Yaklaşık beş yıl önce bu köşede bir yazı kaleme almış, Türkiye’de pizza satan ünlü mağaza zincirlerinin çok büyük bir bölümünün ürünlerinde tavuk sucuğu kullandığına dikkat çekmiştim. Üstelik bunu yaparken sitelerindeki duyuruları adeta sakladıklarını, vatandaşın dana sucuğu, salamı yediğini zannetmesini istediklerini belirtmiştim.
#PizzaTatil sezonu açıldı, pandemi nedeniyle otomobille yolculuk eskisinden de fazla tercih edilir oldu. Bavulunu hazırlayıp Ege ve Akdeniz’e doğru uzun saatler seyahat edecekler için jürimize “En lezzetli yol üstü durakları hangileri” diye sorduk. Her biri özel, tostlu menemenli 10 adresi sıraladık.
#GazetehaberleriKurban etinin yıkanıp yıklanmayacağı, kurban ibadetlerini idrak eden vatandaşların öğrenmek istediği konuların başında geliyor. İslam aleminin aylardır beklediği Kurban Bayramı'nda kurbanlarını kesen vatandaşlar, sağlık koşullarına uyarak kurban eti saklama hususunda uzmanların yorumlarını merak ediyor. Bu konu hakkında değerlendirmede bulunan, Prof. Dr. Kamil Bostan, " Eti işlerken kirli yüzeylere karşılaşılırsa bu kısımları yıkanmak yerine kesilmeli." diyor. İşte, kurban etiyle ilgili merak edilenler.
#KurbanKurban Bayramı'nda kurban etinin muhafaza ediliş şekli vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Kurban eti saklanırken dikkat edilmesi gereken noktaları uzmanlar anlattı. Buna göre, kurban eti kesildikten sonra bir süre dinlendirip daha sonra pişirmek bakteri faaliyetini yavaşlatıyor. Peki, kurban eti nasıl saklanır? Kurban etini muhafaza ederken nelere dikkat edilmeli? İşte, o konu hakkında bilgiler.
#Kurban EtiKurban Bayramı öncesinde, kurban etinin nasıl saklanacağı ve tüketileceği konusunda bilgi veren Prof. Dr. Kamil Bostan, “Henüz kesilmiş taze kurban eti uzun süre poşette tutulursa bozulma ve ağırlaşma süreci hızlanır. Bu nedenle et en kısa sürede poşetten çıkarılıp temiz ve serin bir yerde yayılarak soğuması sağlanmalı” dedi.
#Kurban EtiDönerin içerdiği yağ oranı kütlece en çok yüzde 25, kanatlı eti dönerinin içerdiği yağ oranı ise kütlece en çok yüzde 20 olacak. Perakende işletmelerde köfte üretiminde günlük 10 kilogram olarak belirlenen miktar kısıtlaması kaldırıldı. Mekanik yöntemlerle kanatlı hayvanların karkaslarından ayrılan etler, belirlenen kalsiyum limitlerinde olmaları ve etiketinde belirtilmeleri halinde, sadece ısıl işlem görmüş kanatlı eti ürünlerinde kullanılabilecek.
#KöfteAlmanya’da Türkleri öldüren NSU örgütü ile ilgili belgelerin istihbarat tarafından imha edilmesinieleştiren Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, konunun bir an önce araştırılmasını istedi. Sadecememurların yerlerinin değiştirilmesinin yetmeyeceğini belirten Özdemir, ‘Balık baştan kokar’ dedi.
Almanya’da Türkleri öldüren NSU örgütü ile ilgili belgelerin istihbarat tarafından imha edilmesini eleştiren Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, konunun bir an önce araştırılmasını istedi. Sadece memurların yerlerinin değiştirilmesinin yetmeyeceğini belirten Özdemir, ‘Balık baştan kokar’ dedi.
2003 yılında yaşadığı, Strasbourg yakınlarındaki Selastat kentinde kimsesizler yurdu açmak için organizasyon düzenleyen işadamı Süleyman Soğan, topladığı parayı PKK’ya kaptırınca hukuk mücadelesi başlattı. Ancak Soğan’ın bu girişimi hayatını kabusa çevirdi. Komalık olana kadar dayak yedi, 14 yaşındaki oğlu Hakan PKK tarafından kaçırıldı, diğer oğlu aklını yitirdi, eşinin beyninde ur çıktı. Soğan ise ardı ardına açtığı davalarla hem PKK’dan hem de PKK’nın terörüne çanak tutan ülkeler ve kurumlardan şikayetçi oldu. Soğan, yıllar sonra serbest bırakılan oğlu Hakan’ı da yanına alıp, beş parasız hukuk mücadelesi sürdürüyor
Türklerin dünya fast food kültürüne en büyük armağanı olarak gösterilen döner, eti otomatik olarak pişiren ve kesen makinanın icadıyla Amerika pazarına açılmaya hazırlanıyor. Döner robotunu geliştiren İzmir merkezli Güçtek AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yüceer, robot sayesinde döner tüketiminin tüm dünyada kısa sürede artmasını beklediklerini söyledi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı laboratuvar testleri sonucunda ürünlerinde taklit ve tağşiş tespit edilen üreticileri ifşa etmeye devam ediyor. Açıklanan yeni listede yine kıyma başta olmak üzere etlerde tek tırnaklı eti kullanılırken, peynirde süt çıkmaması ve et dönerde dil eti çıkması dikkat çekti. Peki döner ve peynirdeki bu durum sağlığımızı nasıl etkiliyor? İki üründe de sahtekârlık olduğu kokusundan ve görüntüsünden anlaşılır mı? Nelere dikkat etmeliyiz? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#Sağlık