Yaklaşık 52 milyon nüfuslu Güney Kore’de, evlerden ve restoranlardan çıkan yemek artıklarının neredeyse tamamı kompost, hayvan yemi ve hatta enerjiye dönüştürülüyor. Peki gıda atıklarının yüzde 98’inin geri dönüştürülmesini sağlamak nasıl mümkün olabiliyor? En önemlisi bu model dünyada uygulanabilir mi?
#Güney Kore5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 17 maddesinde değişiklik yapılmasını öngören yasa teklifiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Sokak hayvanlarına ‘ötanazi’ yapılmasının da önünü açan teklifle ilgili bir taraf sokaktaki hayvan popülasyonunun artmasının kamu güvenliğini tehdit ettiğini söylerken karşı olanlar sokaktaki hayvanların toplanması ya da öldürülmesiyle sorunlara bir çözüm bulunamayacağını savunuyor, sokak hayvanlarıyla birlikte yaşamaya dayanan kültürümüze dikkat çekiyor.
#Hayvanları Koruma KanunuSahipsiz sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler kanun teklifiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
#AK PartiRobertson ailesi üyeleri, elde avuçta ne varsa satıp 50 yıllık bir tekneyle dünya turuna çıkarken zorlanmayı bekliyordu belki ama bu kadarını onlar bile tahmin edemezdi. Kitaplara konu olacak hayatta kalma hikâyesini, başından sonuna kahramanı anlattı.
#KöpekbalığıSarımsak bizim mutfağımızda oldukça önemli bir yere sahip. Hem yemeklere lezzet veriyor hem de sağlığımıza sayısız faydası var ancak dönem dönem sarımsakla ilgili tartışma yaratan haberler gündeme geliyor. Şimdi de Çin sarımsağında insan dışkısı iddiası ortaya atıldı. Uzmanlar, Çin sarımsağının ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği konusunda uyarıyor. Peki Çin sarımsağı ile yerli sarımsağı nasıl ayırt edeceğiz? Kaliteli sarımsak nasıl anlaşılır? Çin sarımsağı tüketimi hangi sağlık sorunlarına neden olabilir? Uzmanlarla konuştuk.
#SarımsakKayseri'de üvey annesi Fatma Y. (40) tarafından insan dışkısı yedirilen B.Y. (7) isimli kızın babası C.Y., "Kızım 2 yıl boyunca eziyete maruz kaldı. Sanık 5 yıl hapis cezası alıp, duruşma salonundan gülerek çıkıp gitti. Yetkililere sesleniyorum. Bu durum hak mıdır? Ne zaman adalet yerini bulacaktır? Yalnızca benim çocuğum için değil, tüm eziyete uğrayan yavrularımız için adalet istiyorum" dedi.
#Fatma Y.Kayseri'de üvey annesi Fatma Y. (40) tarafından insan dışkısı yedirilen B.Y. (7) isimli kızın babası C.Y., "Kızım 2 yıl boyunca eziyete maruz kaldı. Sanık 5 yıl hapis cezası alıp, duruşma salonundan gülerek çıkıp gitti. Yetkililere sesleniyorum. Bu durum hak mıdır? Ne zaman adalet yerini bulacaktır? Yalnızca benim çocuğum için değil, tüm eziyete uğrayan yavrularımız için adalet istiyorum" dedi.
#KayseriAlmanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde bağlı üç şehirde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı üç camiye saldırı gerçekleştirildi. Saldırılarda mavi poşetler içerisinde yakılmış Kur’an-ı Kerim sayfaları, domuz eti ve dışkısı gönderildi.
#AlmanyaBalıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran'da yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Korhan Berzeg'in (83) yanındaki Doberman cinsi eğitimli köpeği 'Tina', 74 gün sonra eve döndü. Tina'nın bulunmasında 3 ihtimalin söz konusu olduğu düşünülüyor. Berzeg'in bulunması için ise yeni bir arama rotası belirleneceği öğrenildi.
#Korhan Berzegİslam dini kişilerin ferdi ve sosyal hayatlarında temizliğe son derece titizlik gösterilmesini istemektedir. Bu anlamda karşımıza Necaseti galize ve necaseti hafife kavramları çıkmaktadır. Bu kavramlar İslam dininde sıklıkla araştırılan kavramlardan birisidir. Peki Necaseti Galize ve Necaseti Hafife nedir? İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#Necaseti Galize Ve Necaseti Hafife Nedir?Antarktika'da bulunan Goudier Adası, neredeyse her yıl 'Penguen sayacak eleman aranıyor' haberleriyle dünya basınının manşetlerine taşınıyor. Adada bulunan postanede çalışacak personel ihtiyacı olduğu yönündeki haberler, her dönem çok ilgi çekiyor. Peki bu postanenin çalışanlarını adada ne bekliyor? İşte cevabı...
#AntarktikaKısa bir süre öncesine kadar iklim değişikliğiyle mücadele denince aklımıza küresel ısınmayı durdurmak için karbon emisyonlarının azaltılması gelirdi. Bugün ise "Jeomühendislik teknikleriyle gezegenimizin ısınmasının önüne geçmek mümkün mü?" sorusuna yanıt aranıyor. Peki nedir bu teknikler? Ve daha da önemlisi neden pek çok iklim aktivisti ve bilim insanı bu yolla çözüm üretmeye karşı çıkıyor?
#JeomühendislikSon günlerde haberlere sık sık ev sahibi ve kiracı kavgaları konu oluyor. 'İlla çıkacaksın' diye kiracısının kapısına dayanıp tehdit eden de var, 'Asla çıkmam' diye direnen, evi ateşe veren, eline balta alıp duvarları parçalayan, ev sahibine yüklü miktarda masraf çıkaran da... Biz de hem ev sahiplerinden hem de kiracılardan yaşadıkları ilginç hikâyelerini dinledik.
#KiracıSon günlerde haberlere sık sık ev sahibi ve kiracı kavgaları konu oluyor. 'İlla çıkacaksın' diye kiracısının kapısına dayanıp tehdit eden de var, 'Asla çıkmam' diye direnen, evi ateşe veren, eline balta alıp duvarları parçalayan, ev sahibine yüklü miktarda masraf çıkaran da... Biz de Bir Sorudan Fazlası serimizde önce hem ev sahiplerinden, hem de kiracılardan yaşadıkları ilginç hikâyelerini dinledik. Ardından da Avukat Kerim Kocaman'dan tarafların haklarına dair önemli bilgiler aldık...
#KiracıBuzdolabınızda milyonlarca bakteri bulunduğunu ve bunların pek çok hastalığa sebep olduğunu biliyor muydunuz? Evdeki en temiz noktalardan biri olduğunu düşündüğümüz buzdolabı yaklaşık 1,8 milyon bakteri barındırıyor. Peki bu bakteriler hangileri? İnsan sağlığına etkileri neler? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkDepremin yaraları sarılmadan bölgeyi bir de sel felaketi vurdu. Adıyaman ve Şanlıurfa'da 15 kişi sel sularına kapılarak hayatını kaybederken 5 kişinin de kayıp olduğu belirlendi. Sel sularının ardından bölgede yılanların ortaya çıktığı da görülürken uzmanlar enfeksiyon riskine karşı uyardı. Tifo, dizanteri, koli basili gibi mikropların neden olduğu hastalık riskleri var.
#Sel FelaketiBilim insanları yarasalarda gizlenen 'Kiwira' isimli yeni bir virüs keşfettiler. Hantavirüs ailesinden gelen bu virüs için çalışmalara başlayan bilim insanları, virüsün insanlara bulaşma olasılığının iyi incelenmesi gerektiğini belirtiyor.
#Yarasa