Diş Eti Hastalıkları haberleri sayfasında Diş Eti Hastalıkları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 625 Diş Eti Hastalıkları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ağız ve diş sağlığının bozulması sonucunda meydana gelen diş kayıpları, konuşma ve kelimeleri telaffuz etmede zorluk yaşattığı gibi sindirim sisteminde sorunlara da neden oluyor. Ama hepsi bu değil. Uzmanlara göre dişte oluşan problemler başta kalp rahatsızlıkları olmak üzere akciğer hastalıkları, diyabet hatta son araştırmalara göre Alzheimer’ın oluşmasında etkili. Peki dişlerin bu hastalıklarla ilgisi ne? Ağız hijyeni bu sorunların önüne geçmede ne kadar etkili? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkDiş eti kanamasının en temel sebebi diş eti iltihabıdır. Diş eti kanamasıyla karşılaştığımızda ihmal etmeden iltihabın sebeplerini araştırmamız gerekir. Eğer diş eti kanaması kronikleşip uzun süre devam ederse diş eti çekilmesi, kemik rezorpsiyonu gibi sonuçlarla karşılaşabiliriz.
#Diş Eti“Dişler öğle yemeklerinden sonra da fırçalanmalı” diyen Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, “Türkiye’de insanlar değil ofislerine fırça götürmeyi, dişlerini günde bir kez bile fırçalamıyor. Bu da sadece ağzımızı değil, tüm vücudumuzu etkiliyor” diyerek uyarıyor.
#Diş FırçalamaSöz konusu gebelikle ilgili konular olduğunda birçok engelleyici unsur göz önüne alınsa da diş eti hastalıkları önemsenmeyip görmezden gelinebiliyor. Ancak diş eti hastalıkları birçok hastalığı beslediği gibi gebe kalma ihtimalini düşürüyor. Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, diş eti hastalıklarının gebelik üzerindeki olumsuz sonuçlarını ve önlemek için yapılması gerekenleri anlatıyor.
#Düşük RiskiHamilelikte ağız ve diş bakımına daha fazla dikkat etmek gerekiyor. Düzenli doktor kontrolünde olunmadığı zaman diş ve diş eti rahatsızlıkları hem anneye hem de bebeğe zarar verebiliyor. Diş eti hastalığının tedavi edilmemesi erken doğuma da yol açabiliyor.
#Erken DoğumSağlıklı bir ağız eşittir sağlıklı bir kalp mi? Araştırmalar giderek bu soruya daha çok "evet" diyor. Kalp hastalığı dünyada ciddi bir sorundur. Zayıf ağız sağlığı da öyle. Daha iyi fırçalama ve diş ipi size daha sağlıklı bir kalp verebilir mi? Ve diş hekimleri ağzınızın içine bakarak kalp hastalığı riski altında olup olmadığınızı görebilirler mi? Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, diş enfeksiyonlarının ya da kistlerinin kalp sağlığı problemlerine sebep olabileceğini belirtiyor.
#Diş SağlığıDişler düzgün temizlenmediğinde, dişin üzerlerinde ve aralarında biriken yiyecek artıkları bakteri üremesine sebep olur. Bu bölgede oluşan mikroorganizmalar şekerli gıdaları parçalayarak asit üretirler ve bu asit diş çürümelerine ve diş eti iltihaplanmalarına yol açar. Diş eti problemlerine erken önlem alınmazsa ciddi sağlık problemleri yaratabilir.
#Diş EtiKanser araştırmaları, tedavi yöntemlerini geliştirmek ve hastaların yaşam kalitesini artırmak amacıyla sürekli olarak yenilikler ortaya koyuyor. Yeni yapılan bir araştırma ise baş ve boyun kanserleriyle ilgili şaşırtıcı ve umut verici bulgular sundu. Özellikle ağızda bulunan ve diş eti hastalıklarıyla ilişkilendirilen bir bakterinin, kanser hücrelerini yüzde 99 oranında yok ettiği bulundu. Peki bu bakteri bunu nasıl yapıyor? Diğer kanser türlerinde de aynı etkiyi yapabilir mi? Prof. Dr. Meral Günaldı ile mercek altına aldık.
#SağlıkAğız ve diş sağlığının bozulması sonucunda meydana gelen diş kayıpları, konuşma ve kelimeleri telaffuz etmede zorluk yaşattığı gibi sindirim sisteminde sorunlara da neden oluyor. Ama hepsi bu değil. Uzmanlara göre dişte oluşan problemler başta kalp rahatsızlıkları olmak üzere akciğer hastalıkları, diyabet hatta son araştırmalara göre Alzheimer’ın oluşmasında etkili. Peki dişlerin bu hastalıklarla ilgisi ne? Ağız hijyeni bu sorunların önüne geçmede ne kadar etkili? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkHamileliği engelleyen pek çok neden var ama kimse bu engelleyici unsurlardan birinin de diş problemi olacağını düşünmüyor. ama araştırmalar diş eti hastalıklarına dikkat çekiyor. Porphyromonas gingivalis bakterisinin neden olduğu diş eti problemlerinin gebelik öncesi ve gebelik sürecinde olumsuz etkilerini uzmanlarla konuştuk.
#HamilelikEvet, yanlış okumadınız, diş problemleriniz üreme sorunlarına neden olabilir. Hamileliği engelleyen pek çok neden var ama kimse bu engelleyici unsurlardan birinin de diş problemi olacağını düşünmüyor ancak araştırmalar diş eti hastalıklarının gebe kalma ihtimalini düşürebileceğini söylüyor. Porphyromonas gingivalis bakterisinin neden olduğu diş eti problemlerinin gebelik öncesi ve gebelik sürecinde olumsuz etkilerini uzmanlarla konuştuk.
#HamilelikAğız sağlığı ve hijyeni için son yıllarda dil kazıma aparatları oldukça popüler oldu. Dil temizlemenin elbette faydaları var ama bazı uzmanlar ağız kokusu ya da diş eti problemi olmayanların buna ihtiyacı olmadığını söylüyor. Biz de 9 soruda artıları ve eksileri ile dil kazıma işlemini mercek altına aldık.
#Diş SağlığıDil yüzeyi dokusu nedeniyle bakteriler için adeta bir sığınak. Bu nedenle ağız sağlığı ve hijyeni için son yıllarda dil kazıma aparatları oldukça popüler oldu. Dil temizlemenin elbette faydaları var ama bazı uzmanlar ağız kokusu ya da diş eti problemi olmayanların buna ihtiyacı olmadığını söylüyor. Biz de 9 soruda artıları ve eksileri ile dil kazıma işlemini mercek altına aldık.
#Diş SağlığıÇocuklarda karşılaşılan ağız içi yaralar, genel olarak çeşitli besin değerlerinin eksikliği nedeni ile kaynaklanır. Aynı zamanda doğru bir beslenme programı ya da gıda takviyeleri ile kolaylıkla giderilebilir. Ağız ülseri şeklinde de bilinen ağız içi yaraları, hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görülebilen basit sağlık sorunları içinde yer alır. Çocuklarda AFT (ağız yarası) neden olur ve nasıl geçer sizler için derledik.
#ÇocukŞeffaf plak tedavisi ile yapılan ortodontik tedavilerde, çoğunlukla hastaların dışarıdan plak taktıklarının anlaşılmadığını ve estetik olduğunu söyleyen Allianoi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Kurucu Hekimlerinden Ortodonti Uzmanı Dr. Sinem Taslan Ceylanoğlu, “Şeffaf plak tedavisi ile çapraşıklıklar düzeltildiğinde sadece estetik sonuçlar elde edilmekle kalmaz, ağız sağlığı düzelir ve çürük başta olmak üzere ilerleyen zamanlarda oluşabilecek diş eti hastalıkları, estetik problemler ve çene eklem problemlerinin önüne geçilmiş olur” diyor.
#Sponsorlu İçerikİnsanların birçoğu sağlıklı yaşamak için bitki çayı tüketmektedir. Bitki çayları arasında oldukça farklı türlerin olduğuda bilinmektedir. Her bitki çayının kendine has bir kokusu ve yararı bulunmaktadır. Düzenli olarak tüketilen bitki çayları birçok hastalığı önlemede başarı sağlamaktadır. Bitki çayları isimleri nelerdir? Bitki çayları ve faydaları nelerdir tüm detayları ile derledik.
Dr. Dt. Serdar Sütcü, ‘koronavirüs bulaşır’ korkusuyla çocuklarının diş hekimi muayenelerini erteleyen aileleri, “Pandemi sürecinde diş hekimliği hizmetlerinin uzun bir süre ertelenmesi kişilerin genel sağlığı için tehlikelidir. Ertelenen diş randevularına dönme zamanı gelmiştir” diye uyardı.
#DişKan yutmak orucu bozar mı sorusu pek çok Müslümanın gündeminde yer alıyor. Diş eti problemleri dolayısıyla ağızda oluşan istemsiz kan birikimi, Ramazan ayında gündemde yer almaya başladı. Kan yutmak orucu bozar mı sorusuna yanıt arayan vatandaşlar, diş kanaması dolayısıyla ortaya çıkan bu durumun ibadetlerini etkileyip etkilemeyeceğini sorgulamaya başladı. Peki, kan yutmak orucu bozar mı? İşte, diş kanamasının orucu etkileyip etkilemediği hakkında bazı bilgiler
#Kan Yutmak Orucu Bozar MıMisvak; ağız ve diş sağlığı adına oldukça şifalı uygulamalar içerisinde yer almaktadır. Diş fırçalamaya alternatif şekilde kullananlar olduğu gibi, diş fırçalamaya ek şekilde günlük olarak kullanan insanların da çokça olduğu söylenebilir. Peki, misvak nasıl açılıp kullanılır, dişler nasıl misvaklanır? Misvak dişleri beyazlatır mı? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#MisvakNefesin ya da ağzın kokması, sosyal bir sorun olduğu için de, bazı sağlık problemlerine işaret ettiği için de önemlidir. Bu problemi yaşayan insanlar ne kadar uğraşsalar da üstesinden gelemeyebiliyor. Sarımsak, sucuk ve soğan gibi yiyecekler de ağız kokusune neden olabiliyor. Ayrıca sabahları oluşan ağız kokusunu yanı sıra geniz akıntısı ve ağız kuruluğu da görülebiliyor. Ağız kokusu geçiren bitkisel yiyecekle ve besinlerle evde doğal yollarla çözüm üretmek mümkün. Peki ağız kokusu nasıl geçer? Evde ağız kokusuna ne iyi gelir? İşte ağız kokusunun nedenleri ve ağız kokusunu hemen geçiren öneriler...
#Ağız Kokusuİnsanların hayatlarında en çok yer bulan hayvanların başında kediler gelmektedir. Kediler son derece uysal hayvanlar olduğundan dolayı insanların yanında kendilerine kolayca yer bulabilmektedirler. Sizler için Sibirya kedisi nedir? Sibirya kedisinin özellikleri, kişiliği ve bakımı nasıldır? Tüm detayları ile derledik.
#Sibirya Kedisi Nedir?Dünyanın en farklı ve dikkat çeken kedileri içerisinde bulunan kedi türlerinden bir tanesi Sfenks kedisi yani mısır kedisidir. Mısır kedileri Kanada'da oldukça yaygın olarak tercih edilen kedi türüdür. Peki, Sfenks kedisi (mısır kedisi) nedir? Sfenks (firavun) kedisinin özellikleri, kişiliği ve bakımı nasıldır? İşte detaylar.
#Sfenks Kedisi (Mısır Kedisi) Nedir?Ramazan ayı boyunca diş eti sorunları ve ağız yaraları gibi problemlerle ağızda oluşan istemsiz kan birikimi sonucu orucun bozulup bozulmayacağı gündemde yer almaya başladı. Kan yutunca oruç bozulur mu sorusuna yanıt arayan vatandaşlar, diş kanaması dolayısıyla ortaya çıkan bu durumun ibadetlerini etkileyip etkilemeyeceğini sorguluyor. Peki, kan yutunca oruç bozulur mı? İşte, diş kanamasının orucu etkileyip etkilemediği hakkında bazı bilgiler
#Diş KanamasıBilim insanları koronavirüs enfeksiyonu ve diş eti hastalıkları arasındaki bağlantıyı araştırıyor. Kanadalı ve İspanyol bilim insanlarının yer aldığı bir çalışma, orta ve ileri şiddetli diş eti hastalığı olan kişilerde koronavirüs komplikasyonlarının ciddiyetinde artış olduğunu ortaya koydu. Araştırmayla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Diş Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Selim Yıldız, "Koronavirüse yakalanan kişilerde bu duruma paralel olarak diş eti hastalığı da görülmüş. Diş etindeki kanama, renk değişimi ve şişlikler dikkate alınıp hekime başvurulmalı" uyarısında bulundu.
#İstanbulKanada ve İspanyol bilim insanlarının yer aldığı çalışma, orta ve ileri şiddetli diş eti hastalığı olan kişilerin koronavirüs komplikasyonlarının ciddiyetinde artış olduğunu gösterdi. Araştırmayı değerlendiren Diş Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Selim Yıldız, "Koronavirüse yakalanan kişilerde bu duruma paralel olarak diş eti hastalığı da görülmüş. Diş etindeki kanama, renk değişimi ve şişlikler dikkate alınıp hekime başvurulmalı" dedi.
#Diş Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Selim YıldızBilim insanları koronavirüs enfeksiyonu ve diş eti hastalıkları arasındaki bağlantıyı araştırıyor. Kanadalı ve İspanyol bilim insanlarının yer aldığı bir çalışma, orta ve ileri şiddetli diş eti hastalığı olan kişilerde koronavirüs komplikasyonlarının ciddiyetinde artış olduğunu ortaya koydu. Araştırmayla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Diş Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Selim Yıldız, "Koronavirüse yakalanan kişilerde bu duruma paralel olarak diş eti hastalığı da görülmüş. Diş etindeki kanama, renk değişimi ve şişlikler dikkate alınıp hekime başvurulmalı" uyarısında bulundu.
#İstanbulDiş eti kanamasının en temel sebebi diş eti iltihabıdır. Diş eti kanamasıyla karşılaştığımızda ihmal etmeden iltihabın sebeplerini araştırmamız gerekir. Eğer diş eti kanaması kronikleşip uzun süre devam ederse diş eti çekilmesi, kemik rezorpsiyonu gibi sonuçlarla karşılaşabiliriz.
#Diş EtiKovid-19 pandemisi nedeniyle, hastaların ağız ve diş sağlığı tedavilerine zaman ayırmalarının sekteye uğradığını ifade eden Endodonti Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ece Çalışkan, son günlerde özellikle kırık diş ve kanal tedavisi gereksiniminde büyük artış gözlemlediklerini söyledi.
#Dr. Öğr. Üyesi Ece ÇalışkanDiş eti hastalığı, dişin etrafında biriken diş taşı ve plağın sebep olduğu ve diş etlerimizi etkileyen bir rahatsızlıktır. Diş eti hastalıklarının farklı sağlık sorunlarına da neden olabileceğini belirten Diş Hekimi Denizhan Uzunpınar, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.
#Diş