Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti iktidarının istikrarlı yönetimleri sayesinde Türkiye’nin avantajlı coğrafi konumu ve potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son 22 yıla 100 yıllık işler sığdırdıklarını belirterek, “Trabzon’un ulaşım ve iletişim altyapısına 147 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. Trabzon’a gelen yabancı turist sayısındaki artışta ulaşım ağının gelişmesi ve havayolu ulaşımındaki gelişimin de payı büyük.” dedi. Uraloğlu, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dabi şehrinden de Trabzon’a direkt uçuş talebi geldiğini, bunu da yakında başlatacaklarının müjdesini verdi. Bakan Uraloğlu, Bu kapsamda Trabzon’a uzun yıllar hizmet verecek Yeni Havalimanı Projesini de yatırım programına aldıklarını belirterek, “Yatırımlarımız bunlarla sınırlı değil, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokol çerçevesinde Trabzon’a 31.9 kilometre uzunluğunda kent içi raylı sistemi de kazandıracağız.” dedi.
#Abdulkadir UraloğluDoğ Karadeniz'de 'af' beklentisi ile yaylalara yapılan kaçak yapılar doğayı tehdit ediyor. Yapılan olanlarca kaçak yapı yükselirken, bu bölgelerde atılan çöplerin Karadeniz kıyısına ulaştığı ve bunun da kirliliğe yol açtığı tespit edildi. Doğal ve Tarihi Değerler Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz, “Kaçak yapılara ‘af gelebilir’ düşüncesi çok yanlıştır. Yaylalar tahribat altında, yerleşim, hayvancılık alanı neresi belli değil. Deniz kirliliğinde en büyük etkenin, yaylarda kaçak kontrolsüz, ne olduğu belli olmayan tesisleşmelerden kaynaklandığını ortaya koyduk” dedi.
#KaradenizBritanyalı seyahat yazarı Annabelle Thorpe, geçen ay The Guardian’daki yazısında Antalya’nın en özel köşelerinden Kaş’ı mercek altına aldı. “Neden sürekli Türkiye’nin el değmemiş deniz kıyısındaki Kaş’a dönüyorum” başlıklı yazısında 30 yıldır tatilini geçirdiği kasabanın şaşırtıcı bir şekilde aynı kaldığını iddia etti. Yazarın tespitlerini Kaşlılara sorduk.
#Pınar TahirlerGünümüzde sık duyduğumuz buzul erimesi ilk kez gelmiyor dünyanın başına. 4 milyar yıldır, bir geliyor bir gidiyor buzullar. Tıpkı volkanların oluşturduğu tropik adalar gibi buzullar da yerkabuğunu değiştiriyor. Son buzul çağının bugünkü halini verdiği yeni kıta Amerika’nın ‘göller yöresi’ Madison’a gittik. Boy boy göller arasında, doğal ve kültürel zenginlikler açısından sürprizlerle dolu bir coğrafya…
#Ferdi AKARSUÜç yıl aradan sonra yeniden açılan Uluslararası Turizm Fuarı ITB’nin açılışını yapan Berlin Eyalet Başbakanı Franziska Giffey, fuar alanındaki Türkiye standını ziyaret etti. Giffey’i Tük standında Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve Turizm Müşaviri Fulya Durgut konuk etti.
#Uluslararası Turizm FuarıTarihi ve doğal güzellikleri ile Van ülkemizin görülmeye değer yörelerinden biridir. Hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken pek çok mekânı bulunan şehir her mevsim farklı güzellikler bulunuyor. Bunlardan biride Muradiye Şelalesidir. Van’ın simgelerinden biri olan Muradiye Şelalesi Nedir? Nerededir? Nasıl gidilir? Nasıl Oluşmuştur? Özellikleri Nelerdir? İşte detaylar.
#SeyahatÇatak Kanyonu, bulunduğu il ve ilçenin değerli turizm merkezlerindendir. Oluşumu ve özellikleri itibariyle Türkiye’deki az sayıda kanyondan biridir. Çatak Kanyonu’na giriş ücretini, ziyaret saatlerini ve diğer özelliklerini güncel olarak sizler için araştırdık.
#Çatak KanyonuMakedonya'nın Üsküp şehrinde yer alan Matka Kanyonu, gezilecek mekanlar arasında birinci sırada yerini almaktadır. Seneler önce yapay bir şekilde oluşan bu kanyon, ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelmiştir. Matka Kanyonu, iki nehrin bir araya gelmiş olduğu noktada yer almaktadır. Peki Matka Kanyonu özellikleri nelerdir? Matka Kanyonu oluşumu, giriş ücreti, özellikleri ve ziyaret saatleri hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için derledik.
#Matka KanyonuTürkiye turizm sektörü, iki yıllık pandemi sürecinin ardından ocak ve ağustos ayları arasında son yılların en iyi dönemi olan 2019 yılı sayılarını aştı. Avrupa’daki tek Türk tur operatörü BenTour’un Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur, bu yıl 40 milyon turist sayısının aşılacağına inandığını söyledi. Ağırlıklı olarak Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden yılda 200 bini aşkın turist getiren BenTour’un başkanı, turizm gelirlerinin de 40 milyar doları aşacağını söylüyor.
#TurizmAkdeniz'e kıyısı olan Tunus, Cezayir ve Libya ile sınır komşusudur. Resmi adı Tunus Cumhuriyeti olan ülkede doğa turizmi, balıkçılık ve tarım gelmiştir. Ülkede Arapça dışında Farsça ve İngilizce de konuşulan diğer diller arasında yer alıyor. Kuzey Afrika'da yer alan Tunus'un yüzölçümü 163.610 kilometrekare, nüfusu ise 12 milyondur. Tunus bayrağında yer alan renkleri ve bayrağın anlamını detayları ile derledik.
#Tunus BayrağıAŞIRI sıcak öncüsü günlerde İzmir’in gündemi hemen oluşur: “Körfez kokuyor”, “Suyumuz ne durumda?” Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar’a başvurdum. Önce suyla ilgili özet:
#1Doğa kış uykusundan uyanmaya, baharın kokusu etrafta hissedilmeye başladı. Büyük şehirlerde henüz farkında olmasak da cemreler düştü, dallara su yürüdü ve ağaçlar çiçeklendi. Uzman jürimize yurtiçinde baharı en güzel nerelerde karşılayabileceğimizi sorduk; birbirinden cazip 10 öneri aldık.
#SeyahatDoğa turizmi denince akla ilk gelen yerlerden Doğu Karadeniz nedense kış olunca tercih edilmez. Oysa bölge dört mevsim ayrı güzel. Örneğin tam bugünlerde rotanızı Çamlıhemşin’e çevirin. Muhteşem bir kar manzarası var. Nerede kalacağınız konusunda fikriniz yoksa da önerilerimize bakın.
#KaradenizSonbahar gezmek için en ideal zamandır ve sonbahar renklerine yolculuk dendiğinde ülemizde akla gelen bölgelerden biri de Kastamonu ve Küre Dağlarıdır. Geçtiğimiz haftasonu Küre dağlarının bir bölümünü, Horma ve Çatak kanyonlarını gezmek için Kastamonu’ya giderek Daday, Azdavay ve Pınarbaşı bölgesinde dolaştım.
#KASTAMONUKış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da sezon öncesi hazırlıklar başladı. Rusya ve Ukrayna’dan yüksek talepler olduğunu belirten TÜRSAB Güney Marmara Bölge Başkanı Murat Saraçoğlu, “Kışın, Bursa ve Uludağ’ın Rus turistlerden dolup taşmasını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
#UludağTürkiye Cumhuriyeti 29 Ekim 1923 tarihinde kuruldu. Akdeniz, Karadeniz ve Karasal iklimin görüldüğü Türkiye'de organik tarım, ticaret, ilaç sanayi ve doğa turizmi gelişmiştir. Ülkemizde en fazla çıkarılan madenler bor, linyit ve kükürt, en çok yetiştirilen tarım ürünleri ise incir, çay, mısır ve buğdaydır. Türkiye hangi kıtada, hangi dine mensup, hangi dili, alfabeyi ve takvimi kullanıyor? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#TürkiyeBursa’nın sağlık turizmi alanında büyümesi için büyümesi için birçok avantajının bulunduğunu vurgulayan Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Metin Yurdakoş, bunların tanıtımı için çalışacaklarını açıkladı. Yurdakoş, hava ulaşımı ve bilinirlik konularının da sağlık turizmi açısından Bursa’nın iki önemli dezavantajı olduğuna dikkat çekti. Sağlık turizmi için ağırlıklı olarak Ortadoğu’dan gelenlerin olduğunu hatırlatan Yurdakoş, hedef pazarların Avrupa ve Türk Cumhuriyetleri olduğunu ekledi.
#Bursa