dış kulak enfeksiyonu haberleri sayfasında dış kulak enfeksiyonu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 238 dış kulak enfeksiyonu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte serinlemek amacıyla kendimizi sık sık deniz ve havuzun serin sularına bırakıyoruz. Ancak gerekli önlemleri almadığımız takdirde sağlık sorunları gelişebiliyor, örneğin dış kulak yolu enfeksiyonu gibi!
#Kulak EnfeksiyonuDış kulak yolu enfeksiyonlarının genellikle suyla temasın daha sık olduğu yaz mevsiminde görüldüğünü ifade eden Op. Dr. Ahmet Karaaslan, dış kulak yolunda yapılan temizliğin doğal süreci bozduğu için enfeksiyon kapma riskinin arttığını söyledi.
#Kulak SağlığıKulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Erol Selimoğlu, yüzerken kulak tıkacı kullanılması, kulak kiri olarak bilinen serümenin temizleme çubuklarıyla temizlenmemesi hatta kulak kanalının saç kurutma makinesi ile kurutulması gibi basit önlemlerle dış kulak yolu iltihaplanmalarından korunabildiğini ifade etti.
#KulakÖzellikle yüzücülerde görüldüğü için yüzücü kulağı, tropikal kulak gibi isimlerlede alternatif olarak adlandırılır.Yüksek çevre ısısı ve nemi, dalmanın artırdığı cilt maserasyonu,lokal travma(kulak pamukları gibi uygulamalarla) ve bakteriye maruz kalma, aşırı terleme, serumen yokluğu, dar veya uzun Dış kulak yolu, alkali pH ve işitme cihazları kullanımı sonrası oluşabilir.
#Dış Kulak EnfeksiyonuYaz mevsiminin gelmesiyle birlikte serinlemek amacıyla kendimizi sık sık deniz ve havuzun serin sularına bırakıyoruz. Ancak gerekli önlemleri almadığımız takdirde sağlık sorunları gelişebiliyor, örneğin dış kulak yolu enfeksiyonu gibi!
#Kulak EnfeksiyonuDış kulak iltihaplanmasına havuz ve deniz aktivitelerinin çok olduğu aylarda daha çok rastlanıldığını belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Cem Karas, “Bunun nedeni deniz ve havuzlarda suyun içerisinde bulunan bakterilerin kulağımıza temas etmesidir. Temas sonrasında çeşitli hastalıklar oluşabilmektedir. Daha çok sıcak havalarda rutubet olan bölgelerde karşımıza çıkan kulak enfeksiyonu, bakteri ve mantarlar ile kulakta şiddetli ağrılar oluşturabilmektedir” dedi.
#1Yapılan araştırmalara göre kulaklıklar, uzun kullanımlarda büyük sorunlara yol açıyor. Özellikle kulaklıklarda biriken ‘kirler’ pek çok riskin ortaya çıkmasına neden oluyor. Peki bu tehlikeler neler? Sağlımız için kulaklık kullanımında nelere dikkat etmek gerekiyor? Mercek altına aldık.
#KulaklıkÖzellikle havaların ısınmasıyla birlikte açılan deniz ve havuz sezonu tatilin keyfini beraberinde getirirken, vücudumuzda bazı sorunlara yol açabiliyor. Yaz aylarında dış kulak enfeksiyonlarında artış yaşandığını söyleyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Ali Titiz “Deniz ve havuz kullanımı otitis eksterna olarak bilinen dış kulak enfeksiyonlarının görülme sıklığının artmasına neden olmaktadır. Bu enfeksiyon esas olarak dış kulak yolunu döşeyen derinin ve kulak zarının dış yüzeyinin iltihaplanmasıdır” dedi.
#Dış Kulak İltihabıDış kulak yolu enfeksiyonlarının genellikle suyla temasın daha sık olduğu yaz mevsiminde görüldüğünü ifade eden Op. Dr. Ahmet Karaaslan, dış kulak yolunda yapılan temizliğin doğal süreci bozduğu için enfeksiyon kapma riskinin arttığını söyledi.
#Kulak SağlığıKulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Erol Selimoğlu, yüzerken kulak tıkacı kullanılması, kulak kiri olarak bilinen serümenin temizleme çubuklarıyla temizlenmemesi hatta kulak kanalının saç kurutma makinesi ile kurutulması gibi basit önlemlerle dış kulak yolu iltihaplanmalarından korunabildiğini ifade etti.
#KulakÖzellikle yüzücülerde görüldüğü için yüzücü kulağı, tropikal kulak gibi isimlerlede alternatif olarak adlandırılır.Yüksek çevre ısısı ve nemi, dalmanın artırdığı cilt maserasyonu,lokal travma(kulak pamukları gibi uygulamalarla) ve bakteriye maruz kalma, aşırı terleme, serumen yokluğu, dar veya uzun Dış kulak yolu, alkali pH ve işitme cihazları kullanımı sonrası oluşabilir.
#Dış Kulak EnfeksiyonuDenize ve havuza girenlerin kulak, göz, cilt, idrar yolu enfeksiyonları ile ishal gibi sindirim sistemi sorunlarıyla karşı karşıya kalabileceği, bunların önlenebilmesi için denizin ve havuzun temizliğine dikkat edilmesi, enfeksiyonu olanların denize ve havuza girmemesi gerektiği bildirildi.
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Dilek Arman, yaz aylarında yaşanabilecek enfeksiyonların en önemli kısmının yiyeceklerle ilgili olan mide-bağırsak sistemine ait hastalıklar olduğunu belirterek, ''Burada yapılması gereken en önemli şey, açıkta satılan yiyeceklerin yenmemesi, açık suların içilmemesi, evde yiyeceklerinin uygun ısıda saklanması ve el hijyenine dikkat edilmesidir'' dedi.
Avustralya'da yaşayan 23 yaşındaki avukat Caitlin Alsop, akşam yemeği sırasında dilini ısırmış gibi hissetti. Yüzünde kızarıklık çıkan Caitlin, ateş ve boğaz ağrısı şikayetiyle doktora gitti ancak grip denilerek evine geri gönderildi. Durumu ciddileşerek yoğun bakıma alınan Caitlin, yirmilik dişinin enfeksiyon kapması nedeniyle 9 gün komada kaldı
#AvustralyaKavurucu sıcakların bunaltıcı etkilerinden biraz olsun kurtulabilmek için soluğu deniz ve havuzlarda alıyoruz. Ancak yüzdüğünüzde kulağınıza kaçan su, size yaz aylarını zehir edebilecek tarzda bir hastalığa davetiye çıkartabiliyor. Bu hastalık, üstelik şiddetli ağrı ile seyretmesinin yanı sıra tedavi edilmediği zaman duyma sorunlarına bile yol açabiliyor.
#Kulak EnfeksiyonuÇocuklarını soğuğa maruz kaldığında, soğuk içecekler içtiğinde ya da dondurma yediğinde boğazının şişmesinden, hastalanmasından endişelenmeyen ebeveyn yoktur sanırım. “Sakın soğuk su içme, terliyken soğuk su içme, dondurma yeme hasta olursun” gibi uyarılarla büyüdüğümüz için yetişkin birer birey olduğumuzda da bir çoğumuz soğuktan kaçarız, terliyken soğuk su içmekten kaçınırız, boğazımız şişken dondurma yemeyiz, soğuk içecekler tüketmekten kaçınırız. Peki, soğuk hava ve soğuk gıdalar gerçekten bizi hasta eder mi? Gelin bu soruların cevabını uzmanlardan dinleyelim…
#Sağlık“Soğuğa çıkma, terli terli su içme hasta olursun” ya da “Soğuk su içme, dondurma yeme boğazın şişer”... Hepimiz benzer cümlelerle büyütüldük ve doğruluğunu sorgulamadık bile... Büyüklerimizin akisine pek çok uzman soğuk suyun ya da dondurmanın boğazı şişirmediğini, terli su içmenin bizi hasta etmediğini, hatta şişen boğaz için buzun iyileştirici özelliği olduğunu söylüyor. Peki biz büyüklerimizi dinleyeceğiz yoksa uzmanları mı?
#Dondurmaİngiliz kraliyet ailesinin en gözde gelini Kate Middleton ile ilgili olarak önceki gün gelen bir haber bütün dünyayı şoke etti. Kensington Sarayı'ndan yapılan resmi açıklamada, Galler Prensesi Kate'in batın bölgesinden bir ameliyat geçirdiği ve 10 ile 14 gün arasında hastanede tedavi göreceği belirtiliyordu. Üstelik buna göre Kate'in iyileşme süreci de uzundu. Önümüzdeki nisan ayının ortasına kadar Kate bütün görevlerini iptal etmişti.
#Kate MiddletonKedi ve köpeklerimiz aniden bize tuhaf ya da iğrenç gelen davranışlar sergilemeye başlayabiliyorlar. Takıntı halde yalanmalar, ortalığa pislemeler, durup dururken ortadan kaybolmalar… Bunlar bazen sadece ilgi çekmek için yaptıkları şeyler, bazen de birtakım rahatsızlıkların belirtileri...
#Itır IlgazDilimizin görünümü ve rengi sağlığımız için önemli ipuçları sunuyor. Uzmanlar sabahları ilk iş ayna karşısında dilimizin rengini kontrol etmenin önemini sık sık vurguluyor. Peki dilde oluşan renkler hangi hastalıkların habercisi olabilir? Mercek altına aldık…
#SağlıkCOVID-19’un hayatımızdaki etkisi giderek azalıyor. ABD Başkanı Joe Biden geçen hafta pandeminin bittiğini söyledi. Çoğumuz maske bile takmıyoruz artık.Öte yandan okullar açıldı, çocuklar kalabalıkların arasına karıştı. Bizler de havaların soğumasıyla restoranların, kafelerin iç kısımlarına meyletmeye başladık; kültür-sanatın hareketlenmesiyle kapalı mekânlara daha sık gider olduk. Kimimizse endişeli; önlemleri sürdürüyor, kullanım onayı alan güncellenmiş aşıları bekliyor. 10 kişiye koronavirüsün hayatlarına şu dönemdeki etkisini sorduk. Uzmanlarsa virüsle mücadelede gelinen son durumu anlattı.
#COVID-19