Güncelleme Tarihi:
ANKARA, (DHA)- 100 dönümlük alan üzerine kurduğu çiftlik yakında besi faaliyetlerine başlayacak olan Bereket Döner, bu sayede etten yoğurda kadar her şeyi kendi üretebilecek. Türk döner tüketicisinin damak tadına büyük önem verdiklerini belirten Bereket Döner CEO'su Muhammet Nezif Emek, "Döner eti için kalite çıtamızı sürekli yüksek tutuyoruz. Kalite taahhüdümüzün en önemli halkası olan et tedarikinde gösterdiğimiz yüksek hassasiyeti, besi çiftliğimiz ile kalıcı bir standarda oturtmuş olacağız. Çiftlik projemiz için, başından sonuna kadar oldukça uzun ve titiz çalışmalar yürüttük ve nihayet çok yakında besi çiftliğimizde hayat başlıyor" dedi.
“EN İDEAL BESİ ÇİFTLİĞİ MODELİNİ GELİŞTİRDİK”
Yönetim Kurulu olarak Tokat yakınlarında kurulan besi çiftliği için son dört yıldır çok yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Nezif Emek, Türkiye ve dünyada çok sayıda çiftliği incelendiklerini söyledi. 100 bin başlık besi çiftliklerinin dışında orta ölçekli üreticilerin projelerini de incelediklerini ifade eden Emek, “Besicilik için en uygun yerleri araştırırken yatırım konusunda Tokat'ı tercih ettik. Bu yılın Mayıs ayında da ilk besiye başlıyoruz” dedi.
”HAYVAN REFAHI LEZZETİ ARTTIRIYOR”
Emek sözlerine şöyle devam etti:
“Niksar yakınlarında kurduğumuz çiftlikte her şeyden önce beslediğimiz hayvanların refahını ve çalışanlarımızın standardını düşündük. Hayvan refahı yüksek çiftliklerden elde edilen etlerin daha kaliteli ve lezzetli olduğunu çok iyi biliyoruz. Mayıs ayında ilk besimizi başlatarak kendi et ürünlerimizle sektörümüze de canlılık getireceğiz. Tüm dünyada Türk dönerinin lezzetine kendi ürettiğimiz etlerle damgamızı vuracağız. 50 bin büyükbaş popülasyonuna ulaşmak için yola koyulduğumuz besi faaliyetlerimiz çerçevesinde yetiştireceğimiz etlerimizi; üretim den, paketlemeye, sevkiyattan, tüketiciye ulaşan son noktaya kadar Bereket Döner titizliği ve helal üretim ve helal ticaret kıstasları gözetilecek. Temel hedefimiz, çiftliğimizde ürettiğimiz etleri en lezzetli dönerlere dönüştürerek, örnek alınacak bir kalite düzeyine oturmak ve sürekli geliştirmeye devam etmektir.”
“TÜRK DÖNERİ'NİN LEZZETİNİ KORUYACAĞIZ”
Bereket Döner Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Taşkıran ise Tokat Niksar yakınlarında kurulan besi çiftliğinin, döner üretiminde büyük bir aşama olduğunu belirterek, "Tek hedefimiz maddi kaygılar değil. 30 yıl önce kuruluş felsefemiz, sektörde güvenilir bir marka olmaktı. Helal ve güvenilir gıda üreticisi olmanın tüm gereklerini yerine getirerek bunu başardığımızı söyleyebilirim. Döner üretiminde halkanın son zinciri olan besi işini, büyük bir heyecan ve enerji ile bizzat yöneteceğiz. Türk Dönerinin dünyadaki sözcüsü ve savunucu olan Bereket Döner Niksar çiftliği ile üzerine düşeni yaptı" diye konuştu.
(FOTOĞRAF)