Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2008 21:00
Ünlülerin balıkçısı
KUSURSUZ servisiyle Levent Marina’ya yeniden hayat veren Sipari
Balık Restoran, izmir’de sektörün önemli isimleri arasında yer almayı başardı. Müşterileri arasında Bülent Ersoy, İbrahim Tatlıses, Demet Akalın, gibi ünlü isimlerin yer aldığını belirten işletmeci Mehmet Önen, "Kış sezonunda, karidesli pazı sarma, paella, kadayıflı jumbo karides sarma, bademli dil menüer, portakallı
yengeç bacağı, Rum usulü ahtapot ızgara gibi özel yemeklerin yer aldığı eşsiz mönümüzle iddialıyız" dedi.
izmir, (DHA)Rahmi Usta’ya büyük davetBEŞ yıldızlı Sheraton Çeşme’nin aşçıbaşısı Rahmi Yılmaz, gastronomi ve nitrojen teknolojileriyle
yemek yapımına katılmak üzere İngiltere’den davet aldı. Londra’daki Fat Duck restoranlar sahibi ve şefi Michael Gramal’dan gelen teklife çok sevindiğini anlatan Yılmaz, "Şef Michael Gramal’in davetine mart ayında katılacağım. Türkiye’den bu daveti alan tek şef benim. Çalışma kapsamında, en son teknolojiyi kullanarak sıfır bakteriyle yemekler hazırlayacağız" dedi.
izmir, (DHA)Uzakdoğu’dan sınırsız lezzetlerizmir’in ilk ve tek Uzakdoğu mutfağı olan Red Dragon izmir Chinise Restoran, tutkunlarıyla 1983 yılından bu yana buluşmaya devam ediyor. Hilton Oteli sokağında hizmet veren restoranın farklı dekorasyonuyla da iddialı olduğunu belirten işletmeci Coşkun Işık, "Zengin mönümüzü Çinli aşçılarımız hazırlıyor. Hafta içi 12.00 ile 14.00 arası 16 ayrı çeşit yemek, kadeh şarap, bira veya orta boy meşrubattan biri açık büfemizde kişi başı 15 YTL’den satılıyor. Ayrıca restoranımız ISO 9001-2000 ve TS 13001-HACCP belgeleriyle de gıda güvenliği konusunda bu alanda tek olma özelliğine sahip" dedi.
Cesur SERTCiğerimi Ye’den ikinci şubeALSANCAK Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde hizmet veren ’Ciğerimi Ye’, izmir’deki ikinci şubesini Çiğli Kipa Alışveriş Merkezi içinde açtı. Baba oğul yatırımcı Nusret ve Serhat Mısırlı’nın sahibi olduğu restoranın açılışı onuruna alışveriş merkezi ziyaretçilerine ücretsiz ciğer dağıtılırken, özel saz ekibi de Edirne yöresinden çaldığı türkülerle törene renk kattı. 2008 yılının ilk aylarında üçüncü şubelerini Bornova’da açacaklarını belirten Nusret Mısırlı, "Ev ve işyerlerine paket servisimiz olacak. Mönülerimizde ciğer servis 6, yarım ekmek ciğer 3.5, pilav, piyaz, yoğurt ve cacık ise 2 YTL olacak" dedi.
izmir, (DHA)Denizkızı dört yaşındaGÜZELBAHÇE İkinci Liman’da Muharrem Altun’un sahibi olduğu Denizkızı Restoran, dördüncü yaşını geride bıraktı. Mezeleri, Ege otları ve taze balıklarıyla adlarını duyurduklarını belirten Muharrem Altun, "Deniz çipura, Rum usulü ahtapot ızgara, kalkan yahni ve kalkan tandır levrek gibi çeşitlerimizle iddialıyız. Kabak ve ayva tatlımız ile dondurmalı irmik helvası da mutlaka denenmeli. Müşterilerimizin, balıkların depolandığı dolaptan istediklerini seçebilme özgürlüğü de var" dedi.
izmir, (DHA)