Hollywood’un gelmiş geçmiş en büyük oyuncularından biri hatta artık ilerleyen yaşından dolayı bir “yaşayan efsane” olarak anılıyor. Birçok sinema sever onu hâlâ unutulmaz Big Lebowski filminde canlandırıldığı pervasız ama sempatik “Dude” yani “Ahbap” rolüyle hatırlıyor.
#Jeff BridgesSoğuk Savaş döneminden beri en kapsamlı casus/rehin takasında çok ilginç ve esrarengiz isimler de vardı. Bunlardan biri Putin’in şahsen tanıdığı ve Alman basının “Hitman” dediği Vadim Krasikov. Takastaki en genç isim Alman/Rus vatandaşı Kevin Tik(18) en yaşlısı ise 71 yaşındaki Putin muhalifi Oleg Orlov…
#TakasTürkiye’nin ilk ve tek gastronomi pazarlama ajansı Dude Table, gıda pazarlaması konusundaki çalışmalarını ileriye taşıyacak bir adım atıyor. Dude Table, FOMA Ödülleri (Food Marketing Awards) ile bu yıl ilk kez gıda pazarlaması alanında yapılan çalışmaları ödüllendirecek.
#1Başlıktaki yemekleri Bolonya’daki ‘Future Food Institute’ yani Gıdanın Geleceği Enstitüsü’nde aldıkları eğitim sonrası iki genç şefimiz hazırladı; İtalyanlar bayıldı, ben de oradaydım. Gıdanın geleceği için bu akademide neler yapıldığını incelerken İtalyanların en gastronomik şehrinde midemiz de bayram etti.
#Ebru ErkeSöz konusu olan gençlerse o zaman akan sular duruyor benim için. Bayılıyorum onların o amatör heyecanına, farklı bakış açılarına ve öğrenme heveslerine... İşte geçen hafta da son zamanlarda benim için büyük bir anlam ifade eden önemli bir yarışmanın jürisindeydim. 35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması... Önemli çünkü ilk yılında da jüri üyesiydim ve bu yıl ikincisinde kaydedilen aşama beni gerçekten çok mutlu etti.
#Yemek YarışmasıGıdanın toplumsal değerlerin yansıması olarak ele alınması gerektiğini vurgulayan ve sürdürülebilir pazarlama stratejilerinin belirlenmesini hedefleyen Türk Mutfağı 2.0, bu yıl 4 Ekim’de Divan Kuruçeşme’de gerçekleşecek. Sektörün önde gelen isimlerini ve uluslararası konukları bir araya getiren etkinlikte gıdanın geleceği konuşulacak...
#Gastronomi12. Restoran Haftası başladı! İstanbul, Ankara ve İzmir’de 100’ü aşkın katılımcı restoranın hazırladığı menüler, uygun fiyatlarla lezzet tutkunlarıyla buluşuyor. ‘Bireysel’ ve ‘paylaşımlı’ olmak üzere iki ayrı kategoride tasarlanan menülerin tamamı atıksız mutfak disiplinine uygun, üstelik bitki bazlı seçenekler de var. Etkinlikte deprem bölgesi de unutulmadı. Hasar gören restoranlara destek olmak ve bölgedeki yeme-içme sektörünü ayağa kaldırmak için Antakya’nın dört ünlü restoranı İstanbul’da ağırlanacak.
#Restoran HaftasıHiç durmayan siparişler, tutmayan bir sos, tam servis öncesi yanan yemek, bozulan soğuk hava deposu, bunların hepsi restoran işinin ürkütücü sürprizleri. ‘The Bear’ isimli dokuz bölümlük dizi işte tüm bu kaosun ve içindeki çeşit çeşit insanın hikâyesini anlatıyor. Muhteşem etlerin merkezi Chicago’da geçmesi bile diziyi sevmem için yeterli bir sebep...
#The BearBu akşam Efendy İstanbul’da şef dostum Bjorn Shen ve ekibini ağırlıyoruz. Shen’in restoranı Artichoke, Ortadoğu ve Türk mutfağının Singapur’daki en iyi temsilcisi... Menüde yanık misolu humus, yeşil harisa karides, yenebilir saksı ve ördek pastilla gibi tatlar olacak; hepsini birlikte hazırlayacağız. Bu organizasyon önemli çünkü Türk mutfağının tanıtımı, yurtdışına gidip gastronomiye etkisi kısıtlı bürokratlara yemek vermekle olmaz sadece. Dünya çapındaki şeflere gerek burada, gerek kendi restoranlarında Türk mutfağından örnekler yaptırarak olur!
#Efendy İstanbulAtıksız menü denince aklınıza artan malzemelerden yapılmış zoraki lezzet eşleşmeleri gelmesin. Değerlendirilen her malzemenin tabağa modern teknik ve uygulamalarla yansıması çok önemli. Metro Türkiye’nin Prag’daki gastronomi platformu Makro Akademi’deydim. Hem gıda atıklarıyla mücadeledeki öncü çalışmalarını hem de genç Türk şeflerin aldığı özel eğitimleri inceledim.
#Atıksız MenüMayıs ayı Gastronomi adına hareketli başladı diyebiliriz. Bir yandan tüm Türkiye’de festivaller, şenlikler başlarken diğer yandan Türk Mutfağı Haftası tüm yurtta etkinliklerle doruk noktasına ulaştı. Ama size bir önemli etkinlikten daha bahsetmek isterim ki ; Restoran Haftası!
#Ramazan BaşanBu yıl ilk kez düzenlenen ‘35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması’nın jüri koltuğunda ben de vardım. Bazı yarışmacıların özgeçmişi yaşlarına göre epeyce kabarıktı ama tabaklarda bu geçmişin hakkını verememişlerdi. Yarışmayı yerel malzeme kullanan, malzemeyi doğru seçebilen, atık çıkarmadan leziz bir yemek hazırlayabilen şefler kazandı.
#Restoran HaftasıLGS stresi ve pandemi sonrası dönemin olumsuz etkilerini azaltmak için öğrencilerle birlikte eğlenceli aktiviteler düzenleyen İzmir Uluslararası Kültür Eğitim ve Bilim Okulları (UKEB), pijama partisi yaptı. İlkokul, ortaokul ve anaokulundan 400 öğrenci ve 50 öğretmen okula pijamalarla gelip günü o pijamalarla geçirdi. Öğle arasında müzik ve dansla eğlenen öğrenciler günün sonunda patlamış mısır ve meyve suyu eşliğinde dizi izledi.
#UKEB OkullarıTesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın iki hafta önce Twitter’ın büyük hissedarı olmasıyla başlayan hikâye, geçen günlerde Twitter’ı toptan satın alma talebiyle yeni bir faza geçti. Kafasına koyduğu işleri başarmasıyla tanınan Musk’ın her durumda kendisinin ve Twitter’ın imaj değerini arttırdığı kesin.
#Umut Fırat EroğluTeknolojinin hayatın bir parçası haline gelmesiyle birlikte artık öğrencilerin de dertlerini sosyal medyadan duyurduğuna sıklıkla şahit oluyoruz. Ancak bu kez öğrencilerin sesi geleneksel bir yöntemin günümüz iletişim teknolojileriyle bir araya gelmesi sonucunda çok daha büyük bir kitleye ulaşıyor. İzmir’de bir üniversite öğrencisi karton pankartlarını sosyal medyada paylaşarak milyonlarca kişiye ulaştı. İzmir Demokrasi Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği bölümü öğrencisi Furkan Çelik, kartona yazdığı cümleleri ‘Öğrenci Sesi Karton’ adlı hesaptan paylaşarak üniversitelilerin sesi oldu.
#Öğrenci Sesi KartonABD tarihinin gelmiş geçmiş en tartışmalı başkanı Donald Trump seçimleri kaybettiğinden beri pek ortalarda görünmüyor. Trump'ın üçüncü oğlu Eric Trump bu konuyla ilgili yaptığı tuhaf açıklamada ABD halkının babasına hasret kaldığını iddia etti...
#Eric Trump