dünya turu hikayeleri haberleri sayfasında dünya turu hikayeleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 140 dünya turu hikayeleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Mesleğe kasaplıkla başlayan 36 yaşındaki kasap Ali Çetinkaya, en lezzetli etlerin yapıldığı ülkeleri tespit etmek ve hikâyelerini yazmak için 3 ay süren maceralı bir dünya turuna çıktı. Dünyada başka bir örneği olmayan seyahette Çetinkaya Arjantin’den Japonya’ya, Kore’den Brezilya’ya, Uruguay’dan Rusya’ya tam 27 ülke gezdi. Bu yolculuğu konuşmak için bir araya geldik. Çetinkaya iyi etin sırları ve seyahatinin en ilginç anılarını anlattı.
#Dünya TuruKoreograf ve performans sanatçısı Dicle Doğan (31), bundan dört yıl önce bağımsız olma arayışıyla bir gün evinden çıktı. Geri döndüğünde, İtalya ile Fransa arasında 45 gün süren bir yürüyüş yapmıştı! O günden bugüne, yürüyerek yaptığı seyahatlerle 2 bin 650 kilometre yol kat etti. Doğan ile serüvenlerini konuştuk.
#Hareket AmiriUkrayna'dan beş ay önce dünya turu kapsamında geldikleri Fethiye'de ikinci çocukları dünyaya gelen Vadym-Anna Grynenko çifti, Antalya'ya ulaştı. Ukraynalı Vadym-Anna Grynenko çifti, oğulları Liubomyr (4) ile birlikte yaklaşık beş ay önce Kiev'den dünya turu için otomobille yola çıktı. Üç kişilik aile; Moldova, Romanya ve Bulgaristan'ın ardından Türkiye'ye geldi.
#Dünya TuruÖzlem Çakır (30) ve Alphan Fiçor (33), hem İstanbul’un kalabalığı hem de yoğun iş temposundan sıkılıp çok istedikleri dünya turu için adım attılar. Özlem özel bir şirkette finans müdürüydü, Alphan ise yabancı bir havayolu şirketinde müdür yardımcısı… İkili önce istifalarını verdi, gerekli hazırlıkları tamamladı ve 4 Ekim 2017’de yola çıktı. İlk durakları Sri Lanka oldu. Macera boyunca 10 ülke gezdiler. Şu an Meksika’dalar. Serüvenin ne zaman biteceği belli değil. Tur boyunca çok ilginç şeyler yaşadılar. En önemlisi Özlem evlilik teklifini dünya turunda aldı.
#GezginÜniversiteden mezun olur olmaz yıllarca sürdürmeyi planladığım bir dünya turuna başlayan, 26 yaşında bir gencim. Her şeyi bir kenara bırakıp dünyayı gezme kararını nasıl aldığımı, yolda olmanın insanı nasıl geliştirdiğini ve bu işin aslında ne kadar kolay olduğunu anlatmak istiyorum. Çünkü kimse bana gezmenin ne kadar kolay olduğundan ya da sadece harçlıklar biriktirilerek gezilebileceğinden bahsetmemişti. Nasıl harçlık biriktirerek gezebiliyorsun sorusunun cevabını vermeye başlayayım.
#Dünya Turuna Çıkmanın Püf NoktalarıCansu Elter (30) dijital pazarlama yöneticisi. Hayatında bir şeylerin eksik olduğu düşüncesi uzun yıllardır aklını kurcalıyordu. Tekdüze bir hayatı olduğuna inanıyor ve bundan kurtulmanın yollarını arıyordu. İstifa etti. Dünya turuna çıkmaya karar verdi. 13 kiloluk sırt çantasına tüm eşyalarını sığdırdı ve yola koyuldu. Maceraya Tanzanya’dan başladı. Şimdiye kadar iki kıta, 9 ülke ve 25 şehri geride bıraktı. Bir sonraki durağı neresi bilmiyor, sekiz aydır dünyayı geziyor. En güzeliyse dünya turu sırasında âşık oldu. Tek kişilik macera Kamboçya’dan sonra ikiye çıktı...
#GezginBahar ve Ozan Kıranşa çifti, yedi yıllık iş hayatlarına ara verip, dünya turuna çıktılar. Bahar uluslararası şirkette Orta Asya ve Kafkaslar marka müdürüydü, Ozan ise pazarlama direktörü… Artık otostop çeken, hostellerde konaklayan ve rüzgâr nereye savurursa oraya giden seyyah bir çiftler… Maceraları Nepal’de başladı. Altı aydır yoldalar. Şu ana kadar 11 ülke ve 80 şehir gezdiler. Annapurna Ana kampına da tırmandılar, Sri Lanka’da dünyanın en güzel tren rotasında yolculuğa da çıktılar.
#Dünya Turu29 yaşıdaki eczacı Yadigar Özkan hayatı dolu dolu yaşayanlardan. Tiyatro oyunculuğu ve zumba eğitmenliği de yapıyor. Bu arada her ay üç-dört kez kapağı yurt dışına atıyor. Bugüne kadar 4 kıtada 30 ülkeyi seyahat listesine ekledi. Ancak birkaç günlük geziler gittiği ülkenin kültürünü yaşamasına yetmeyince radikal bir karar aldı. 5 ayda dünya turu için harekete geçti. Önce ucuz bir bilet bulduğu Meksika’ya uçtu. Aradığı aşkı da Meksika'da buldu. Şimdi rüzgâr nereye savuruyorsa oraya gidiyor. Yadigar Özkan’ı Meksika’da yakaladık, serüvenini konuştuk.
#Dünya TuruEbru Aykut Öztürk (31) endüstri ürünleri tasarımcısı. Seyahat tutkusu üniversite zamanında Erasmus için gittiği İtalya’da başladı. Sonrasındaysa bu macerayı Avrupa’da yaptığı Interrail serüveni izledi. ‘Renkli Rotalar’ adlı bir blog kurdu. Artık eşi Okan Öztürk ile daha sık yeni kültürlere yelken açıyor. Ebru ile bugüne kadar gezdiği dört kıtada yaşadıklarını ve seyahat tutkusunu konuştuk.
#Dünya TuruBarkın Özdemir (21) işletme öğrencisi. Bir yıl okula ara vererek dünyayı gezmek için yola koyuldu. Dokuz ayda toplam altı kıtada 38 ülkeye ayak bastı. Bütçesinin bir kısmını ise aylık 400 lira olan devlet bursuyla oluşturdu. Ya birkaç ülke gezip geri dönüyor ya da kıtayı boylu boyuna turluyor. Adrenalini de seviyor. Macaristan’da parasızlıktan banklarda da uyudu, Avustralya’da yunuslarla yüzüp, dört metrelik pitonla da karşılaştı... Şimdi ise Şili’de gönüllü öğretmenlik yapıyor ve günde 40 lira harcayarak macerasına devam ediyor.
#Dünya TuruSeyahat etmek kolaylaştıkça ve gezenlerin yaş ortalaması düştükçe, gençler de hiçbir sorumluluğun olmadığı üniversite hayatından sonra, gerçek hayata başlamakta daha çok zorlanıyor. İşe girdikten sonra çıkamamaktan, bir daha iş bulamayacakları için istifa etmenin zorlaşacağından korkuyorlar. Haklı olsalar da şimdi yazacaklarımdan sonra bu olayı bir daha düşünmekte yarar var! İşte sıkıcı ofis hayatının seyahat etmeye faydaları...
#SeyahatChristine ve Gunther Holtorf çifti yola çıktığında akıllarında yalnızca Afrika’da dolaşmak vardı. Afrika’yı gördükten sonra bir çılgınlık yapıp tüm ülkeleri görmek istediler ve 24 yıl boyunca dünyayı gezdiler. ‘Otto’ adını verdikleri araçla maceraya çıkan Alman çift, 215 ülkede 900 bin km yol yaptı. Serüven boyunca birçok kez sıtma tehlikesi atlatıp politik karışıklıklarla karşılaştılar. İşte Holtorf çiftinin dünya turu hikâyesi…
#Gunther HoltorfMehtap Göçer (28) yarı profesyonel olarak çocuk tiyatrosuyla ilgileniyordu. Sonra gezgin olmaya karar verdi. Üstelik hiç yurt dışı deneyimi yoktu. Hindistan’a gitmek için İstanbul’da bilet ararken İran üzerinden daha ucuzunu buldu. Sırt çantasını hazırladı, cebindeki 3.500 lirayla otostopla İran’ın yolunu tuttu. Sonra da hayali olan Hindistan’a ulaştı. 177 gündür yollarda… Ne bir sonraki durağını biliyor, ne de geri dönüp dönmeyeceğini...
#Dünya TuruÖznur Demirhan (28) yönetici asistanı. Seyahat öyle bir tutku ki onun için, sırtında dünya haritası dövmesi bile var. Sadece yıllık izinleri ve resmi tatillerde eşi Cemal (32) ile birlikte dünyayı geziyor. Ya gittikleri yerde araba kiralayarak ülkeyi baştan sona turluyorlar ya da yerlisi gibi yaşıyorlar. Öznur bugüne kadar 42 ülke ve 114 şehre ayak bastı. Adrenalin olmazsa olmazı... Örneğin yüzme fobisi olduğu halde dalış yaptı hatta timsah eti bile yedi. En ilginci ise çok farklı bir kıyafetle geziyor olması...
#Dünya Haritalı Elbiseyle GeziyorÖykü Yalçın (25) özel bir bankada proje yönetimi ekibinde çalışıyor, aynı zamanda da bir dansçı… Dansa olan ilgisi seyahat tutkusuyla birleşince gezmeye başladı. Önce Malezya’ya gitti sonra ufak çaplı Avrupa gezileri yaptı. Şimdiyse eşi Umur Can’la (30) birlikte geziyorlar. 16 ülke ve 46 şehre ayak bastılar. Sürekli gezi planı yapıyorlar. İkilinin amacı yaşayabilecekleri ülkeyi bulmak… Henüz bulamadılar ama bulma konusunda kararlılar.
#GezginÖzlem ve Hidayet Derinöz, mühendis bir çift. 11 yıllık kurumsal hayatlarına mola verip, doya doya keşfin tadına varmak amacıyla dünya turuna çıktılar. Uzakları yakın yapmak için bir yıl para biriktirdiler, arabalarını sattılar ve yola koyuldular. İlk durakları Küba oldu. Sonra Kolombiya, Ekvador ve Peru’yu gezdiler. Halen Güney Amerika’dalar. Ne rotaları belli ne de maceranın ne zaman sona ereceği... Çift, çocukları mutlu etmek için de yanlarında minik şeker ve balon taşıyor. Günde ise sadece 75 TL harcıyorlar. İşte mühendis çiftin dünya turu hikâyeleri...
#Dünya TuruKerem, Fırat ve Özkan... Üç kafadar 15 yıllık kariyerlerine dokuz aylık mola vererek motosikletleriyle dünya turuna çıktılar. Zorlu ve yoğun geçen hazırlık aşamasından sonra ilk durakları Şili olmuştu. Şimdi ise tango diyarı Arjantin’deler. Arjantin'de dünyanın en uzun otoyolundan geçtiler ve büyük bir kaza da atlattılar. İşte MotoTrio ekibinin Arjantin günlükleri…
#ArjantinSevil Mert (36) bir sigorta şirketinde yönetici. Ailesinin seyahate olan merakı sayesinde çok küçük yaşlarda Anadolu’yu karış karış gezdi. Sonra kendi parasını kazandıkça yurt dışında yollara düştü. İşinden arttırdığı zamanlarda sürekli geziyor. Ne yeni bir ayakkabı alıyor ne de bir pantolon… Kişisel harcamalarını da sırf gezilerine ayırıyor. Üstelik tam bir adrenalin tutkunu. Afrika’da bungee jumping yapıp köpek balıklarıyla yüzdü, hatta Bolivya’da bisikletiyle ‘Ölüm Yolu’ndan geçti. Bugüne kadar tek başına 4 kıtada 54 ülkeye ayak bastı.
#SeyahatMesleğe kasaplıkla başlayan 36 yaşındaki kasap Ali Çetinkaya, en lezzetli etlerin yapıldığı ülkeleri tespit etmek ve hikâyelerini yazmak için 3 ay süren maceralı bir dünya turuna çıktı. Dünyada başka bir örneği olmayan seyahette Çetinkaya Arjantin’den Japonya’ya, Kore’den Brezilya’ya, Uruguay’dan Rusya’ya tam 27 ülke gezdi. Bu yolculuğu konuşmak için bir araya geldik. Çetinkaya iyi etin sırları ve seyahatinin en ilginç anılarını anlattı.
#Dünya TuruKoreograf ve performans sanatçısı Dicle Doğan (31), bundan dört yıl önce bağımsız olma arayışıyla bir gün evinden çıktı. Geri döndüğünde, İtalya ile Fransa arasında 45 gün süren bir yürüyüş yapmıştı! O günden bugüne, yürüyerek yaptığı seyahatlerle 2 bin 650 kilometre yol kat etti. Doğan ile serüvenlerini konuştuk.
#Hareket AmiriGülçin Söğüt kanser tedavisi devam ederken erkek arkadaşı ile birlikte 6 ay sürecek motosikletli Anadolu turuna çıktı. Tedavisine gezdiği şehirlerde devam eden Söğüt “Gezdiğim şehirlerde kanser tedavisi veren merkezleri dolaşıyorum. Hastaları ziyaret ediyorum. Belki birisinin hayatına dokunurum” diyor.
#Gülçin SöğütUkrayna'dan beş ay önce dünya turu kapsamında geldikleri Fethiye'de ikinci çocukları dünyaya gelen Vadym-Anna Grynenko çifti, Antalya'ya ulaştı. Ukraynalı Vadym-Anna Grynenko çifti, oğulları Liubomyr (4) ile birlikte yaklaşık beş ay önce Kiev'den dünya turu için otomobille yola çıktı. Üç kişilik aile; Moldova, Romanya ve Bulgaristan'ın ardından Türkiye'ye geldi.
#Dünya TuruÖzlem Çakır (30) ve Alphan Fiçor (33), hem İstanbul’un kalabalığı hem de yoğun iş temposundan sıkılıp çok istedikleri dünya turu için adım attılar. Özlem özel bir şirkette finans müdürüydü, Alphan ise yabancı bir havayolu şirketinde müdür yardımcısı… İkili önce istifalarını verdi, gerekli hazırlıkları tamamladı ve 4 Ekim 2017’de yola çıktı. İlk durakları Sri Lanka oldu. Macera boyunca 10 ülke gezdiler. Şu an Meksika’dalar. Serüvenin ne zaman biteceği belli değil. Tur boyunca çok ilginç şeyler yaşadılar. En önemlisi Özlem evlilik teklifini dünya turunda aldı.
#GezginÜniversiteden mezun olur olmaz yıllarca sürdürmeyi planladığım bir dünya turuna başlayan, 26 yaşında bir gencim. Her şeyi bir kenara bırakıp dünyayı gezme kararını nasıl aldığımı, yolda olmanın insanı nasıl geliştirdiğini ve bu işin aslında ne kadar kolay olduğunu anlatmak istiyorum. Çünkü kimse bana gezmenin ne kadar kolay olduğundan ya da sadece harçlıklar biriktirilerek gezilebileceğinden bahsetmemişti. Nasıl harçlık biriktirerek gezebiliyorsun sorusunun cevabını vermeye başlayayım.
#Dünya Turuna Çıkmanın Püf NoktalarıCansu Elter (30) dijital pazarlama yöneticisi. Hayatında bir şeylerin eksik olduğu düşüncesi uzun yıllardır aklını kurcalıyordu. Tekdüze bir hayatı olduğuna inanıyor ve bundan kurtulmanın yollarını arıyordu. İstifa etti. Dünya turuna çıkmaya karar verdi. 13 kiloluk sırt çantasına tüm eşyalarını sığdırdı ve yola koyuldu. Maceraya Tanzanya’dan başladı. Şimdiye kadar iki kıta, 9 ülke ve 25 şehri geride bıraktı. Bir sonraki durağı neresi bilmiyor, sekiz aydır dünyayı geziyor. En güzeliyse dünya turu sırasında âşık oldu. Tek kişilik macera Kamboçya’dan sonra ikiye çıktı...
#GezginBahar ve Ozan Kıranşa çifti, yedi yıllık iş hayatlarına ara verip, dünya turuna çıktılar. Bahar uluslararası şirkette Orta Asya ve Kafkaslar marka müdürüydü, Ozan ise pazarlama direktörü… Artık otostop çeken, hostellerde konaklayan ve rüzgâr nereye savurursa oraya giden seyyah bir çiftler… Maceraları Nepal’de başladı. Altı aydır yoldalar. Şu ana kadar 11 ülke ve 80 şehir gezdiler. Annapurna Ana kampına da tırmandılar, Sri Lanka’da dünyanın en güzel tren rotasında yolculuğa da çıktılar.
#Dünya Turu29 yaşıdaki eczacı Yadigar Özkan hayatı dolu dolu yaşayanlardan. Tiyatro oyunculuğu ve zumba eğitmenliği de yapıyor. Bu arada her ay üç-dört kez kapağı yurt dışına atıyor. Bugüne kadar 4 kıtada 30 ülkeyi seyahat listesine ekledi. Ancak birkaç günlük geziler gittiği ülkenin kültürünü yaşamasına yetmeyince radikal bir karar aldı. 5 ayda dünya turu için harekete geçti. Önce ucuz bir bilet bulduğu Meksika’ya uçtu. Aradığı aşkı da Meksika'da buldu. Şimdi rüzgâr nereye savuruyorsa oraya gidiyor. Yadigar Özkan’ı Meksika’da yakaladık, serüvenini konuştuk.
#Dünya TuruEbru Aykut Öztürk (31) endüstri ürünleri tasarımcısı. Seyahat tutkusu üniversite zamanında Erasmus için gittiği İtalya’da başladı. Sonrasındaysa bu macerayı Avrupa’da yaptığı Interrail serüveni izledi. ‘Renkli Rotalar’ adlı bir blog kurdu. Artık eşi Okan Öztürk ile daha sık yeni kültürlere yelken açıyor. Ebru ile bugüne kadar gezdiği dört kıtada yaşadıklarını ve seyahat tutkusunu konuştuk.
#Dünya TuruBarkın Özdemir (21) işletme öğrencisi. Bir yıl okula ara vererek dünyayı gezmek için yola koyuldu. Dokuz ayda toplam altı kıtada 38 ülkeye ayak bastı. Bütçesinin bir kısmını ise aylık 400 lira olan devlet bursuyla oluşturdu. Ya birkaç ülke gezip geri dönüyor ya da kıtayı boylu boyuna turluyor. Adrenalini de seviyor. Macaristan’da parasızlıktan banklarda da uyudu, Avustralya’da yunuslarla yüzüp, dört metrelik pitonla da karşılaştı... Şimdi ise Şili’de gönüllü öğretmenlik yapıyor ve günde 40 lira harcayarak macerasına devam ediyor.
#Dünya TuruSeyahat etmek kolaylaştıkça ve gezenlerin yaş ortalaması düştükçe, gençler de hiçbir sorumluluğun olmadığı üniversite hayatından sonra, gerçek hayata başlamakta daha çok zorlanıyor. İşe girdikten sonra çıkamamaktan, bir daha iş bulamayacakları için istifa etmenin zorlaşacağından korkuyorlar. Haklı olsalar da şimdi yazacaklarımdan sonra bu olayı bir daha düşünmekte yarar var! İşte sıkıcı ofis hayatının seyahat etmeye faydaları...
#SeyahatChristine ve Gunther Holtorf çifti yola çıktığında akıllarında yalnızca Afrika’da dolaşmak vardı. Afrika’yı gördükten sonra bir çılgınlık yapıp tüm ülkeleri görmek istediler ve 24 yıl boyunca dünyayı gezdiler. ‘Otto’ adını verdikleri araçla maceraya çıkan Alman çift, 215 ülkede 900 bin km yol yaptı. Serüven boyunca birçok kez sıtma tehlikesi atlatıp politik karışıklıklarla karşılaştılar. İşte Holtorf çiftinin dünya turu hikâyesi…
#Gunther HoltorfMehtap Göçer (28) yarı profesyonel olarak çocuk tiyatrosuyla ilgileniyordu. Sonra gezgin olmaya karar verdi. Üstelik hiç yurt dışı deneyimi yoktu. Hindistan’a gitmek için İstanbul’da bilet ararken İran üzerinden daha ucuzunu buldu. Sırt çantasını hazırladı, cebindeki 3.500 lirayla otostopla İran’ın yolunu tuttu. Sonra da hayali olan Hindistan’a ulaştı. 177 gündür yollarda… Ne bir sonraki durağını biliyor, ne de geri dönüp dönmeyeceğini...
#Dünya TuruÖznur Demirhan (28) yönetici asistanı. Seyahat öyle bir tutku ki onun için, sırtında dünya haritası dövmesi bile var. Sadece yıllık izinleri ve resmi tatillerde eşi Cemal (32) ile birlikte dünyayı geziyor. Ya gittikleri yerde araba kiralayarak ülkeyi baştan sona turluyorlar ya da yerlisi gibi yaşıyorlar. Öznur bugüne kadar 42 ülke ve 114 şehre ayak bastı. Adrenalin olmazsa olmazı... Örneğin yüzme fobisi olduğu halde dalış yaptı hatta timsah eti bile yedi. En ilginci ise çok farklı bir kıyafetle geziyor olması...
#Dünya Haritalı Elbiseyle GeziyorNevin ve Çağdaş Çoban, üç ay öncesine kadar sabah dokuz akşam altı mesaisinde çalışan beyaz yakalı bir çiftti. Şimdi ise dünya turuna çıkan birer gezginler. Önce her şeyden kısarak mütevazı bir düğün yaptılar, sonra da dönüşü belli olmayan dünya turuna çıktılar. Bu balayının dönüşü yok! Tayland’dan başladıkları maceraları şimdilik Malezya’ya kadar uzadı. Hiçbir plan yapmıyorlar, anlık karar veriyorlar ve ülkeleri yerlisi gibi geziyorlar. Günlük bütçeleri ise 150 lira… İşte Çoban ailesinin dünya turu hikâyeleri...
#GezginÖykü Yalçın (25) özel bir bankada proje yönetimi ekibinde çalışıyor, aynı zamanda da bir dansçı… Dansa olan ilgisi seyahat tutkusuyla birleşince gezmeye başladı. Önce Malezya’ya gitti sonra ufak çaplı Avrupa gezileri yaptı. Şimdiyse eşi Umur Can’la (30) birlikte geziyorlar. 16 ülke ve 46 şehre ayak bastılar. Sürekli gezi planı yapıyorlar. İkilinin amacı yaşayabilecekleri ülkeyi bulmak… Henüz bulamadılar ama bulma konusunda kararlılar.
#GezginÖzlem ve Hidayet Derinöz, mühendis bir çift. 11 yıllık kurumsal hayatlarına mola verip, doya doya keşfin tadına varmak amacıyla dünya turuna çıktılar. Uzakları yakın yapmak için bir yıl para biriktirdiler, arabalarını sattılar ve yola koyuldular. İlk durakları Küba oldu. Sonra Kolombiya, Ekvador ve Peru’yu gezdiler. Halen Güney Amerika’dalar. Ne rotaları belli ne de maceranın ne zaman sona ereceği... Çift, çocukları mutlu etmek için de yanlarında minik şeker ve balon taşıyor. Günde ise sadece 75 TL harcıyorlar. İşte mühendis çiftin dünya turu hikâyeleri...
#Dünya TuruKerem, Fırat ve Özkan... Üç kafadar 15 yıllık kariyerlerine dokuz aylık mola vererek motosikletleriyle dünya turuna çıktılar. Zorlu ve yoğun geçen hazırlık aşamasından sonra ilk durakları Şili olmuştu. Şimdi ise tango diyarı Arjantin’deler. Arjantin'de dünyanın en uzun otoyolundan geçtiler ve büyük bir kaza da atlattılar. İşte MotoTrio ekibinin Arjantin günlükleri…
#ArjantinSevil Mert (36) bir sigorta şirketinde yönetici. Ailesinin seyahate olan merakı sayesinde çok küçük yaşlarda Anadolu’yu karış karış gezdi. Sonra kendi parasını kazandıkça yurt dışında yollara düştü. İşinden arttırdığı zamanlarda sürekli geziyor. Ne yeni bir ayakkabı alıyor ne de bir pantolon… Kişisel harcamalarını da sırf gezilerine ayırıyor. Üstelik tam bir adrenalin tutkunu. Afrika’da bungee jumping yapıp köpek balıklarıyla yüzdü, hatta Bolivya’da bisikletiyle ‘Ölüm Yolu’ndan geçti. Bugüne kadar tek başına 4 kıtada 54 ülkeye ayak bastı.
#SeyahatMustafa Nazır Okur, Amerika’da Ulusal Sağlık Enstitüsü’nde kanser üzerine araştırmalar yapıyor. Bilimsel çalışmaları dışında en büyük tutkusu seyahat... Kansere çözüm ararken aynı zamanda dünya turu yaptı. İşte Okur'un dünya turu hikayesi
#Dünya Turu Nasıl YapılırEmre Durmuş (23) elektrik elektronik mühendisliği öğrencisi. Lise yıllarında başladığı otostopla yolculuk zamanla tutku haline dönüştü. Türkiye’yi gezdikten sonra daha büyük bir maceraya atılmak istedi: Dünya turu! Okulu dondurdu, sırt çantasını aldı ve otostopla yola koyuldu. Dünya turu rotasını önce Fas’a çevirdi. Sonra sırasıyla Avrupa ve Asya’ya kadar uzandı. Dünya turunda deveyle Sahra Çölü’nü geçti, Java Adası’nda volkana tırmandı ve en önemlisi âşık oldu... İşte Emre'nin aşk ve macera dolu dünya turu hikayesi
#Dünya Turu Nasıl YapılırGülçin Söğüt (40) analist. İstanbul’da çok yoğun bir iş hayatı vardı. Ancak şimdi işinden ayrıldı. Tüm birikimini seyahatlerine harcamaya karar verdi. Yolda olmak onun için bir yaşam biçimi... Yılın neredeyse 10 ayını farklı kültürlerin izini sürerek geçiriyor.
#Dünya Turu Nasıl YapılırGalatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk; fikstür, Fatih Terim'in açıklamaları, Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, Avrupa Ligi'ndeki hedefleri, Kasımpaşa ve RFS maçında yaşananlara dair değerlendirmeler yaptı.
#GalatasarayÇocukluğunu 1980’lerden 2000’lere kadar geçiren bir kuşak, onun kendi hatıralarından esinlenerek yazdığı çocuk kitaplarını ve dergileri okuyarak, Zıpır Bilmeceleri’yle eğlenerek büyüdü. Bu yıl ‘Çocukluk Şenliktir!’ temalı 41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın da onur yazarı olan Yalvaç Ural, namıdiğer ‘Yalvaç Abi’ ile hem eski albümleri karıştırdık hem de ‘mekaniktik’ dediği kendi çocukluğunu ve günümüzün ‘dijital nesli’ni konuştuk.
#Yalvaç AbiÜlkemizden çok uzak coğrafyalarda yaşayan 30 metreye varabilen boylarıyla dev gibi ağaçlar baobablar. 1000 yıl yaşayabildikleri ve hem insanlara hem de hayvanlara çok faydalı oldukları için ormanın anası ya da hayat ağacı olarak adlandırılıyorlar. Ancak bilim insanları uzun yıllardır bu ağaçların kökeni konusunda anlaşamıyorlardı. Sonunda bu gizem çözüldü.
#Baobab Ağacı