Ramazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi dördüncü gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 6 Mayıs Perşembe, Ramazan'ın 24. günü için iftar menüsü...
#Bugün Ne Ğişirsem?Ramazan'ın gelişiyle birlikte sevdiklerine özel lezzetler hazırlamak isteyenler her gün iftar menülerinde hangi yemeklere yer vereceklerini araştırıyor. Sizlere, Ramazan'ın 6. gününe özel et yemeğinden tatlıya harika yemek tariflerinin olduğu bir iftar menüsü hazırladık. Siz de "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız, işte 18 Nisan Pazar gününe özel iftar menüsü...
#RamazanSofralarınızda hem besleyici hem de doyurucu domates çorbasına yer vermeye ne dersiniz? Üstelik üzerine eklenen rendelenmiş kaşar peyniriyle de tadına doyum olmuyor. En az ana yemek kadar lezzetli bir tarif sizi bekliyor. Peki domates çorbası nasıl yapılır? Adım adım domates çorbasının yapılışı ve tarifi...
#Domates Çorbası Nasıl YapılırMevsiminde alınan veya toplanan domateslerde yapılan domates çorbası, büyük küçük herkesin severek tükettiği lezzetlerden biri. Üzerine ekstra krema, fesleğen de eklenebilen domates çorbası rendelenmiş kaşarla servis edilince ise tadına doyum olmuyor. İşte, kaşık kaşık tüketmek isteyeceğiniz domates çorbası tarifi
#Domates ÇorbasıDomatesleri 4’e bölüp bir fırın kabına alın. Sarımsakların kabuklarını bıçağın yan tarafıyla ezerek çıkarın ve fırın kabına ekleyin. Üzerlerine tuz ve zeytinyağı ekleyip 200 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin. Domatesler soğuyunca kabuklarını elinizle soyup çukur bir kaba alın. Sarımsakları bu esnada ayırın. Fırın kabında kalan suyu domateslerin üzerine dökün. Havucu halka halka doğrayın. Soğanı ve fesleğen yapraklarını irice doğrayın. Tencereye zeytinyağı koyup ısıtın. Yağ ısınınca doğradığınız soğan, havuç ve fesleğenleri ekleyip 1-2 dakika pişirin. Üzerlerine domatesleri ve 3 bardak su ilave edip kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin. Ateşten alıp el blenderı yardımıyla ezin.
#Fırınlanmış Domates ÇorbasıEzogelin çorbası, en sevilen çorbaların başında geliyor. Ezo gelin çorbası ilk olarak 1900'lü yılların başında Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yapılmış, daha sonra tüm Türkiye genelinde bilinen bir lezzet haline gelmiştir. İçerisindeki bulgur, mercimek ve pirinciyle de oldukça besleyici. Eğer et veya tavuk suyu ile hazırlanırsa da lezzetine doyum olmuyor. Peki ezogelin çorbası nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...
#Ezogelin Çorbası Tarifiİftar sofranız için pratik bir çorba tarifi arıyorsanız, unlu şehriye çorbası tam da size göre. İçerisine farklı malzemeler de ekleyebileceğiniz bu nefis çorba lezzetiyle sofranızın yıldızı olacak. Peki unlu şehriye çorbası nasıl yapılır? İşte unlu şehriye çorbası tarifi...
#Unlu Şehriye Çorbası TarifiBesleyici ve lezzetli bir çorba ramazan ayının en çok tercih edilen yemeği. Yapması pratik olsa da temel kuralları bilmeyenler için kıvamı tutturmak ya da miktarı ayarlamak bazen sorun olabiliyor. Yazarımız Gülay Barbaros Altan farklı yapım tekniklerini anlattı, Gaziantep’teki Mutfak Sanatları Merkezi’nin şefi Doğa Çitçi de birbirinden özel çorba tarifleri verdi.
#ÇorbaDar zamanların kurtarıcısı, mutfaklarımızın olmazsa olmazıdır tarhana. Türkiye’nin dört bir yanında, hatta komşumuz Yunanistan’da ve diğer Balkan ülkelerinde, farklı şekillerde yapılır ama nasıl yapılırsa yapılsın aynı zevkle tüketilir. Tarhana iyice kurutularak saklandığı için yaz ayları tarhana yapmak için uygun zamanlardır. Sizin için farklı tarhana türlerinin yapılışından tarhana yapımının püf noktalarına birçok önemli bilgiyi derledik. Bu yaz tarhana yapmaya başlamadan önce bunları mutlaka bilmelisiniz…
#Tarhana Nasıl YapılırYılbaşı menüsü evde yeni yılı kutlayacak olanlar tarafından merak ediliyor. Yılbaşı menüsü örnekleri ailesine ve sevdiklerine birbirinden leziz tarifler sunmak isteyen milyonlarca kişinin araştırmaları arasında yer alıyor. Peki, Yeni yıl sofrasında neler olmalı? İşte sizler için hazırladığımız yılbaşı yemekleri, yılbaşı mezeleri, yılbaşı tatlıları ve görkemli yılbaşı masası ile yılbaşı menüsü 2023 seçenekleri...
#Yılbaşı Menüsü 2023Limondan turşu yapıp et veya tavuk yemeklerinde kullanabilir, portakallı ve turunçlu makaronlar hazırlayabiliriz. Misket limonu tartlara, greyfurtsa roka, bebek ıspanak ve kırmızı soğanlı salatalara çok yakışıyor. Kurabiyeden ceviche’ye, krepten yahniye; hemen her şeye katmayı çok sevdiğim narenciye çeşitleriyle neler hazırlıyorum, mutfağıma buyurun!
#LimonLimondan turşu yapıp et veya tavuk yemeklerinde kullanabilir, portakallı ve turunçlu makaronlar hazırlayabiliriz. Misket limonu tartlara, greyfurtsa roka, bebek ıspanak ve kırmızı soğanlı salatalara çok yakışıyor. Kurabiyeden ceviche’ye, krepten yahniye; hemen her şeye katmayı çok sevdiğim narenciye çeşitleriyle neler hazırlıyorum, mutfağıma buyurun!
#YemeŞeker hastalığı olarak da bilinen tip 2 diyabet, günümüzün en önemli sağlık problemleri arasında. Uluslararası Diyabet Federasyonu tarafından sunulan verilere göre dünya genelinde 20 ile 79 yaş aralığında olan her 11 kişiden biri diyabet hastası ve bu sayının 2045 yılında 10’da 1’e yükselmesi bekleniyor. Bu hastalık, kişinin organlarını ve yaşamsal fonksiyonlarını etkileyerek yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Hastalığın gelişmesinde ise insülin salgısının bozulması ve insüline vücudun direnç göstermesi önemli rol oynuyor. Üstelik diyabet belirtileri çoğu vakada gözlemlenemiyor ve teşhis raslantısal olarak konuluyor.
#Sponsorlu İçerikBorş çorbası Rusya ve Ukrayna mutfaklarının geleneksel lezzetlerinden biridir. Ana malzemesi pancar olan borsch (borş) çorbası içerisinde lahanadan havuca pek çok ürünle de aynı zamanda sağlıklıdır. Kış aylarında hastalıklara şifa olabilecek lezzetli borş çorbası nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte borş çorbası tarifi ve malzemeleri...
#Borsch ÇorbasıDolmaları çok çeşitli, lahana sarmaları tahinli... En çok kuzu eti yeniyor, patlıcanlı yemeklerin sayısız çeşidi pişiriliyor. Un helvası pekmezli; halka tatlısı çok seviliyor. Çukurova Aşçılar Derneği İkinci Başkanı Fatma Çıkla, Adana mutfağını anlatıyor, birbirinden leziz tarifler veriyor...
#KebabArapsaçı, ebegümeci, hardal otu, cibes... Ege otları da onlarla yapılan yemekler de saymakla bitmez. İster börek veya gözleme içine katın, ister kuzu etiyle yemeğini pişirin... Soğanla kavurup yoğurtla veya haşlayıp sarımsak-limon ve zeytinyağlı sosla servis etmek de mümkün. Bu otları artık sadece Ege’de değil, büyük şehirlerde de kolaylıkla temin edebiliyoruz, keza kabak çiçeğini de öyle... Ege otlarını ve kabak çiçeğini şefler anlattı.
#YeşillikAdıyla dikkat çeken yüresel çorbalarımızdan sakala çarpan çorbası son günlerde mutfağın aranan lezzetlerinden biri oldu. Aslında pek çoğumuzun adını bilmeden yaptığı sakala çarpan çorbası hem doyurucu hem besleyici tariflerimizden biri. PeKi, sakala çarpan çorbası nasıl yapılır, hangi yörenin? İşte, sakala çarpan çorbası tarifi ve malzemeleri...
#Sakala Çarpan ÇorbasıEkranların sevilen gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta güveçte tas kebabı tarifi ile sofralarımıza konuk oluyor. Akşam yemeği için hazırlıklara başlayan izleyiciler, güveçte tas kebabı tarifi için araştırmalara başladı. Peki, Gelinim Mutfakta güveçte tas kebabı nasıl yapılır? İşte, lezzetli sunumuyla Gelinim Mutfakta güveçte tas kebabı tarifi ve malzemeleri...
#Güveçte Tas KebabıEskiden esnaf lokantalarının menüsünde olan beyinli Beykoz kebabı, Hicaz pilavı, irmik çorbası gibi pek çok yemek artık günümüz lokantalarında bulunmuyor; haliyle gençler bunların adını bile duymuyor. Unutulmaya yüz tutmuş bu tatları hatırlatmak için yazmaya karar verdiği ‘Esnaf’ kitabı vesilesiyle bir araya geldiğimiz şef Mehmet Yalçınkaya’ya göre esnaf lokantaları ‘aşçılığın kalesi ve şehrin kalbi’... Yalçınkaya ayrıca “Çağlalı enginarımı yemeden kimse ölmesin” diyor.
#Mehmet YalçınkayaFransız mutfağına ait bir çorba olan Andaloz (Andoloz) çorbası pratik bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Adını Türkçe “Endülüs” anlamına gelen “andalouse” kelimesinden alıyor. Biraz domates salçası, biraz da pirinçle harikalar yaratabileceğiniz bu pratik çorbayı evde artan pirinç pilavınızla da yapabilirsiniz. Peki, Andoloz çorbası nasıl yapılır? İşte Andoloz (Andaloz) çorbası tarifi ve malzemeleri...
#Andoloz ÇorbasıDenizlerde ve çeşitli tatlı sularda yaşayan pek çok balık türü yaşamaktadır. Bu balık türlerinden biri de kömür balığıdır. Kömür balığı merak edilen bir türdür. Kömür Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Kömür balığı faydaları ve özelliklerini tüm detayları ile derledik.
Türk mutfağının yöresel lezzetlerinden olan Mahluta çorbası Ramazan iftar menüsü içerisinde yer alabilecek kadar faydalı ve doyurucu bir tarif. Pirinç ve bulgurla hazırlanan mahluta çorbası kolay yapımı ve malzemeleriyle hemen aşağıda...
#Mahluta ÇorbasıMasterChef'in konuk olduğu Alanya şehrimizde bu akşam lezzet şöleni yaşanıyor. Alanya mutfağına özgü yemeklerin yapıldığı programda Alanya gülüklü çorbası da merak konusu oldu. Evinde gülüklü çorbasını denemek isteyenlere, işte MasterChef özel programıyla Alanya gülüklü çorbası tarifi detayları...
#Gülüklü ÇorbasıHer yıl hevesle beklediğimiz balık sezonu geldi, av yasağı bitti. Ama bu yıl ağa takılanları bulabilecek miyiz, çiftlik balığı mı yiyeceğiz? Balığın boyundan denizlerdeki kirliliğe kafamızda pek çok soru var. Cevaplarını, balık için güvenle alışverişin yollarını öğreniyoruz.
#Balık