DNA konusu çok sayıda insanın sıklıkla duyduğu ve de merak ettiği önemli konular arasında ilk sıralarda yer almaktadır. DNA kısaca tanımlandığında tüm organizmalar ve bazı virüslerin canlılık işlevlerini taşıyan bir nükleik asit olarak ifade edilebilir. Sizin için DNA nedir ve açılımı nasıldır? DNA yapısı ve özellikleri hakkında bilgi konularını detaylarıyla derledik.
Huntington hastalığı (HH) kronik, nörodejeneratif bir beyin hastalığıdır. Bu beyninizdeki sinir hücrelerinin zamanla yıkıma uğradığı anlamına gelir. Hastalık tipik olarak 30-50 yaşları arasında başlar, ancak başlangıç yaşı daha erken olabilir. Huntington hastalığı nedir ve belirtileri nelerdir? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#Huntington HastalığıKromozom canlı yaşayan bir beden içerisinde bulunan bununla beraber bütün hücre çekirdekleri içerisinde yer edinmiş, sıkı bir şekilde çekirdekleri sarmış bir DNA paketi yapısıdır. İnsanlar toplamda 23 kromozom taşımaktadır. Sizler için kromozom hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
#Kromozom Nedir?Öğrencilerin derslerini iyi anlayabilmesi için konu eksiklerinin olmaması önemlidir. Fen Bilgisi öğrencilerin yaşadığı çevreyi, günlük olayları hatta kendi vücut sistemlerine daha bilimsel bir gözle bakmasını sağlar. Bu alanda çalışmalarında doğru bir şekilde yapılabilmesi için bazı püf noktalarının özellikle dikkat edilmelidir. 8. Sınıf Fen Bilimleri DNA ve Genetik Kod konu anlatımı araştırmaları yapanlar için işte detaylar.
#8. Sınıf Fen Bilimleri Dna Ve Genetik Kod Konu AnlatımıMağaralarda yapılan kazı çalışmaları sonucunda dinazorların yaşadığı tarih öncesi çağa ait bazı sivrisinek fosilleri bulunur. Milyarder John Hammond öncülüğündeki bilimadamları, son derece ilginç ve karmaşık testler deneyerek bu sivrisinek fosillerindeki kan örneklerini almayı başarırlar. Dinazorların DNA zinciri bir Afrika kurbasıyla birleştirilerek 65 milyon yıl önce yaşamış bu korkunç yaratıklar yeniden yaratılır. Hammond hükümetten kiraladığı bir adada klonladıkları bu vahşi hayvanlar için elektrikli tellerle çevrili bir hayvanat bahçesi kurmuştur. Ancak embiryolarını ele geçirmek isteyen biri, güvenlik sistemini devre dışı bırakınca serbest kalan dinazorlar adada dehşet saçmaya başlar.
#DinazorMağaralarda yapılan kazı çalışmaları sonucunda dinozorların yaşadığı tarih öncesi çağa ait bazı sivrisinek fosilleri bulunur.Milyarder John Hammond öncülüğündeki bilim adamları, son derece ilginç ve karmaşık testler deneyerek bu sivrisinek fosillerindeki kan örneklerini almayı başarırlar. Dinozorların DNA zinciri bir Afrika kurbağasıyla birleştirilerek 65 milyon yıl önce yaşamış bu korkunç yaratıklar yeniden yaratılır.
#Fragman14 ağustos 2001 tarihinde, önceden rastlanan tüm ekin çemberlerinden farklı bir ekin çemberine rastlandı...1974 yılında, ABD'li gökbilimci Carl Sagan, Porto Riko'daki Arecibo teleskopunu kullanarak, uzaya NASA'nın hazırladığı bir ikili kod gönderdi. Kodlar, insanlar ve üzerinde yaşadığımız gezegen hakkında bilgiler veriyordu. 27 yıl geçtikten sonra, radyo teleskopun hemen önünde, onun uzaya gönderdiği kodun ikizi belirdi. Sagan'ın gönderdiği kodda, ondalık figürler, hayatı oluşturan elementler, DNA zinciri ve yapısı, boy ve nüfus gibi insana özgü özellikler vardı. Ekin çemberinde, aynı hesaplama sistemi vardı. Ancak, temel element karbon değil, silikondu. İnsan figürü yerine daha büyük bir kafası olan bir varlık göze çarpıyordu. Ayrıca, DNA yapılarında 2 değil, 3 zincir vardı. Boylarını 130 cm olarak belirtiyor ve yaşadıkları güneş sisteminin 3,4 ve 5'inci gezegenlerinde kolonileri olduğunu ifade ediyordu. Nüfusları ise 21.3 milyardı.
#Htvhaber“Yıllar önce bir rüya gördüm. Rüyamda, elimde çok eski bir harita parçası tutuyordum. Harita, Anadolu’nun derinliklerinde bir yeri gösteriyordu ve orada birlikte yaşamanın sırrı saklıydı.” diye başlıyor Vuslat’ın “Emanet” sergisindeki cümleleri. Birlikte yaşamaya dair, serginin küratörü Doç Dr. Ebru Yetişkin de “Bazen usulca havada asılı kalabiliriz. Bazen de bir kara delik gibi gözüken şimdiki zamanın ve geleceğin karanlığından sakınmak için yan yana durarak ışıldayanların iyileştirici ve umut verici gücüne sahip çıkabiliriz.” diyor küratöryal metinde.
#Emanet