Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının ilk günlerinde, alarm zillerini çalmaya çalıştığı için kahraman olarak anılan Çinli doktor Li Wenliang çalıştığı hastanede hayatını kaybetmişti. Çinli doktorun ölümünün üzerinden tam bir yıl geçti.
#WuhanDünya Sağlık Örgütünden uzman bir ekip koronavirüsün kaynağını araştırmak için Perşembe günü Çin’e gidecek. Öte yandan virüsün kökeni ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Pekin yönetimi bilim insanlarının araştırmalarına müdahale etmekle suçlanmıştı.
#Dünya HaberleriÇinli yetkililer, Kovid-19 salgını tehlikesine ilk kez dikkati çeken ve bu konuda sosyal medyada yaptığı paylaşımın ardından hakkında "dedikodu yaymak" suçlamasıyla soruşturma başlatılan Çinli doktor Li Wenliang'ın ailesinden özür diledi.
#VuhanŞimdiye dek yaklaşık üç bin kişinin ölümüne sebep olan koronavirüs İtalya, İran ve Yunanistan dahil olmak üzere 60’a yakın ülkeye yayılıp kapımıza dayandı. Virüsle neredeyse aynı hızla yayılan endişe dalgası toplumlarda paniğe sebep oluyor. Peki virüsün yayılmaya başladığı yerde, Çin’de yaşayanlar hayatlarındaki bu yeni gerçekle nasıl baş ediyor? Beş yıldır Pekin’de yaşayan gazeteci Sıdal Utkucu’yla Çin’in kapalı kapılar ardındaki dünyasını ve dikkat edilmesi gerekenleri konuştuk.
#TürkKoronavirüsle ilgili son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor... Gece yarısı ölü ve vaka sayısı güncellendi... Virüsü gizli mesajla ilk kez duyuran Doktor Li ile ilgili çelişkili açıklamalara nokta konuldu. Virüsün tedavisi için SARS ve MERS deneyi yapılacak. Sokaklarında korkunun kol gezdiği Çin'de ana yolların giriş ve çıkışlarının kapatıldığı birçok yerde kontrol noktalarının kurulduğu belirtiliyor... Dünyayı korkutan bir risk resmen duyuruldu... Öte yandan kritik bir tarih verildi: "15 Mart" İşte tüm detaylar...
#ÇinSuriye’de 13 yıldır devam eden iç savaşın sonunda Beşar Esad rejimi devrildi. Muhalif güçlerin dün sabaha karşı başkent Şam’da kontrolü ele geçirmesinin ardından ülke genelinde halk sokaklara dökülüp kutlamalar yaparken, Esad’ın Rusya’ya kaçtığı bildirildi. Suriye’de 61 yıllık kanlı Baas partisi iktidarı son buldu.
#SuriyeHayatının en kötü krizlerinden birini yaşayan Deborah Menzies, arabasını park edecek bir yer bulup bulamayacağını merak ediyordu. Park yeri bulduğu an ise aklında hayatına son vermek vardı. Onu bu noktaya sürükleyen ise yaklaşık 50 yılın ardından ne olduğu ortaya çıkacak olan hastalığıydı...
#Hipotalamik HamartomŞu sıralar sinema salonlarında fırtınalar estiren animasyon filmi Moana 2 ülkemizde de geçen hafta sonu gösterime girmişti. Büyük küçük her yaştan izleyiciyi salonlara çeken filmin başrolünde, ilk filmde de yer alan genç bir yıldız var.
#Auli'i CravalhoKadınların en büyük sorunlarından biri olan bacak reflüsü tedavi edilmezse ciddi rahatsızlıklara yol açabiliyor. Kozmetik bir problem olduğu düşünülerek önemsenmeyen bu durum yıllar sonra karşınıza çok daha büyük bir sorun olarak çıkabilir. Tıpkı 33 yaşındaki Birsen A’nın başına gelenler gibi…
#Bacak ReflüsüBerlin Cemevi’nde düzenlenen toplantıda Nitelikli İşgücü Yasası masaya yatırıldı. Konuşmalarda, neredeyse her sektörde vasıflı iş gücü açığı olduğuna vurgu yapılırken “Yasalar da var. Ancak konsolosluk ve yabancılar daireleri ağır çalıştığı için iş gücü getirmek zor” görüşünde birleşildi.
#AlmanyaGünümüzde genç yaşlı demeden pek çok insan sırt ağrısından mustarip… Uzmanlar, modern yaşam tarzı, çalışma koşulları ve en önemlisi hareketsiz yaşamın bu yaygın sağlık sorununu tetiklediğini belirtiyor. Uzun saatler masa başında çalışmak, kötü duruş alışkanlıkları ve yetersiz fiziksel aktivite, sırt ağrısının başlıca nedenleri arasında. Bazen de burkulma, fıtık, siyatik vb. gibi sağlık sorunları nedeniyle sırt ağrıları yaşanır. Bu ağrılar yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
#Sırt AğrısıTuhaf semptomlar sergilemeye başladığında henüz 12 yaşındaydı. Ne kadar uyursa uyusun doyamıyor gün içinde olmadık yerlerde uykuya dalıyordu. 20'li yaşlarında durum daha da kötüleşti, gönül rahatlığıyla kahkaha bile atamaz hale geldi. Pek çok doktor dolaştı, hastalığı nihayet 2007'de teşhis edilebildi. Peki hayatını kâbusa çeviren bu belirtilerin nedeni neydi?
#Sağlıkİnternette karşınıza çıkan herhangi bir görsel veya video için “Gerçek mi bu” diye şüpheye kapıldıysanız, bingo. Derin şüphenin dipsiz boşluğuna ayağınızı uzattınız demektir. Derin şüphe tabirinde, yapay zekânın asli mekanizması ‘derin öğrenme’ye gönderme var. Biraz da derin devletten bildiğimiz kesif koku.
#Derin ŞüpheGünümüzde sırt ağrıları adeta bir salgın haline geldi. Kime sorsanız sırtı ağrıyor, belini tutuyor, geçmeyen ağrılarından şikâyet ediyor. Kimi bu ağrılarından kurtulmak için doktor doktor geziyor, kimi de doğal yöntemleri deniyor. Peki hangi ağrıları neden yaşıyoruz? Hangi ağrıya ne iyi gelir? İşte bilimsel araştırmalara dayanarak uzmanların sırt ağrınızı iyileştirmeye ya da tamamen kurtulmaya yönelik hazırladığı kılavuz…
#Sırt Ağrısı