Her yıl dünyanın en iyi mutfakları ve yemekleri listesiyle adından söz ettiren ve büyük tartışmalara neden olan internet platformu Taste Atlas, kullanıcılarının online oyları ile belirlediği “2023’ün en iyi ve en kötü yemekleri” listesini yayınladı.
#LahanaDünyanın en iyi mutfakları, yemekleri, yemek şehirlerini, gıda ürünlerini ve malzemelerini içeren yıllık TasteAtlas 2023 sıralaması yayımlandı. Değerlendirme sürecinde toplam 395.205 (271.819 geçerli) yemek derecelendirmesi ve 115.660 (80.863 geçerli) gıda ürünü derecelendirmesi kaydedildi. Bu derecelendirmelere göre her mutfak için en iyi 50 gıda ürünleri listelendi ve her ülkenin en iyi puan alan yemekleri ve gıda ürünlerinin ortalama derecelendirmelerine göre dünyanın en iyi puan alan mutfakları sıralandı. En iyi 100 yemek listesine Türkiye'den 8 çeşit dahil oldu. İşte, Dünyanın en iyi 100 yemeği sıralama tablosu
#Dünyanın En İyi 100 YemeğiKlinik Biyokimya Uzmanı ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Dr. Süreyya Şahinoğlu, uzun yıllar yurt içi ve yurt dışında yapmış olduğu araştırmaları hayatımızda kolaylıkla uygulayabileceği bilgiler halinde bizlere sunuyor. İstanbul Birûni Laboratuvarı’nda arkadaşı Dr. Semra Temel Levent ile birlikte sağlıklı yaşam laboratuvarını kuran Dr. Süreyya Şahinoğlu, sağlıklı yaşam test danışmanlığı yapıyor.
#Sponsorlu İçerikKlinik Biyokimya Uzmanı ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Dr. Süreyya Şahinoğlu, uzun yıllar yurt içi ve yurt dışında yapmış olduğu araştırmaları hayatımızda kolaylıkla uygulayabileceği bilgiler halinde bizlere sunuyor. İstanbul Birûni Laboratuvarı’nda arkadaşı Dr. Semra Temel Levent ile birlikte sağlıklı yaşam laboratuvarını kuran Dr. Süreyya Şahinoğlu, sağlıklı yaşam test danışmanlığı yapıyor.
#1Yeşilin binbir tonu ve muhteşem doğasıyla, karanlık ve kasvetli gotik binalarıyla, her daim değişken havasıyla, hayalet hikâyeleriyle, şövalyeleri, büyücüleri, cadıları, tek boynuzlu atlarıyla, entrikalı taht savaşlarıyla akla gelen İskoçya’dayız. Gölleri ve ormanlarıyla çok geniş bu coğrafyayı gezmeye başkent Edinburgh’dan başlayalım.
#Serda BÜYÜKKOYUNCUEtkileyici tarihi binalarda hizmet veren üç ayrı restoranda üç farklı gastronomi deneyimi yaşamak için Floransa’dayız. İlhamını Michelangelo’nun eserlerinden alan La Loggia ilk durağımız. Ardından şehrin göbeğindeki ikonik yapılardan birinde hizmet veren Four Seasons Hotel Firenze’deki Il Palagio’ya geçiyoruz. Son durağımızsa tarih kokan ambiyansıyla sizi hemen etkisi altına alan Locale Firenze.
#FloransaHer yıl milyonlarca kişi gidiyor Kapalıçarşı’ya... Bir arı kovanı misali işliyor bu tarihi alışveriş merkezi. Gelip geçeni bırakın bir kenara, tam 4 bin dükkân var burada. Hem esnafı hem de alışveriş yorgunu müşterileri doyuran 41 de irili ufaklı lokanta... Sulu yemek de var, kebap da... Döner de var, geleneksel ev yemeği de. Hatta seyyar tezgâhında supangle, kek satan da... Hepsi ayrı güzel. Esnafı ziyaret ettik, çarşı ahalisinin en çok gittiği esnaf lokantalarını tespit ettik.
#Uygar TAYLANArtık sahne milli sporcularımızın… 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda, 1948 Londra olimpiyatında elde ettiğimiz rekoru (12 madalya) 13 madalyayla geçerek en başarılı olimpiyatımızı gerçekleştirmiştik. 18 farklı branştan 108 sporcumuzla katılacağımız olimpiyatlarda hedefimiz bu rekoru kırmak! Bokstan jimnastiğe, voleyboldan yelkene, yüzmeden okçuluğa...
#Ceren Naz BüyükHani bazı şehirler vardır ya keşfetmek ve içinde kaybolmak için can atarsınız ve birden, kendinizi evinizde gibi hissedersiniz şehri dolaşırken... İşte Strazburg ilkbahar ve yazın çiçeklerle dolu sokakları, sonbahardaki renk cümbüşü, kışın karlar altında kalan masalsı evleri ve muhteşem yılbaşı süslemeleriyle her mevsim görsel bir şölen yaşayabileceğiniz böyle bir şehir...
#AlmanyaFındık hasadına 10 gün kala çiftçi de ihracatçı da pazar hesabı yapmaya başladı. Rekolte iyi, hastalıkla mücadelede başarı yakalandı. Fındık üreticisi Özer Akbaşlı, “Fındığı çuvala koyma maliyeti yüzde 100 arttı. Bu yıl fındığın kilogram fiyatı 150 TL olmalı” derken Karadeniz Fındık İhracatçıları Birliği Başkanı Hasan Osman Sabır, “Yüksek fiyat yüzünden geçen yıl ürün elimizde kaldı, iyi denge kurmak gerek” diye konuştu.
#FındıkTÜRES’e üye 25 bin restorandan bazıları, satışlarındaki yüzde 20-30’lara varan düşüşü telafi edebilmek için indirim başlattı. Hürriyet’e konuşan TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, bu yıl menü fiyatlarının geldiği seviyeyi turistlerin bile pahalı bulduğunu; özellikle Arap turistlerin talebinde dönemsel olarak yüzde 40’ı bulan düşüşler yaşandığını söyledi. Tüm üye işletmelere indirim çağrısında bulundu. Bingöl’ün çağrısına kimi üyeler sınırlı ürünlerle kimileri de tüm menü ile katıldı.
#TurizmHepimizin uzaktan izlediği Silikon Vadisi’nde inovasyon, gelecek vizyonu konularında öncülük yapan ve aynı zamanda teknolojide küresel bir lider olan, Afrika’dan Amerika’ya akıllı teknolojilerin mimarlarından Ayşegül İldeniz ile bir araya geldim. Uzunca süredir kendisini gururla ve merakla takip ediyordum. Başarı onu bulmamış, o başarıyı çalışkanlığıyla, aklıyla, azmiyle, tutkusuyla elde etmiş biri. O; ülkesine, milletine inanıyor, gençlere güveniyor. Kendisinin milyonlara ilham olduğunun farkında mı bilmiyorum ama Ayşegül İldeniz büyük düşünüyor ve başarıları da o ölçüde büyük oluyor. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de bilime, bilişime, teknolojiye, yapay zekaya ilgiliyseniz -ilgili olmasanız bile hayatımızın her yanındalar, bilmek durumundayız-, başarı hikayelerini merak ediyorsanız, ülkemizin bir değerini tanımak ve dünyadaki gelişmelere içeriden bir gözle bakmak istiyorsanız Ayşegül İldeniz’le yaptığım bu röportajı okuyup, saklayın. Zira ‘ilham olmaya’ devam ediyoruz!
#Sponsorlu İçerikHepimizin uzaktan izlediği Silikon Vadisi’nde inovasyon, gelecek vizyonu konularında öncülük yapan ve aynı zamanda teknolojide küresel bir lider olan, Afrika’dan Amerika’ya akıllı teknolojilerin mimarlarından Ayşegül İldeniz ile bir araya geldim. Uzunca süredir kendisini gururla ve merakla takip ediyordum. Başarı onu bulmamış, o başarıyı çalışkanlığıyla, aklıyla, azmiyle, tutkusuyla elde etmiş biri. O; ülkesine, milletine inanıyor, gençlere güveniyor. Kendisinin milyonlara ilham olduğunun farkında mı bilmiyorum ama Ayşegül İldeniz büyük düşünüyor ve başarıları da o ölçüde büyük oluyor. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de bilime, bilişime, teknolojiye, yapay zekaya ilgiliyseniz -ilgili olmasanız bile hayatımızın her yanındalar, bilmek durumundayız-, başarı hikayelerini merak ediyorsanız, ülkemizin bir değerini tanımak ve dünyadaki gelişmelere içeriden bir gözle bakmak istiyorsanız Ayşegül İldeniz’le yaptığım bu röportajı okuyup, saklayın. Zira ‘ilham olmaya’ devam ediyoruz!
#1Unilever Food Solution son iki yıldır farklı ülkelerden sayıları 1600’ü bulan şefin çalışması ve öngörüleriyle ortaya çıkan ‘Geleceğin Menüleri Trend Raporu’na imza atıyor. Raporun Türkiye lansmanı da 14 Mayıs’ta İstanbul’da yapıldı. Gecenin onur konuğu Darjeeling Express restoranın sahibi, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı şef hakları savunucusu, bu yıl Times Dergisi’nin Dünyanın En Etkili 100 İnsanı Listesinde yer alan Asma Khan’dı. Ünlü şefle 26 Mart’ta UFS’nin Hollanda’daki Gıda İnovasyon Merkezi Hive’da düzenlenen ‘2024 Geleceğin Menüleri Trend Raporu’ açıklanması sırasında da beraberdik. Markanın Türkiye ve Afrika Bölgesi’nden sorumlu Pazarlama Lideri Didem Molay Sevin, Asma Khan’ı İstanbul’a davet edince ortak arkadaşımız Gamze İneceli aracılığıyla bu buluşma gerçekleşti. Yoğun programı nedeniyle İstanbul’da sadece 12 saat kadar kalan Asma Khan’la röportaj yapma fırsatı bulduk.
#Asma Khan140 yaşınızı, belki de daha ötesini görmek istiyorsanız şimdiden hazırlıklara başlamanızda fayda var. Teknolojideki hızlı gelişme tıp dünyasını da etkiledi. İşin uzmanları yakın gelecekte yaşlanmanın durdurulabileceğini hatta daha ileri adımların atılabileceğini söylüyor. Belli ki bilim dünyası insanlığa sürprizler hazırlıyor. Peki, ömrümüz neredeyse iki katına çıkarsa nasıl bir dünyada yaşayacağız? Prof. Dr. Derya Unutmaz, Dr. Ayşegül Çoruhlu o günleri görebilmemiz için yapmamız gerekenleri, fütürist Ufuk Tarhan uzun ömrün dünyayı nasıl değiştireceğini anlattı.
#TeknolojiModern cazın doksanlardan itibaren en etkileyici piyanistlerinden biri olan Jacky Terrasson, 12 Nisan’da İstanbul’a Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda konser vermeye geliyor. 'Moving On' adlı yeni çıkan albümü ile caz severlerle buluşacak olan sanatçı, yayınladığı albümleri ile defalarca prestijli ödüller kazanmış ve caz dünyasına yeni yeteneklerin keşfedilmesini sağlıyor. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de dünyanın takip ettiği, Fransız-Amerikalı caz piyanisti Jacky Terrasson ile sizler için sorduk.
#Gözde Yener BirmanModern cazın doksanlardan itibaren en etkileyici piyanistlerinden biri olan Jacky Terrasson, 12 Nisan’da İstanbul’a Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda konser vermeye geliyor. 'Moving On' adlı yeni çıkan albümü ile caz severlerle buluşacak olan sanatçı, yayınladığı albümleri ile defalarca prestijli ödüller kazanmış ve caz dünyasına yeni yeteneklerin keşfedilmesini sağlıyor. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de dünyanın takip ettiği, Fransız-Amerikalı caz piyanisti Jacky Terrasson ile sizler için sorduk.
#1Uçak imalatlarındaki gecikmeler, parça tedarikçilerinin imalat hızlarına yetişememesi, motor imalatçılarından birindeki ciddi sorunlar hızla büyüyen havayolu şirketlerini zora soktu. Yaz ayları için havayollarının yaptığı planlar şimdiden alt üst oldu. Yeni hatlar açılması da zorlaştı. Hal böyle olunca uçak biletlerinin fiyatlarına zam gelmesi bekleniyor.
#BoeingDünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti seçildi. Listede Türk lezzetleri önemli yer tutarken ikinciliği Adana kebabı aldı.
#TasteatlasBesteci, piyanist, yazar, televizyon programcısı ve bence insanlık yolculuğunda görevli biri Anjelika Akbar... Müziğinin bu yolculukta aracı olduğunu söylüyor. Biz sohbetimizi yaptık ama kelimelerimizden çok yürek gözü ile konuştuk desem yeridir.
#Sponsorlu İçerikMüziğe kendini adamış biri Evrim Demirel. Sevmek, işinin hakkını vermek işte budur! 2022 Avrupa Bestecilik Ödülü’ne layık görülen, ‘makamsız’ kavramı ile müzik literatürüne geçen sanatçı, şu an İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Caz Ana Sanat Dalı Başkanlığı yapıyor. Sayısız eserleriyle saygın müzik çevresi tarafından çok iyi bilinen Demirel’in Anadolu Türk ezgileri ile cazı bir araya getirdiği ‘Makamsız’ ve en son çıkardığı ‘Kadim’ adlı albümlerinden sonra 7 Mart’ta Yunanlı klarnet ustası Vasilis Saleas ile müzik severlerle bir araya gelecek.
#YüzdeyüzMüziğe kendini adamış biri Evrim Demirel. Sevmek, işinin hakkını vermek işte budur! 2022 Avrupa Bestecilik Ödülü’ne layık görülen, ‘makamsız’ kavramı ile müzik literatürüne geçen sanatçı, şu an İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Caz Ana Sanat Dalı Başkanlığı yapıyor. Sayısız eserleriyle saygın müzik çevresi tarafından çok iyi bilinen Demirel’in Anadolu Türk ezgileri ile cazı bir araya getirdiği ‘Makamsız’ ve en son çıkardığı ‘Kadim’ adlı albümlerinden sonra 7 Mart’ta Yunanlı klarnet ustası Vasilis Saleas ile müzik severlerle bir araya gelecek.
#1