Covid-19 salgını nedeniyle hayatındaki pek çok şeyi erteleyenler arasında diş ve diş eti sorunları yaşayanlar da var. Ancak uzmanlar, geciktirilen diş tedavilerinin bağışıklık sistemi başta olmak üzere kalpten böbreğe tüm vücut için tehlikeye davetiye çıkardığı uyarılarında bulunuyorlar. Diş Hekimi Arzu Yalnız Zogun diş ve diş eti problemlerinin etkileri üzerinde önemli açıklamalarda ve önerilerde bulundu.
#Diş Hastalıklarının Vücuda EtkisiDiş etlerinde oluşan bir hastalık; organları etkileyeceği gibi gebelik komplikasyonları, romatoid artrit, şeker ve kalp gibi hastalıklara da davetiye çıkarıyor. Periodontoloji Bölümü’nden Dr. Utku Gaye Dikme Güveli, tıp dünyasının uzun yıllardır araştırma konuları arasında yer alan, diş eti-sistemik hastalıklar ilişkisini anlattı.
#Diş Hastalıklarının Vücuda EtkisiMuşmula bir diğer ismi olan döngel olarak da bilinmekte olan bir meyvedir. Muşmula, etli meyveleri olan eriksi yapıda bir meyve olarak ifade edilebilir. Muşmula meyvesinin aynı zamanda sarı erik, Japon erik, gelin boğan olarak da farklı isimlerle bilindiğini söylemek mümkün olmaktadır. Muşmula meyvesinin ve çekirdeğinin bilinen birçok faydası bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#MuşmulaTarhanayı her ne kadar soğuk kış günlerinde içilen sıcak bir çorba olarak düşünsek de o, temelde bir saklama yöntemi. Çağımızın kent koşullarına direnemeyip uzun bir zaman gözden düşse de yeniden ilgi çekmeye başlayan bu geleneksel yiyeceğimiz hakkında söylenecek çok şey var.
#GazetehaberleriNeem ağacı, Hindistan'da binlerce yıldan beri köy eczanesi olarak da biliniyor. Hintli kadınların en önemli güzellik sırrı olan Neem ağacı, giderek popülerliğini arttırıyor. Neem ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Sofralarımızda çeşitli şekillerde yer alan yeşil mercimek iyi bir bitkisel protein kaynağı. Ayrıca besin değeri de oldukça yüksek. Peki yeşil mercimeğin faydaları nelerdir? Hazırlarken ve tüketirken nelere dikkat edilmeli?
#Yeşil MercimekProbiyotikler ağız florasındaki yararlı bakterileri artırarak, zararlı bakterileri ise azaltarak etki eder. Ağız bakterileri ile ilgili gerekli önlemler alınmazsa çiğneme ve diş fırçalama sırasında kana geçerek vücutta kalp kapakları, aort anevrizmaları, beyin apsesi ve eklemlerde hastalığa neden olabilir. Yapılan araştırmalarda, diş eti hastalıklarına yol açan bakterilerin kalp hastalıkları, inme, prematüre ya da düşük kilo ağırlıklı bebekler, üst solunum yolu infeksiyonları, diyabet ve şişmanlık, romatoid artrit gibi hastalıklarla da ilişkili olduğunu ortaya koyuyor.
#ProbiyotikNeem ağacı, Hindistan’da binlerce yıldır 'köy eczanesi' olarak biliniyor ve kullanılıyor. Hintli kadınların bir numaralı güzellik sırrı olan Neem ağacını siz de bakım rutininize ekleyebilirsiniz. Neem ağacı nedir? Neem ağacının faydaları nelerdir?
#BakımKalp sağlığının korunması kaliteli ve uzun bir yaşam için büyük önem taşıyor. Her gün kalple ilgili yeni çalışmalar yapılıyor, pek çok sağlık kuruluşu, pek çok uzman kalp sağlığı için uyarılarda bulunuyor. Ancak buna rağmen kulaktan kulağa yayılan bilgiler kalp sağlığıyla oynayabiliyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, kalp sağlığıyla ilgili bilinmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
#Genel SağlıkHAVALARIN soğuması ile birlikte nezle, grip, bronşit ve astım gibi hastalıklara yakalanmak istemeyenler, aktarlara yöneldi. Kırıkkale'de 30 yıldan bu yana aktarlık yapan ‘Hindistan Baharat' işletmecisi, 73 yaşındaki Asım Aksoy, ‘alternatif tıp' olarak bilinen şifalı bitkilere özellikle kış aylarında büyük ilgi gösterdiğini söyledi.
TÜBİTAK’ın, geliştirdiği 'vitamin ve minerallerle zenginleştirilmiş ekmek' projesi, vatandaşın 'pratik zeka'ya kavuşmasını sağlamayı, 'kısa boylu, şişman' tipten uzaklaşmayı öngörüyor. 22 fırında devreye giren proje, 2005'te 15 bin fırına yayılacak. Bu ekmeklerle beslenen kansızlık çekmeyecek.