Kötü dövme ile şahken şahbaz olmayın. Ne yazık ki, dövmelerin büyük çoğunluğu kötü dövmeler. Bazısı bir sarhoşluk anında, bazısı da ani bir gaza gelişle yapılmış gibi görünmekte. Belki de acemi bir dövmecinin işi olabilir... Siz siz olun, vücudunuzda sonsuza kadar sizinle kalacak bir dövme için böyle hatalar yapmayın.
#Dövme14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Günü vesilesiyle kriterlerini, öncesi ve sonrasında neler gerektiğini ve kan bağışlamanın faydalarını uzmanlara sorduk: “Yaşlanmayı geciktirir, bağışıklığı destekler ve yeni kan üretimini uyararak vücut verimini arttırır.”
#Kan BağışıTunceli'nin yöresel yemekleri, et yemekleri, hamur işleri, çeşitli mezeler ve salatalar da dahil olmak üzere zengin bir yelpazeden oluşuyor. Tunceli'nin yöresel yemeklerinin içinde genellikle et yer alıyor. Aynı zamanda yemekler bol baharatla tatlandırılıyor. Tunceli’nin meşhur yemekleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tunceli YemekleriTürk Hava Yolları Kadın Kabin memuru alımı son başvuru tarihleri belli oldu. Başvuruların ardından kabin memuru olarak değerlendirme süreci başarıyla geçen adaylar yaklaşık 2 ay süren eğitiminin ardından THY'nin uçuş kadrosuna dahil ediliyor. Peki 2023 THY Kabin memur alımı başvuru şartları neler? İşte, başvuru takvimine ve şartlara ilişkin bilgiler…
#ThyTürk Hava Yolları Kadın Kabin memuru alımı son başvuru tarihleri belli oldu. Başvuruların ardından kabin memuru olarak değerlendirme süreci başarıyla geçen adaylar yaklaşık 2 ay süren eğitiminin ardından THY'nin uçuş kadrosuna dahil ediliyor. Peki 2023 THY Kabin memur alımı başvuru şartları neler? İşte, başvuru takvimine ve şartlara ilişkin bilgiler…
#ThyDolmaları çok çeşitli, lahana sarmaları tahinli... En çok kuzu eti yeniyor, patlıcanlı yemeklerin sayısız çeşidi pişiriliyor. Un helvası pekmezli; halka tatlısı çok seviliyor. Çukurova Aşçılar Derneği İkinci Başkanı Fatma Çıkla, Adana mutfağını anlatıyor, birbirinden leziz tarifler veriyor...
#KebabAğrı'ya özgü bir lezzet olan abdigör köftesi MasterChef yarışmasıyla birlikte aranan tariflerden biri oldu. Abdigör köftesini diğer köftelerden farklı kılan şey ise içeriğinde kullanılan sinirleri alınmış etin macun haline gelene kadar ‘sal’ olarak adlandırılan taş tezgahlarda saatlerce dövülmesidir. Peki, abdigör köftesinin hikayesi nedir, nasıl yapılır? İşte, Ağrı abdigör köftesi tarifi ve malzemeleri...
#Masterchef Abdigör KöfteAşure ayı devam ederken, en lezzetli aşure tarifi için araştırmalar devam ediyor. Birlik ve beraberliği simgeleyen aşurenin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Peki, aşureye nişasta katılır mı, aşure nasıl yapılır? İşte aşure yapımının püf noktaları...
#AşureMuharrem ayı geldi, aşure kaynatma zamanı... Tecrübeli şefler Sinem Özler ve Aydın Demir’e malzeme seçiminden pişirme tekniklerine bu çok sevilen geleneksel tatlımızın inceliklerini sorduk. Sinem Özler’e göre rengini daha açık tutmanın sırrı süt. Aydın Demir’se “Buğdayı püre haline getirmeden tam ayarında kaynatmak işin temeli” diyor.
#AşureAşure tarifi ve malzemeleri ile ilgili bilgiler araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan dini takvime göre aşure günü 2022 yılında 8 Ağustos tarihine denk geldi. Birlik ve beraberliği simgeleyen aşurenin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Peki, aşure nasıl yapılır? İşte püf noktaları
#Aşure TarifiKadınlar ve erkekler çeşitli teknikler sayesinde kıl azalmalarına karşılık çözüm bulmaktadır. Örneğine özellikle erkekler saçları döküldüğünde saç ektirerek gür saçlara kavuşmaktadır. Kadınlar ise özellikle günümüzde popüler olan kıl tekniği ile kaş doldurmaktadır. Yani seyrelen kaşlarını olması gereken seviyeye getirmektedir. Bu işlem uzman eller tarafından yapılmaktadır. Kıl tekniği ile kaş doldurma yönteminin ne olduğuna, nasıl yapıldığına ve özelliklerinin neler olduğunu detayları ile derledik.
#EğitimHipokrat yüzyıllar önce tüm hastalıkların bağırsakta başladığını söylemişti. Bir yöntem bu alanda çığır açıyor. Kulağa pek çekici gelmese de dışkı nakli pek çok hastalığın çözümü olabilir. Peki nedir bu dışkı nakli? Ağızdan veya burundan gerçekleşir mi? Tüm detaylarıyla haberimizde...
#SağlıkBıttım sabunu, güneydoğu ilimiz Siirt’te yetiştirilen yabani fıstık ağaçlarından elde edilen bir yağ ile hazırlanır. Siz de bıttım sabununun faydalarını ve kullanımını merak edenlerdenseniz içeriğimiz tüm sorularınıza yanıt olacaktır.
#Sponsorlu İçerikYüzlerce özgün yemeğin ana malzemesi bulgur, Türk mutfağının en temel besinlerinden... Örneğin Kastamonu’da kokusu baş döndüren bahar otlarıyla ‘eğşili pilav’ yapılır, Mardin’de bol kişnişle çiğköftesi yoğrulur. Bulguru simit kebabı gibi tariflerin yanı sıra boza ve helvada kullanmak da mümkün. Maharet, farklı türlerini iyi tanımakta...
#Türk MutfağıSöz konusu sarma olunca konuya Tokat yaprağından girilir. Yani yörenin Narince üzümlerinin incecik, damarsız, pişince ağızda dağılan körpe yapraklarından... Ancak ülkemizde asmanın yanı sıra kiraz, dut, fasulye, ayva gibi sebze meyvelerin yapraklarının ya da lahana, pazı gibi sebzelerin sarmaları da başlı başına bir dünya yaratıyor. Anadolu’nun geneline baktığımızda, doğadan toplanan çeşitli yabani otların yapraklarıyla da farklı sarmalar yapıldığını görüyoruz...
#SarmaAşure ne zaman yapılır ve ne zaman biter sorusu, Muharrem ayı içerisinde gerçekleştirilen dini gelenek öncesi araştırılmaya başlandı. Komşuluk ilişkilerini de kuvvetlendiren bir yapıya sahip olan Aşure, nasıl yapılacağıyla da araştırılmaya devam ediyor. İşte, Aşure nasıl yapılır ve Aşure günü ne zaman sona eriyor sorusunun cevapları
#Aşure Ne Zaman BiterNohut, buğday ve yoğurt ile hazırlanan bu çorbada dilerseniz ette kullanabilirsiniz. Ayrıca bu çorba için buğdayı bir gece önceden ıslatmalısınız. Naneli tereyağlı sosla da lezzetini çok seveceksiniz. Peki yoğurtlu dövme çorbası nasıl yapılır? Yoğurtlu dövme çorbası tarifi...
#Yoğurtlu Dövme ÇorbasıDermatolog Doç. Dr. Ali Balevi, yeni lazer cihazı Zümrüt’e ilişkin, “Zümrüt lazeri ince kılcal damarlı varislerde, kırmızı et benlerinin yok edilmesinde, leke, roza tedavisinde kullanıyoruz. Ayrıca çocuklarda Portwine leke tedavisinde de Zümrüt lazer ile başarı sağlayabiliyoruz” dedi.
#Zümrüt LazerGünümüzde pek çok insan dövme yaptırıyor. Dövme yaptırırken tek kullanımlık iğnelerin kullanılmasına bağlı olarak dövme yaptırmak hiç olmadığı kadar güvenli hale geldi. Ancak dövmeli insanlar ve yaptırmayı düşünenler bir gün artık istemeyebilecekleri olasılığına dikkat etmelidir. Araştırmalar dövmeli insanların yüzde 50'sinin bir gün onları çıkarmayı düşüneceğini gösteriyor.
#DövmeJandarma personel alımı ilanları güncel olarak yayımlanıyor. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada astsubay alımı yapılacağı duyurulmuştu. 3 Temmuz’da başlayan başvurular 3 Ağustos’a kadar devam edecek. Başvurular sadece https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden yapılıyor.
#JandarmaÖzellikle yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti dondurmada katkı maddesi en az olanının sağlığa faydasının büyük olduğuna dikkat çeken KBB uzmanı Prof. Dr. Sefa Dereköy, "Şirin dükkanlardaki renk renk dondurmalardan tatmak için kuyruğa girenlerin çoğu buzlu katkılı yiyecek satın alıyor. İçeriğini bilmediğiniz sahte dondurmada enfeksiyon ve hastalık riski büyük. Kaliteli bir dondurmanın yüzde 60'ı su, yüzde 20'si karbonhidrat, yüzde 12'si yağ, yüzde 4'ü protein ve yaklaşık 200 kaloriden ibarettir" dedi.
#Dondurma