İstanbul’un mega restoranlarının sürekli şube açtığı Bodrum’da; Orkide gibi sayıca az kalan aile işletmelerini desteklemek boynumuzun borcu. En güçlü olduğu yer sıcak mezeleri. Sebzeler etraftaki Yörük köylerinden geliyor. Çıtır bamya çok başarılı, kavrulmuş ceviz gerçekten yakışmış, barbun çıtlaması çok farklı...
#BodrumBursa’nın güçlü ilçeleri var. Onların başarılı faaliyetleri hem kendilerine hem de Bursa markasına güç veriyor. İlçe belediyelerin son dönemde yaptığı başarılı organizasyonlara, festivallere katılıyorum, güzel işler çıkarıyorlar. Bu sayfada da gözlemlerimi ve değerlendirmelerimi yapıyorum.
#BursaDondurmalı irmik helvası, hem serin, hem doyurucu ve hem doğal olduğu için yaz sıcaklığının vaz geçilmez bir yiyeceği olarak tercih ediliyor. İrmik, tereyağı, tahin, süt ve şekerden yapılan irmik helvası, bir de dondurma ile karıştırılınca serin, doyurucu ve unutulmaz tadı ile tam bir yaz yiyeceği oluyor. Dondurmalı irmik helvası sadece yazın değil, kış ayları da aranıp keyifle tüketiliyor. Eskişehir’de 7 yıldır dondurmalı irmik helvası yapan Cevher Mahmutlar, dondurmalı irmik helvasının nasıl yapıldığını şu şekilde anlattı:
#Dondurmalı İrmik Helvası Nasıl Yapılırİrmik helvası, mevsimsiz tatlıların başında geliyor ancak yazın yanına eklenen dondurmayla lezzetini katladığı kuşkusuz. Kavrulmuş irmik ve bol sütlü dondurmanın muhteşem uyumunu gözler önüne seren irmik helvasını bu kez sürprizli bir şekilde sunuyoruz. İşte, dondurmalı irmik helvasının tarifi
#Dondurmalı İrmik HelvasıArda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerini ekran karşısındakilerle buluşturmaya devam ediyor. Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 24 Mayıs 2019 Cuma günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de dondurmalı irmik tatlısı oldu. Peki, dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır? Arda'nın Mutfağı dondurmalı irmik helvası
#Dondurmalı İrmik HelvasıTATİL için Muğla’nın Bodrum İlçesi’ni tercih eden, 163 metrelik ultra lüks mega yatında kalan ve geldiği ilk gün çay- simitle kahvaltı yapan ünlü futbol takımı Chelsea’nin patronu Rus milyarder Roman Abramoviç, bu kez de Gümüşlük’te bir restoranda şarap balık keyfi yaptı.
İstanbul’da yaşayan pratisyen hekim Oğuz Erkara, seyahat etmenin yanı sıra tarihi lokantalara ilgi duyuyor. 100 Tarihi Lokanta adlı kitabın yazarı Erkara, bu çalışmasını hazırlarken pek çok yer gezdi, yöresel yemekleri tattı. Erkara Hürriyet Seyahat okurları için İzmir, Adapazarı, Isparta, İstanbul ve Adana’daki 5 tarihi lokantadan 5 bahar mönüsü önerdi.
Amerikalı ve Avrupalı pek çok restoran ve kafe zinciri, son birkaç yıldır Türkiye’de şube açıyor. Bunların arasında fast-food restoranları, kafeler, hatta slow-food restoranlar bile var. Ancak yiyecek içecek sektörü öyle hızla büyüyor ki, Türk markalarına da piyasada yer var. Onlarca Türk firması şubelerini hem Türkiye, hem de yurtdışında açıyor.