Diyet yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri yüksek protein az karbonhidrat dengesi kurmaktır. Peki bu denge nasıl kurulur? Düşük karbonhidrat diyeti nasıl yapılır? Bu beslenme şeklinin sağlığa faydaları var mıdır? İşte tüm soruların cevapları...
#Düşük KarbonhidratSon yedi yıldır üst üste en iyi beslenme modeli seçilen Akdeniz diyeti, 2024’ün de birincisi. En iyi diyet seçilmesinin ise çok önemli nedenleri var. Hadi gelin bugün diyabet, kanser, Alzheimer ve kalp rahatsızlıklarından korunmada etkili bir beslenme tarzı olan Akdeniz diyetinin ne olduğuna bir göz atalım. Çünkü bu diyet, emin olun kaliteli bir yaşam sürmenizin ve sağlıklı yaş almanızın da sırrını içeriyor.
#Akdeniz DiyetiSon zamanlarda oldukça popülerleşen keto diyetini denemek isteyenler, bir kez daha düşünün. Çünkü ketojenik beslenme olarak da bilinen keto, bir uzman paneli tarafından yılın en kötü diyeti seçildi. Peki neden en kötü diyet? Uzmanlar yanıtladı…
#YasamVücut geliştirme sporuna başlayan insanların özellikle son dönemlerde karşılarına sıklıkla çıkmaya başlayan pump etkisi merak edilen bir konu haline gelmiştir. Yapılan egzersizlerde programların sonlarına doğru çoğu sporcunun kasları şiş yani patlayacak gibi görünür. Peki, Pump nedir, ne kadar sürer? En iyi Pump nasıl yapılır? Sizin için tüm detayları ile derledik.
#Pump Nedir?Zayıflamak ve kilolarından kurtulmak isteyen birçok kişinin tercih ettiği ketojenik diyet, son zamanlarda oldukça popüler oldu. Alzheimer, Parkinson ve otizm gibi hastalıklarda da tedavi amaçlı kullanılan bu diyet, karbonhidratların sınırlandırılmasına yönelik gerçekleşir. Peki, ketojenik diyet nedir? Ketojenik diyet nasıl uygulanır? İşte, o konu hakkında merak edilenler...
#Ketojenik Diyet Nedir?Popüler beslenme yöntemleri arasındaki yerini alan ketojenik beslenme, aynı zamanda diyet olarak da nitelendiriliyor. Tarihi 1920'li yıllara kadar dayanan ketojenik beslenme, epilepsi nöbetinin önüne geçmek için ortaya çıkmıştır. Zayıflama üzerinde de etkisi olduğu gözlemlenen ketojenik beslenme diyeti, günümüzde giderek popülaritesini arttırmaya devam ediyor. Peki, ketojenik beslenme nedir ve nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Ketojenik BeslenmeKetojenik Diyet, zayıflamak ve kilolarından kurtulmak isteyen birçok kişinin gündeminde yer alıyor. Beslenme koşullarını değiştiren ketojenik diyet, ilk çıkış amacıyla epilepsi nöbetlerinin azaltılmasında kullanılırken, sonraki dönemlerde kilo vermek ve hastalıkları kontrol altına almak için gündemde yer almıştı. Peki, ketojenik beslenme diyeti nedir ve nasıl sağlanmaktadır? İşte, o diyet türü hakkında bazı bilgiler
#Ketojenik DiyetFazla kilolarından şikayetçi olanlar yada daha sağlıklı bir görünüme kavuşmak isteyenler, diyetisyenlere giderek farklı diyet programlarına başvuruyor. Uzmanlar, kişilerin sağlık geçmişine ve kilosuna bakarak, herkese farklı diyet listesi hazırlıyor. Bu diyet programlarının birini oluşturan ketojenik diyet de son zamanlarda uzmanların listesine girdi. Peki ketojenik diyet nedir ve nasıl uygulanır?
#Ketojenik Diyet Nedir?Günümüzde popülerliği ve uygulayan sayısı giderek artan ketojenik diyet özetle düşük karbonhidrat, yüksek yağ içeren bir beslenme programıdır. Kilo vermenin yanında birçok faydası olan bu diyet sayesinde böbrek hasarı, parkison, travmatik beyin zedelenmesine gibi hastalıklara uğramış birçok hasta fayda görebilir. Konu ile ilgili merak edilen tüm detayları Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doktor Aşkın Nasırcılar açıkladı.
#Ketojenik DiyetSon yılların popüler diyetlerinden ketojenik diyet, kilo problemi olan çok sayıda kişi tarafından merakla araştırılıyor. Ketojenik diyet düşük karbonhidratlı, protein ve özellikle yüksek oranda yağ içeren bir beslenme biçimi olarak biliniyor. Peki, Ketojenik diyet nedir? Ketojenik diyet nasıl yapılır?
#Ketojenik Diyet Nedir?İnsülin direnci probleminiz varsa, bu sizin zamanla başka sağlık sorunları da yaşayabileceğiniz anlamına gelebilir. Bu sorunların başında kilo almanın kolaylaşması ve obezite riskinin artması var. Özellikle bel ve karın bölgesine yerleşen kiloların neredeyse tamamı insülin direncinden kaynaklanıyor.
Hepiniz her gün bir yenisi çıkan diyet programlarından sıkılmadınız mı? Bilinçsizce yiyerek kilo almak ve sonra olmayacak sonuçlar vadeden mucize reçetelerden medet umanlar arasında olmak yerine; yaşam tarzında yaptığı minik değişikliklerle her zaman formda olmayı başaran yeni çağın modern kadınları arasına katılmaya ne dersiniz? Üstelik neredeyse hissetmeden.
#Diyetler