçilmez yapan detaylarına birlikte bakalım.
#Dut PekmeziCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bağışıklığını ve enerjisini Erzurum’dan özel olarak gönderilen dut pekmezine borçlu olduğunu açıklamasıyla gündeme gelen Karnavas dut pekmezinin Olur ilçesinde üretimine başlandı.
#Dut PekmeziCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bağışıklığını ve enerjisini Erzurum’dan özel olarak getirttiği dut pekmezine bağlı olduğunu açıklamasının ardından Erzurumlu vatandaşlar da dut pekmezine yoğun ilgi gösteriyor.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanTürkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı ‘Hayat Tabloları’ verilerine göre, Türkiye'de 2021-2023 yıllarında doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu il 80,8 yıl ile Tunceli oldu. Tunceli’de yaşayan yaşlı nüfus, uzun yaşamın sırrının doğa, temiz hava ve doğal ürünlerin tüketilmesi olduğunu söyledi. Kentte yaşayan Gülizar Uçar (74), “Doğamız, havamız, sularımız tertemiz. Paketli gıdalar yemiyoruz. Her zaman doğal besleniyoruz. Tereyağı, yoğurt, bal tüketiyoruz ondan dolayı da uzun yaşıyoruz” dedi. İl Sağlık Müdürü Doktor Muhammed Duran da “İlimizde eğitim seviyesi ve sağlık okuryazarlık çok yüksek. Doğal beslenme bilinci ise vatandaşlarda oldukça fazla. Bu durumlar uzun yaşam süresini uzatıyor” diye konuştu.
#TÜİKTürkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı ‘Hayat Tabloları’ verilerine göre, Türkiye'de 2021-2023 yıllarında doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu il 80,8 yıl ile Tunceli oldu. Tunceli’de yaşayan yaşlı nüfus, uzun yaşamın sırrının doğa, temiz hava ve doğal ürünlerin tüketilmesi olduğunu söyledi. Kentte yaşayan Gülizar Uçar (74), “Doğamız, havamız, sularımız tertemiz. Paketli gıdalar yemiyoruz. Her zaman doğal besleniyoruz. Tereyağı, yoğurt, bal tüketiyoruz ondan dolayı da uzun yaşıyoruz” dedi. İl Sağlık Müdürü Doktor Muhammed Duran da “İlimizde eğitim seviyesi ve sağlık okuryazarlık çok yüksek. Doğal beslenme bilinci ise vatandaşlarda oldukça fazla. Bu durumlar uzun yaşam süresini uzatıyor” diye konuştu.
#TÜİKCNN Travel, dünyanın dört bir yanından birçok hamur işi lezzetini bir araya getirdi. Bazı kültürlerde 'ekmek' olarak nitelendirilen hamur işi lezzetleri listesinde ülkemizden ise simit yer aldı. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza ‘Simitlerin peşinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. İşte 10 şehirden mutlaka tadılması gereken 10 simit…
#RotaYeni Lokanta’da tattığım mantı ününü hak ediyor çünkü tuzlu yoğurt çok yakışmış ama benim zevkime göre biraz fazla kaynatmışlar. Kuzugöbeği mantarı ve tarhananın baharat gibi kullanılması başarılı. Mersin karides tuzlu-tatlı-ekşi-acı dengesi açısından en başarılı yemek. Kuzunun gerdanı seçici damakları hayal kırıklığına uğratmaz.
#Vedat MilorErzurum Türkiye'nin büyük şehirlerinden bir tanesidir. Erzurum yemekleri ile ön plana çıkmaktadır. Erzurum yemekleri gerek lezzetleri gerekse de görselliği ile dikkat çekmektedir. Erzurum'a gelen kişilerin en çok tattığı yemek listeleri araştırılmaktadır. Son aylarda Erzurum yemekleri ile ilgili bilgi alışverişi yapılmaktadır. Peki en iyi Erzurum yemekleri hangileridir? Erzurum'da yenilebilecek en meşhur yemekler nelerdir? İşte Erzurum'da yenilecek meşhur yemekler.
#Erzurum YemekleriCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum mitinginde açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1-2 ay öncesine kadar 'kazanamaz' dedikleri, aday olma baskısı yaptıkları defolu bir şahsı ülkenin başına musallat etmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanDepremler sebebiyle bu ramazan biraz buruk geçecek belki ama sofralar yine birlik ve beraberlik için kurulacak. Peyniri, zeytini, mercimeği, pirinci derken iftar ve sahur alışverişini tamamlamak için az bir süre kaldı. Tüm bu ürünleri afet bölgesinden satın alarak oradaki yerel üretici ve kooperatiflere destek olabiliriz. Jürimize favori adreslerini sorduk...
#Deprem BölgesiKahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerimiz ülkemizde tarım faaliyetlerinin yoğun şekilde yapıldığı alanlar. Geçimini yöresel ürünlerin satışıyla sağlayanların sayısı da buralarda bir hayli fazla. Bu zor günleri atlatmaları için yerel üreticilere destek olmak çok önemli... Bu sayede bölgeye ekonomik destekte bulunurken yerel değerlerimizi ve ürün çeşitliliğimizi de koruyabiliriz. Sipariş verebileceğimiz üreticileri aradık, ürün gönderimi yapıp yapmadıklarını sorduk ve hangi ürünleri alabileceğimizi listeledik.
#KahramanmaraşHer biri yaklaşık 7-8 ton ağırlığındaki büyük taş blokların işlenip üst üste konmasıyla yapılmış devasa heykeller... Gündoğumu ve günbatımının en güzel hali... Adıyaman’a gidip dünyanın 8’inci harikası Nemrut’a çıktık, güneşin batışının tadını çıkardık.
#SeyahatGünümüzde sağlıklı beslenme oldukça önemlidir. Sağlıklı bir şekilde beslenmek için doğru gıdaların seçilmesi çok önem taşır. Sağlıklı gıdalar arasında yer alan pekmezin de birbirinden önemli yararı bulunmaktadır. Pekmez kilo aldırır mı? Gece yatmadan tahin pekmez ve sütlü pekmez içmek kilo yapar mı tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamGalataport’ta açılan Muutto Anatolian Tapas Bar’ın menüsünde çerkestavuğundan pate de var, firik buğdayından keşkek de... Anadolu’nun onlarca farklı kültürden beslenmiş mutfak geleneğini ve yemek tekniklerini kullanan şef Umut Karakuş, malzeme bilgisi ve tat birleşimleriyle tanıdık ama bir o kadar farklı ve incelikli tabaklar çıkarıyor.
#GalataportGünümüz insanı çok yoğun ve stresli bir iş hayatına sahiptir. Ayrıca doğadan ve doğallıktan uzak bir yaşam süren modern insan pek çok hastalıkla boğuşmak durumunda kalabilmektedir. Bu kadar hastalıklara açık hale gelmesinde bağışıklık sisteminin yeterince güçlü olmayışı başlıca sebeplerdendir. Sağlıklı ortamda yaşamayan, yeterince temiz ve kaliteli su tüketemeyen, bol oksijen alamayan modern insan bir de hazır gıdalarla beslenince bağışıklık sistemi zayıflamakta ve metabolizma kolaylıkla hastalıklara yakalanabilecek seviyeye düşmektedir. Son yıllarda modern insan doğaya yüzünü dönmeye çalışmaktadır. Sağlıklı gıdaya erişmek istemektedir. Bu çerçevede pekmez gibi artık pek de tüketilmeyen gıdalar yeniden gündeme gelmektedir. İşte merakla okuyacağınız keçiboynuzu pekmez nedir, nasıl tüketilmelidir, keçiboynuzu pekmezi aç karnına mı tüketilmelidir gibi konu hakkında pek çok faydalı bilgiyi sizler için derledik.
#Pratik BilgilerMigros, özgün markalar konusunda küresel ölçekli en itibarlı ödül organizasyonlarından biri kabul edilen Private Label Manufacturers Association (PLMA) tarafından düzenlenen “Uluslararası Özgün Markalar” yarışmasında üç ürünüyle Mükemmellik Ödülü kazandı.
#MigrosSağlıklı, enerji dolu meyve pestillerimizin tam mevsimi. Anadolu’nun asırlık pestil geleneği, tüm dünyadaki sağlıklı beslenme meraklılarının da radarında. Bugünlerde hasat edilen her türlü meyvenin işlenip güneşin kucağına bırakılmasıyla üretilen pestili evde de fırınımızda kolaylıkla yapabiliriz.
#MeyveAnavatanı Meksika, Orta Amerika ve Güney Amerika olan Pitaya meyvesi sağlığa olan faydası ve eğlenceli renkleriyle kendine hayran bırakıyor. Son yıllarda beslenme uzmanları tarafından ‘süper besin’ olarak adlandırılan Pitaya, yüksek C vitamini oranı ile bağışıklık sistemini güçlendirirken, Pinen ile de solunum sistemini temizliyor.
#PitayaProtein, lif, karbonhidrat, C ve B vitaminlerinin yanı sıra omega 3 ve omega 6 gibi çoklu doymamış yağ asitleri bakımından zengin olan pitaya meyvesine olan talep koronavirüs döneminde daha da arttı. Pitayanın besin değeri bakımından çok zengin olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Ahmet Kaya, bu meyvenin ilginç faydalarını anlattı.
#PitayaAndız pekmezinin yapımı zor ve zahmetli… İğneli andız ağacının olgunlaşmış kozalaklarını toplayan kişiler, bu kozalaklardan pekmez üretiyor. Peki, bu pekmez nelere faydalı? Andız pekmezi gerçekten şifa kaynağı mı?
#Andız PekmeziSon dakika haberi... Bartın'ın Amasra ilçesi Aliobası köyüne, bugüne kadar hiç koronavirüs vakası görülmediği haberinin ardından ilgi arttı. Köy muhtarı Ramazan Tığ, “Türkiye’nin her yerinden arsa almak ve ev almak için arıyorlar. Telefonlara yetişemiyorum” dedi.
#BartınSon dakika haberi... Bartın'ın Amasra ilçesi Aliobası köyüne, bugüne kadar hiç koronavirüs vakası görülmediği haberinin ardından ilgi arttı. Köy muhtarı Ramazan Tığ, “Türkiye’nin her yerinden arsa almak ve ev almak için arıyorlar. Telefonlara yetişemiyorum” dedi.
#Bartın