Döner, en sevilen et yemeklerinden biri. Bu nefis lezzeti dışarıdan almak yerine evde de yapabilirsiniz. Dilerseniz yanında pilav ile servis edebilir, isterseniz de İskender kebap şeklinde ikram edebilirsiniz. Peki evde et döner nasıl yapılır? İşte evde et döner tarifi ve püf noktaları...
#Evde Et Döner YapımıDöner Türkiye’nin en sevilen sokak lezzetlerinin başında geliyor. Türkiye’nin dört bir yanında birbirinden güzel dönerler yapan mekanlar mevcut. Ancak bu benzersiz lezzeti isterseniz evinizde de yapabilirsiniz. Fakat sokak lezzetleri evde yapıldığında genelde dışarıdaki lezzeti yakalamak pek mümkün olamıyor. Bu tarifimiz bu sorunu tamamen ortadan kaldırıyor. İşte dışarıda yediklerinizden hiçbir eksiği olmayan nefis ev yapımı döner tarifi ve yumuşacık, lezzetli ev yapımı döner için püf noktaları…
#Döner Nasıl YapılırDanimarka’dan Güney Afrika’ya hamburgere kafa tutuyor ama büyük zincirlerin aksine küçük işletmeler sistemiyle yayılıyor. Birçok Avrupa kentinde sayıları binlere ulaştı. Sempozyumlar düzenleniyor, tezlere konu oluyor. Yurtdışındaki macerasına kaldırım kenarlarında başlayan Türk döneri ikinci vatanı Almanya’da ‘yeni nesil dönerci’lerle sınıf atlıyor; dünyanın önemli otellerinin mönülerine giriyor. Üstelik artık kuvvetli bir siyasi sembol. Nasıl mı?
#DönerEt döner, hiç kuşkusuz et yemekleri içerisinde en herkese hitap edeni. Türk yemeklerinin en sevileni et döneri, dışarıdan almak yerine evinizde yaparak daha sağlıklı bir şekilde gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. İnce ince dilimlenen et döneri ister pilav üstü ve dürüm isterseniz İskender kebap şeklinde sunabilirsiniz. Peki, et döner nasıl yapılır? Adım adım et döner tarifini derledik…
#Et DönerHatay’daki büyük deprem sonrası işsiz kalan 30’dan fazla kişi, Hatay mutfağı üzerine başkentte faaliyet gösteren bir restoranda iş imkânına kavuştu. Restoran işletmecisi Mahmut Kilisli, “Depremden sonra gelen arkadaşlarımıza da imkân sağlamak için bir şube daha açtık. Gelenler nasipleriyle geldi. Burası herkes için bir dayanışma mutfağı oldu” dedi.
#HatayAlo 174 Gıda Hattı’na gelen şikâyetler gülümsetti. Bir kişi “Karım evde hijyen kurallarına göre yemek yapmıyor, yemekten kıl çıktı” diyerek eşini şikâyet ederken, yalnız yaşayan bir öğrenci ise “Yaptığım pilav hep lapa lapa oluyor, pirinç pilavı tarifi alabilir miyim?” diye sordu.
#Alo Gıda HattıDünyanın en şık ve pahalı restoranlarının menülerinde baş köşede yer alan ıstakoz, en değerli kabuklu deniz ürünlerinin başında geliyor. Çeşitli renklerde ve boyutlarda karşımıza çıkabilen ıstakoz, genellikle restoranlarda akvaryumların içinde yaşatılıyor ve henüz canlıyken pişiriliyor. Peki ıstakoz nasıl pişirilir? Istakozun canlı pişirilmesinin nedeni nedir? Aklınızdaki tüm soruların yanıtları içeriğimizde…
#Istakoz Nasıl PişirilirTürk mutfağı; gerek lezzeti gerekse besleyiciliği açısından Anadolu’nun yanı sıra diğer coğrafyalarda da beğeni kazanmış, dünyanın önde gelen mutfak kültürlerinden biri haline gelmiştir. Dolayısıyla bu topraklardan çıkan ve ünü dünyaya yayılan onlarca lezzetten söz edilebilir. Bunların içinde en dikkat çekenleri ise en meşhur Türk yemekleri listemizde bulabilirsiniz.
#Türk Yemekleri‘Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen, on binlerce canımızı kaybettiğimiz 6 Şubat depreminin üzerinden tam bir yıl geçti. Asrın felaketinin birinci yıl dönümünde, bu acıyı birebir yaşayanları bir nebze de olsa anlamak ve kayıplarımızı anmak için depremi yaşayan insanlarla konuştuk, hikâyelerini dinledik…
#6 ŞubatHATAY’ın simgelerinden tarihi Uzun Çarşı, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğradıktan sonra sessizliğe büründü. Çarşıda iş yerlerini açan 8 esnaf, yeniden güzel günlere dönmek için umutlu bekleyişlerini sürdürüyor.
#HatayBir haftalık ara tatilde mutfaktan çıktım, Bursa’ya bir aile gezisi planladım. Öyle nefis şeyler yedik içtik ki sizlerle de paylaşmak istedim. Önerilerimden sonra, süt helvası ve tahanlıdan ilk kez yiyenleri çok şaşırtan cantığa, yoğurtlu döner kebabından pideli köftesine siz de Bursa’yı adım adım gezmek isteyeceksiniz.
#Süt HelvasıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda TEKNOFEST 2022'de açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan için "Ey Yunan tarihe bak. Çok daha fazla ileri gidersen, bunun bedeli ağır olur ağır. Yunanistan'a tek cümlemiz var. İzmir'i unutma. Vakti, saati geldiğinde gereğini yaparız. Bir gece ansızın gelebiliriz. Dün ülkemizin ayağına prangalar takarak ilerlemesini engelleyenlerin bir yerleri fırsat kollayarak beklediğinden emin olun. İnşallah bunlara fırsat vermeyeceğiz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, insansız savaş uçağı Kızılelma ve Hürjet'i ziyaret etti ve imzaladı.
#CumhurbaşkanıCihangir Susam Sokak’taki ‘Taray Apartmanı’ sakinleri bir süre önce binanın içinde yükselen hilti sesleriyle uyanır. Bir anlam veremezler önce. Dairelerden birinde tadilat yapılıyor herhalde diye düşünürler. Sorup soruşturunca anlarlar ki özel bir hukuk bürosunun başvurusuyla binanın depreme dayanıklı olup olmadığını incelemek için delikler açılmıştır. Nereden çıktı şimdi bu, binada çatlak falan da görmedik derken incelemenin sonucu belediyenin tebligatıyla ulaşır ellerine. Büyük bir şok yaşarlar.
#Orhan PamukKebap farklı ülkelerde ve Türkiye ülkesinde de sevilen milli yiyeceğimiz olarak bilinmektedir. Kebap doğrudan doğruya ateşin üzerine tutularak pişirilmektedir. Aslında bir kap içerisinde susuz olarak pişirilen et yemeği olarak da tanımlanmaktadır. Çevirmesi, kızartması ya da kavurması yapılmaktadır. Bu seçenekler kebabın pişirme teknikleridir. Kebap çeşitlerinin çoğu ızgarada pişirilmektedir. Fakat tas kebabı gibi seçenekler tencere yemeği olarak kabul edilmektedir. Görüldüğü gibi kebabın kültürel etkilerden etkilendiği ve buna göre de çeşitlere ayrıldığı aşikardır. Kebap çeşitleri ve isimleri nelerdir, en sevilen kebap çeşitleri ve tariflerini sizler için derledik.
Pandemi dönemi ihracatımızda rekor yılı oldu. Hele hele Antalya’nın yaş meyve sebze ihracatındaki performansı takdire değer. Benim aklıma takılan soru şu; Kumluca’daki Ahmet Amca, Ayşe Teyze alın teriyle ürettiği domates, portakaldan hak ettiği parayı kazanabiliyor mu? Biraz da buna mı kafa yorsak?
#ÇevreKuruçeşme’de açılan Sorriso’nun menü danışmanlığını sektörün tecrübeli ismi Tolga Atalay yapıyor. Dört yıllık ekşi mayayla hazırladıkları pizzalar, Türk damak tadına da uygun. Sucuklu, bonfile dilimli, deniz mahsullü gibi 12 ayrı çeşitleri var. İslenmiş dana sırtı ve yumurtalı, tereyağlı sosla hazırlanan ev yapımı penne’yi mutlaka deneyin!
#Sorriso