Doğal Hayatı Koruma Vakfı haberleri sayfasında Doğal Hayatı Koruma Vakfı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 786 Doğal Hayatı Koruma Vakfı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
DOĞAL Hayatı Koruma Vakfı (WWF-Türkiye), Deniz Yaşamını Koruma Derneği (DYKD) ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) işbirliğiyle balıkçıların denizlerde bıraktığı hayalet ağların zararlarına yönelik araştırma yapıldı.
#DOĞAL Hayatı Koruma VakfıWWF - Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), Türkiye’de denizlere yılda 24 bin ton plastik atığın karıştığına dikkat çekerek, sahillerdeki atıkların toplanması ve deniz kirliliğine dair bilimsel veri elde edilmesi amacıyla, ‘Sahil Sahiplen’ projesi başlattı.
#WWF - TürkiyeWWF-Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliği ve QNB Finansbank finansal desteği ile yürüttüğü ‘Doğa Öncüleri Gençlik Programı’ kapsamında doğal hayatı korumak için hazırlanan projeler Ulusal Gençlik Konferansı’nda tanıtıldı.
#WWF-TürkiyeDoğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF) Yaşayan Gezegen Raporu’na göre 1970-2018 arasında yaban hayvanlarının nüfusu dünyada yüzde 69 azaldı. Türkiye’deki rakamlar böyle kapsamlı raporlanmasa da sizin için derlediklerim hiç iç açıcı değil. Son 50 yılda 3 Van Gölü büyüklüğünde sulak alanı kaybettik. Sadece sulak alanlardaki kuşlar yüzde 50 azaldı; kelebek ve böceklerdeki kaybımızsa diğer türlere oranla 2.5 kat fazla.
#Doğal Hayatı Koruma VakfıDünyanın bize sunduğu bir yıllık doğal kaynağı tükettiğimiz tarih, Küresel Limit Aşım Günü adıyla anılıyor. Bu yıl 28 Temmuz olarak açıklandı. Yani bu tarihten itibaren dünyanın yıl içinde ürettiğinden fazlasını tüketmeye başladık, bir sonraki yılın ‘bütçesinden’ yiyoruz.
#Küresel Limit Aşım GünüTürkiye’nin su fakiri ülke olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çeken Doğal Hayatı Koruma Vakfı, “Gelin Türkiye’yi ekolojik üretimin merkezi yapalım. Tüm dünyada bu yönde muazzam bir talep var. Ekonomik olarak tüm unsurlar buna uygun” çağrısında bulundu. Türkiye son 50 yılda sulak alanlarının yarısını kaybetti.
#GazetehaberleriDoğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF) girişimiyle hazırlanan rapora göre, Avustralya’da geçen yıl meydana gelen orman yangınlarından 143 milyon memeli, 180 milyon kuş, 51 milyon kurbağa ve 2.5 milyar sürüngenin etkilendiği tespit edildi.
#Doğal Hayatı Koruma VakfıYaralanmış yırtıcı bir kuş gördüğünüzde ya da evinizin dibine kadar yanaşmış olan bir yılanla karşılaştığınızda ne yaparsınız? Artık arayabileceğiniz bir ilkyardım hattı var. Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF) nisan ayında hayata geçirdiği Yaban Hayatı İlkyardım Hattı bu konuda hizmet veriyor. Göç ve yavrulama dönemlerinde ihbarlar artıyor. Yaz aylarında da yılanlarla ilgili hassasiyet üst seviyede. Aşırı hassasiyet ve yetersiz bilgi ise bazen ilginç vakalara neden oluyor. Örneğin “Uçamayan şahin bulduk” ihbarı siyah bir tavuk çıkabiliyor.
#Doğal Hayatı Koruma VakfıTürkiye’nin denizleri balonbalığı istilası altında. Prof. Dr. Vahdet Ünal, balonbalıklarına karşı av seferberliği başlatılmasını öneriyor. Balıkçıların etkilendiğini, yazın da tatilcilerin etkileneceğini söylüyor. Doğal Hayatı Koruma Vakfı ise “Yakalanan balıkların denize atılması ve karaya çıkartılmaması en etkin çözüm” diyor.
#GazetehaberleriDoğa koruma alanında Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), 40’ıncı yılını kutlamaya hazırlanırken, yepyeni bir dönemin de kapısını aralıyor. Genel Müdür Aslı Pasinli’yle büyük hızla tüketmekte olduğumuz gezegenimizi ve kendimizi nasıl kurtarabileceğimizi konuştuk.
#WWF-TürkiyeDoğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF), Garanti BBVA desteğiyle yürüttüğü Türkiye’nin Canı Yanmasın Destek Programı yararlanıcılarından Sivil Alan Hareket Ağı Derneği, ‘Mahalle Afet Risk ve Kaynak Çalışmaları Projesi’ni hayata geçiriyor.
#Mahalle Afet Risk Ve Kaynak Çalışmaları ProjesiYunuslar İstanbul Boğazı’nın en güzel sürprizlerinden. Onları özel bir gözlem etkinliğinde uzman rehberler eşliğinde yakından keşfetmeye ne dersiniz? Boğaz’ın ekolojik olarak hâlâ yaşanabilir olmasının kanıtı olan yunuslardan 15’ini gördüğümüz bu gezi size de ilham verirse elinizi çabuk tutun. Ücretsiz ‘yunus gözlem etkinliği’nin kayıtları dakikalar içinde doluyor.
#DenizTürkiye’deki tarım topraklarının yüzde 88’inin sağlıksız olduğu tespitinden hareketle ‘tarım topraklarının iyileştirilmesi’ hedefi koyan Eti Burçak, Doğal Hayatı Koruma Vakfı’yla (WWF Türkiye) işbirliğine gitti. Şirket, 15 yıl süren bu işbirliğine 20 milyon dolarlık yatırım yaptığını duyurdu.
#WWF TürkiyeŞehirden biraz uzaklaşmak ve yeni yerler keşfetmek için bayram tatilleri oldukça uygun zamanlar. Bu yıl Ramazan Bayramı tatili ise bu hafta sonuyla birlikte toplam dokuz günü buluyor. Peki Ramazan Bayramı tatilinde nereye gitmeli, neler yapmalı? İşte İstanbul ve Ankara’nın yanı başında bütçe dostu olan birbirinden güzel yeşil adresler…
#RotaKaş Çevre ve Kültür Derneği, Patara Antik Kenti'nin nekropol ve deniz kaplumbağası yuvalama alanlarını içerdiği belirtilen, üzerinde 800'ü aşkın kaçak villa ve yazlık bulunan alanda yapılaşmayı yasallaştıracağı ve yeni yapılara yol açacağı aktarılan 1/25 binlik imar planının iptal edilmesi çağrısında bulundu.
#Patara Antik KentiDOĞAL Hayatı Koruma Vakfı (WWF-Türkiye), Deniz Yaşamını Koruma Derneği (DYKD) ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) işbirliğiyle balıkçıların denizlerde bıraktığı hayalet ağların zararlarına yönelik araştırma yapıldı.
#DOĞAL Hayatı Koruma VakfıEKONOMİ Gazetecileri Derneği’nin (EGD) ev sahipliğinde, iklim değişikliği ve ekonomi ilişkisinin medya bakış açısıyla ele alındığı, basın mensuplarına yönelik İklim ve Ekonomi Konferansı 16-17 Aralık tarihlerinde Sakarya’da gerçekleştirildi.
#EKONOMİ Gazetecileri DerneğiWWF - Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), Türkiye’de denizlere yılda 24 bin ton plastik atığın karıştığına dikkat çekerek, sahillerdeki atıkların toplanması ve deniz kirliliğine dair bilimsel veri elde edilmesi amacıyla, ‘Sahil Sahiplen’ projesi başlattı.
#WWF - TürkiyeWWF-Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliği ve QNB Finansbank finansal desteği ile yürüttüğü ‘Doğa Öncüleri Gençlik Programı’ kapsamında doğal hayatı korumak için hazırlanan projeler Ulusal Gençlik Konferansı’nda tanıtıldı.
#WWF-TürkiyeGezegenle ilişkimiz biraz altın yumurtlayan tavuğu kesmeye benziyor. Türümüz sürekli daha fazlasına sahip olmak için doğaya acımasızca saldırdıkça dünyanın da yaşamımızı destekleme gücü aynı oranda azalıyor. Bunun en büyük kanıtıysa Küresel Limit Aşım Günü.
#Yücel SÖNMEZ19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın bu yıl cuma gününe denk gelmesi, hafta sonuyla birlikte üç günlük bir tatil fırsatı ortaya çıkarıyor. İlkbaharın güzelliği ise bu duruma ayrı bir keyif katıyor. Biz de bu üç günü en güzel şekilde değerlendirmek isteyenler adına uzmanlarımıza ‘Doğanın içinde vakit geçirilecek adresler nereler?’ diye sorduk. Birbirinden güzel öneriler sıraladılar...
#SeyahatHer yıl 190'dan fazla ülke ve bölgede milyonların bir saatliğine iklim krizine dikkat çekmek için ışıklarını kapatarak koordine olduğu Dünya Saati etkinliğinde, bu yıl ışıklar, saat 20.30'da deprem felaketinde yaşamını yitirilenleri anmak için kapatıldı. Sultanahmet Camii, Fener Rum Patrikhanesi ve Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde ışıklar 1 saatliğine kapatıldı.
#Dünya Doğayı Koruma VakfıBilindiği gibi ziraat odaları çiftçinin mesleki örgütü... Söke ise tarımsal faaliyetin çok yoğun biçimde yapıldığı bir bölge. İlçe Ziraat Odası’na kayıtlı 11 bin 500 çiftçi bulunuyor. Ancak hemen komşu ilçe Kuşadası’nda ziraat odası olmadığı için orada bulunan 700 çiftçiye de Söke Ziraat Odası hizmet veriyor. Tabii Kuşadası turizmin fazlaca ön plana çıktığı bir ilçe ama burada da 46 bin dekar tarım arazisinin bulunuyor olması küçümsenecek gibi değil. Bu arada hemen not düşelim, Söke’nin tarım alanı varlığı da 616 bin dekar. Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri bölgede çok tanınan bir çiftçi temsilcisi. “Söke üreticisinin ve bölge tarımının daha iyi bir yere gelebilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı, ilimiz milletvekilleri ve Ziraat Odaları Genel Başkanlığı’na sürekli olarak dilekçe ve dosyalar şeklinde çözüm önerilerimizi iletmekteyiz” diye söze başlayan Tanyeri, şu bilgileri paylaşıyor:
#1Bir yanımız susuzluktan kırılıyor, diğer yanımızı sel götürüyor. Biliminsanlarının yıllardır iklim krizi diye anlatmaya çalıştığı tam da bu. 22 Mart Dünya Su Günü’nü işte bu koşullarda kutlayacağız. Birleşmiş Milletler’in bu gün için bu yıl belirlediği tema: ‘Hızlanan değişim’.
#Dünya Su GünüTürkiye'nin en önemli plajları arasında yer alan Patara Plajı, yaz aylarında yerli ve yabancı turistler tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Peki, Patara Plajı nerede ve nasıl gidilir? Patara Plajı özellikleri, kamp ile konaklama detayları ve giriş ücreti (2023) hakkında detayları derledik.
#PataraYerli yatırımcı için geçen yıl en önemli araçlardan biri olan BIST’te, yatırımcı sayısı 4 milyona yaklaşırken; QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, “Halka arzları kredi verecekmişiz gibi değerlendiriyoruz. Ben bir şirket sahibi olsam bu dönemde halka arz ederdim. Fonlama ihtiyacı da varsa şirketin halka arzı için doğru bir zaman” ifadelerini kullandı.
#QNB FinansbankArçelik, WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ve Deniz Yaşamını Koruma Derneği (DYKD) ile güçlerini birleştirerek denizel biyolojik çeşitliliği tehdit eden hayalet balık ağları sorununun çözümüne katkı sağlayacak ortak bir projeye imza atıyor.
#Arçelik