dondurulmuş sebze haberleri sayfasında dondurulmuş sebze hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 564 dondurulmuş sebze haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Süpermarketlerin dondurulmuş ürünler bölümü, yıllardır pek çok insanın taze olanın en iyisi olduğunu düşünmesi nedeniyle kötü bir üne sahip. İngiltere’de yapılan bir ankete göre, yetişkinlerin dörtte üçü taze meyve ve sebzelerin dondurulmuş olanlardan daha sağlıklı olduğuna inanıyor. Ancak beslenme uzmanları, her şeyi yanlış anladığımızı ve dondurulmuş reyondan yeterince faydalanmadığımızı söylüyor.
#Dondurulmuş BesinKısa zamanda hızlı yemek yapmak söz konusu olduğunda, dondurucuya sakladığımız sebzeler en büyük yardımcımızdır. Her ihtimale karşı dondurduğumuz sebzelerle, tek başına garnitür olarak ya da etli bir sebze yemeği hazırlamak daha kolay hale gelir. Sizinle, sadece birkaç adımda bu besinlerden en iyi şekilde yararlanmanın ipuçlarını paylaşıyoruz.
#Dondurulmuş SebzeSağlıklı tüketim için yiyeceklerin kışa saklanmasında nelere dikkat edilmesi gerektiğini, hangi gıdaların hangi koşullarda ne kadar süreyle tazelik ve besin değerlerini koruduklarını anlatan Gastronomi Bölümü Öğr. Görevlisi Gökhan Taşpınar, “Donmuş gıdaları saklamak için plastik veya alüminyum folyo, plastik torba, kapalı alüminyum kaplar, içi mumlu özel kaplar veya dayanıklı plastik ve cam kaplar kullanılması gerekir” dedi.
#Dondurulmuş Gıdalar Nasıl ÇözdürülürDondurulmuş gıdalar, günlük hayatın yoğunluğunda birçok kişinin kurtarıcısı oluyor. Ancak bu gıdaları çözdürürken de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Prof. Dr. Şükrü Karataş, dondurulmuş gıdaların nasıl çözdürülmesi gerektiği hakkında bilgiler verdi.
#Dondurulmuş GıdalarSüpermarketlerin dondurulmuş ürünler bölümü, yıllardır pek çok insanın taze olanın en iyisi olduğunu düşünmesi nedeniyle kötü bir üne sahip. İngiltere’de yapılan bir ankete göre, yetişkinlerin dörtte üçü taze meyve ve sebzelerin dondurulmuş olanlardan daha sağlıklı olduğuna inanıyor. Ancak beslenme uzmanları, her şeyi yanlış anladığımızı ve dondurulmuş reyondan yeterince faydalanmadığımızı söylüyor.
#Dondurulmuş BesinDondurulmuş sebzeler çoğu zaman hayat kurtarıcı oluyor. Hele ki mevsimi olmayan sebzelere ihtiyaç duyduğumuzda ilk önce dondurulmuş ürünlere başvuruyoruz. Ancak bu ürünleri kullanırken çok sık yapılan bazı hatalar var. Sizin için bu hataları mercek altına aldık...
#Dondurulmuş GıdalarZOR bir süreçten geçiyoruz.Hem bedenen, hem de psikolojik olarak sağlıklı kalmaya çalışırken az para harcamaya da gayret ediyoruz.Bu süreç pek çok sektörü derinden etkilerken yiyecek-içecek sektörünü de farklı bir yola sürükledi.Biz son tüketiciler olarak bağışıklığımızı güçlendirmek ve moralimizi iyi tutmak için yeni bitkisel bazlı seçenekleri, teknolojiyle geliştirilmiş yiyecekleri ve küresel tatları tatmak için uğraşırken, sektör firmaları da bu değişimi yakalayıp bağışıklık sistemimizi güçlendirici içeriklere sahip yiyecek-içecekleri piyasaya sürmek için kendileri ile yarışıyorlar.Pandeminin etkisiyle önümüzdeki sürecin en büyük itici gücünün yiyecek-içecek sektörü olduğu herkes tarafından kabul edilmiş durumda.Dolayısıyla trendleri belirleyecek olan da yiyecek-içecekler...
#İzmirKısa zamanda hızlı yemek yapmak söz konusu olduğunda, dondurucuya sakladığımız sebzeler en büyük yardımcımızdır. Her ihtimale karşı dondurduğumuz sebzelerle, tek başına garnitür olarak ya da etli bir sebze yemeği hazırlamak daha kolay hale gelir. Sizinle, sadece birkaç adımda bu besinlerden en iyi şekilde yararlanmanın ipuçlarını paylaşıyoruz.
#Dondurulmuş SebzeSürekli evdeyken sağlıklı beslenmek bir hayli zor olabiliyor. Öte yandan evde uzun ömürlü besinler stoklamaya dikkat ediyoruz. Bu iki konuyu bir araya getirdik ve Diyetisyen Nevra Demirel'e 'sağlıklı besin stoklama' konusunu sorduk, bir de sağlıklı tarif aldık.
#KoronavirüsSağlıklı tüketim için yiyeceklerin kışa saklanmasında nelere dikkat edilmesi gerektiğini, hangi gıdaların hangi koşullarda ne kadar süreyle tazelik ve besin değerlerini koruduklarını anlatan Gastronomi Bölümü Öğr. Görevlisi Gökhan Taşpınar, “Donmuş gıdaları saklamak için plastik veya alüminyum folyo, plastik torba, kapalı alüminyum kaplar, içi mumlu özel kaplar veya dayanıklı plastik ve cam kaplar kullanılması gerekir” dedi.
#Dondurulmuş Gıdalar Nasıl ÇözdürülürVitamin C; hava ile temasla kolay okside olur, suda erir, ekşi tattadır, ışıkla temasta rengi koyulaşır, ısıya dayanıksız bir vitamindir. İnsanlar, bazı meyve yarasaları, hint domuzu ve insan benzeri primatlar C vitamini üretemediklerinden bunu besinlerden almak zorundadırlar. Peki, c vitamini eksikliği nelere sebep olur? C vitamini hangi besinlerde vardır?
#C Vitamini EksikliğiDondurulmuş gıdalar, günlük hayatın yoğunluğunda birçok kişinin kurtarıcısı oluyor. Ancak bu gıdaları çözdürürken de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Prof. Dr. Şükrü Karataş, dondurulmuş gıdaların nasıl çözdürülmesi gerektiği hakkında bilgiler verdi.
#Dondurulmuş GıdalarDünyanın en büyük organik fuarlarından kabul edilen Nürnberg Uluslararası Biofach 2019 Organik Ürünler Fuarı, kapılarını ziyaretcilere açtı. 16 Şubat’a kadar sürecek fuara, 39 Türk firması katıldı.
#Nürnberg Uluslararası Biofach 2019 Organik Ürünler FuarıModern çağın korkutucu hastalığı kanser günümüzde hızla yaygınlaşıyor. Ülkemizde yılda yaklaşık 200 bin kişiye kanser tanısı konulurken, önümüzdeki 20-30 yıl içerisinde her 2 kişiden birine kanser tanısı konulacağı tahmin ediliyor. Buna karşın teknoloji ve tıp alanında yaşanan hızlı gelişmelerle pek çoğunun gerek erken evrede yakalanabilmesi, gerekse de en yeni yöntemlerle tedavi edilebilmesi hayatta kalma oranını da yükseltiyor.
#KanserABD kamuoyu geçtiğimiz hafta çok önemli bir haberle sarsıldı. Hayır, hayır, Başkan Donald Trump'ın kendisiyle aynı isimli oğlunun e-posta yazışmalarından filan bahsetmiyorum. Bu bahsettiğim sarsıcı haber siyasi görüş, partizanlık filan tanımayan bir şokun haberi.
#FtalatTürkiye’nin en eski ‘çatal-kaşık’ markalarından biri Ar-Yıldız, 2008’den beri Kilit Şirketler Grubu ile yola devam ediyor. Artin Yıldız’ın 1948’de Tahtakale’de ‘alpaka kaşık polisajı’ yapmak için kurduğu firma, zamanla çatal-kaşık-bıçak imalatıyla büyüdü ve marka oldu. Kilit ailesinin damadı Ar-Yıldız Genel Müdürü Yalım Yönter, “2009’da yüzde 63, 2010’da yüzde 30 büyüdük” diyor.