Rüzgârdan uçuşan ipek perdelerin arasında, süt banyosundan çıkarak aromatik yağlarla cildine bakım yapan Nefertiti, günlük idari işlerine dönmeden ve yapacağı konuşmayı hazırlamadan önce, aynayı eline alıp ‘kohl’ sürmek için en derin, en iddialı bakışını takınır.
#Damla Demir YılmazAvrupa Birliği (AB), halk arasında gümüş dolgu olarak da bilinen ve cıva içeren amalgam dolguların kullanımını 1 Ocak 2025'ten itibaren geçerli olmak üzere yasakladı. Türkiye’de eskiye kıyasla azalmakla birlikte devam eden bu uygulamanın sağlığa pek çok zararı bulunuyor. Peki AB’nin aldığı bu kararı nasıl yorumlamak gerekiyor? Amalgam dolgunun avantaj ve dezavantajları neler? Diş Hekimi Lütfi Murat Mercan hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#Sağlık6 Şubat'ta hepimizin içine ateş düştü. Depremlerde binlerce ev yıkıldı, onbinlerce kişiyi kaybettik. Maalesef tehlike hem deprem bölgesi için hem de ülkemizin tamamı için bitmiş değil. Bir deprem ülkesinde yaşıyoruz. Bu acıların tekrar etmemesi için yapabileceğimiz ilk şey oturulan evlerin sağlam olduğundan emin olmak. Binaların depreme dayanıklılığı konusunda en güvenilir bilgiyi nasıl ve nereden alabiliriz? Evlerde yaşayanlar neler yapabilir? Uzmanlar detaylıca anlattı
#DepremAsbest nedir sorusu gündemde yer alan haberlerin ardından öne çıkan konulardan oldu. Asbest, gemi, inşaat otomotiv gibi pek çok alanda kullanılan ancak doğru kullanılmadığı takdirde ise insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek maddelerden birisidir. Kolay tutuşmaması, sıcaklığa dayanıklı olması, ısı izolasyonu sağlaması nedeniyle sıklıkla kullanılan asbest, inşaat sektörünün önemli araçlarından birisidir. Peki, asbest tehlikeli mi, nasıl kullanılır? İşte, asbest kullanımı hakkında merak edilen bazı bilgiler
#AsbestAsbest, pek çok alanda kullanılan ancak doğru kullanılmadığı takdirde ise insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek maddelerden birisidir. Kolay tutuşmaması, sıcaklığa dayanıklı olması, ısı izolasyonu sağlaması nedeniyle sıklıkla kullanılan asbest, inşaat sektörünün önemli araçlarından birisidir. Peki, asbest nedir ve nasıl kullanılır? İşte, asbest kullanımı hakkında merak edilen bazı bilgiler
#AsbestAsbest, pek çok alanda kullanılan ancak doğru kullanılmadığı takdirde ise insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek maddelerden birisidir. Kolay tutuşmaması, sıcaklığa dayanıklı olması, ısı izolasyonu sağlaması nedeniyle sıklıkla kullanılan asbest, inşaat sektörünün önemli araçlarından birisidir. Peki, asbest nedir ve nasıl kullanılır? İşte, asbest kullanımı hakkında merak edilen bazı bilgiler
#AsbestYıllardır küresel ısınma uyarılarını dikkate almayan dünya, şimdi sonuçlarını yaşamaya başladı. Su baskınları, fırtına, tayfun, uyutmayan gökgürültüsü ve şimşek hayatımızın merkezine yerleşiverdi. Sıradaki risk susuzluk, hatta açlık… İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen’e göre, insanoğlu konforlu yaşamı kendisine yol seçmeye başlayınca kendi sonunu getirdiğinin farkında değildi.
#Küresel IsınmaYıllardır küresel ısınma uyarılarını dikkate almayan dünya, şimdi sonuçlarını yaşamaya başladı. Su baskınları, fırtına, tayfun, uyutmayan gökgürültüsü ve şimşek hayatımızın merkezine yerleşiverdi. Sıradaki risk susuzluk, hatta açlık… İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen’e göre, insanoğlu konforlu yaşamı kendisine yol seçmeye başlayınca kendi sonunu getirdiğinin farkında değildi.
#Küresel IsınmaGün boyu şehir hayatı veya iş hayatına bağlı yaşanan stres, uyku sırasında diş sıkmaya neden olabilir. Hastalar genellikle dişlerini sıktığının farkında bile olmuyor. En sık görülen uyku bozukluklarından biri olan diş sıkma, uykuda konuşma ve horlamadan sonra üçüncü sırada karşımıza çıkıyor. Peki, Uykuda diş sıkma neden olur? Uykuda diş sıkma tedavisi nasıl yapılır?
#Uykuda Diş SıkmaCildimizin güzelliğini ve kalitesini etkileyen birçok faktör vardır. Leke, kırışıklık, sarkma gibi yaşlanma belirtileri genetikten çok çevresel faktörler ve yaşam tarzından kaynaklanır. Peki, cildimizi çevresel faktörlerden nasıl koruyabiliriz? Dermatoloji Uzmanı Dr. Emine Özge Ayabakan anlatıyor.
#BAYERAdtvin’in Kafkasör Yaylası Cerattepe Mevkii’nde madencilik faaliyetleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, ’Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu’ raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan Türkiyenin en büyük çevre davasında, Rize İdare Mahkemesi’nin, ’Madencilik yapılabilir’ yönündeki kararı Danıştay tarafından onaylandı. Kararla Cerattepe Mevkii’ndeki madencilik faaliyetlerinin önü açılmış oldu.
#CerattepeMANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İNŞAAT VE YIKINTI ATIKLARININ GERİ KAZANIMI NOKTASINDA TESİS İNŞA EDİYOR. ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRE BAŞKANLIĞI BÜNYESİNDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA OLUŞTURULACAK TESİSTE DEPOLANACAK ALAN İNŞAAT ATIKLARININ ALT YAPI, DOLGU VE YOL ÇALIŞMALARINDA KULLANILMASI PLANLANIYOR.
Çevre kirliliğini engellemek için geri dönüşüm kapsamına alınan hurda lastikler, başka bir sorunu ortaya çıkardı. Geri dönüşüm sırasında ortaya çıkan yüksek yanma kapasitesine sahip ‘pirolitik sıvı yakıt’ın araçlarda mazot olarak kullandıldığı iddia edildi. Enerji sektörü yetkilileri ise söz konusu ürünün yasal hale getirilerek, fuel oil olarak kullanılmasını sağlamak için çalışma başlattıklarını söyledi.
#10 NumaraRİZE’nin Çayeli ilçesi Madenli Beldesi’nde, bakır madeninde yapılan patlatmalar nedeniyle evlerinde çatlaklar oluşan vatandaşlar, duruma kurnazca bir çare buldular. Evlerini çelik halatlarla yüzlerce yıllık ağaçlara bağlayan Rizeliler bununla da yetinmeyip durumu ticarete döktüler. Madenli sakinleri, evlerine giden yol ayrımına “Halatla bağlanmış hasarlı evlere gider” tabelası koyarak olası misafirlere davetiye çıkardılar.
YILDA 356 bin ton deterjan tüketiminin gerçekleştiği Türkiye’de pazar, 9 ayda yeni nesil konsantre ürünlere kaydı. 810 milyon TL’lik pazarın yüzde 85’ini ele geçiren konsantrematikler, yıllık deterjan tüketiminin de daha şimdiden 60 bin ton birden azalmasına yol açtı.