diorama haberleri sayfasında diorama hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 52 diorama haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde esnaf İsmail Kuş (43), evinin bir odasına eski yapıların olduğu minyatür mahalle kurdu. Kuş, “Dükkanıma bir gün arkadaşım gelmişti. Aslında bütün hikayem bir çöp şişle başladı. Arkadaşım ‘Çöp şiş istiyorum’ dedi. Ne yapacağını sordum. ‘Bir köy evi yaptım; ona tırmık yapacağım’ dedi. ‘Ben de böyle bir köy evi yapabilir miyim’ diye o gün işe başladım. İşte bütün hikayem o zaman başladı” diye konuştu. Kuş, “Bunları yapan Türkiye'de çok az bulunuyor. Benim bir amacım var. Hem bu kişilerin yaptıklarını alarak hem de kendi yaptıklarımla ileride bunun bir müzesini oluşturma amacım var" dedi.
#MinyatürDiorama sanatçısı Kanmaz, "Japon minyatür sanatçılarının işlerini takip ediyordum. Bir gün tesadüfen polimer kili keşfettim sayfalarında. Merak ettim ve bir paket polimer kille başladım. 12 yıldır aynı tutku ve coşkuyla da devam ediyorum." dedi.
#Gül KanmazCumhuriyet Berberi’nin duvarında Ayhan Işık ve Tarık Akan’ın posterleri asılı. İlhan Bakkaliye’nin tartısında bir kalıp peynir, Vita yağlar sıra sıra rafta... Oganaki’nin 24 minyatür diorama eserden oluşan ‘Fısıldayan Kutular’ başlıklı ilk sergisi, gözlerinizi alamayacağınız ayrıntılarla dolu. 18 Aralık’ta açılacak sergi öncesi sanatçıyla konuştuk.
#GazetehaberleriDünyanın sayılı maket, diorama ve savaş malzemeleri koleksiyonerlerinden işadamı Nejat Çuhadaroğlu'nun Yıldız Sarayı Büyük Mabeyn Köşkü'nde düzenlenen "Yaşayan, Savaşan Osmanlı ve Dioramaları" adlı sergisinin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yaptı. Bakan Günay sergi açılışında yaptığı konuşmasında, koleksiyonun İstanbul halkıyla paylaşıldığını ve şehrin kültür yaşantısına renklilik kattığını belirterek, "Sergi daha çok savaşlara dönük düzenlenmiş. Tarihte savaşlar inkar edilmeyecek bir gerçek" dedi.Haber: Gülseli ÖZDEMİR -Kamera: Ahmet YILDIRIM/İSTANBUL/DHA
#MakerKocaeli’nin Çayırova ilçesinde esnaf İsmail Kuş (43), evinin bir odasına eski yapıların olduğu minyatür mahalle kurdu. Kuş, “Dükkanıma bir gün arkadaşım gelmişti. Aslında bütün hikayem bir çöp şişle başladı. Arkadaşım ‘Çöp şiş istiyorum’ dedi. Ne yapacağını sordum. ‘Bir köy evi yaptım; ona tırmık yapacağım’ dedi. ‘Ben de böyle bir köy evi yapabilir miyim’ diye o gün işe başladım. İşte bütün hikayem o zaman başladı” diye konuştu. Kuş, “Bunları yapan Türkiye'de çok az bulunuyor. Benim bir amacım var. Hem bu kişilerin yaptıklarını alarak hem de kendi yaptıklarımla ileride bunun bir müzesini oluşturma amacım var" dedi.
#MinyatürKocaeli’nin Çayırova ilçesinde esnaf İsmail Kuş (43), evinin bir odasına eski yapıların olduğu minyatür mahalle kurdu. Kuş, “Dükkanıma bir gün arkadaşım gelmişti. Aslında bütün hikayem bir çöp şişle başladı. Arkadaşım ‘Çöp şiş istiyorum’ dedi. Ne yapacağını sordum. ‘Bir köy evi yaptım; ona tırmık yapacağım’ dedi. ‘Ben de böyle bir köy evi yapabilir miyim’ diye o gün işe başladım. İşte bütün hikayem o zaman başladı” diye konuştu. Kuş, “Bunları yapan Türkiye'de çok az bulunuyor. Benim bir amacım var. Hem bu kişilerin yaptıklarını alarak hem de kendi yaptıklarımla ileride bunun bir müzesini oluşturma amacım var" dedi.
#Kocaeliİlki İstanbul’da 2 yıl önce açılan Türk Müziği Müzesi’nin ikincisi Arap Müziği Müzesi adıyla Dubai’de Türk firması Outdoor Factory tarafından hayata geçirildi. Emaar Entertainment LLC için tasarım ve uygulaması yapılan proje Orta Doğu’da ilk olma özelliği taşıyor.
#Outdoor Factory29 Ekim 2023, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıldönümü. Bu nedenle bu yıl Cumhuriyet Bayramı daha da büyük bir coşkuyla kutlanacak. Ülkenin her karışında verilen kurtuluş mücadelesinin önünde saygıyla eğiliyoruz. İstiklal yolunda 100’üncü yılın gururunu doyasıya yaşayıp kuruluş ruhunu en çok hissedeceğimiz 12 şehirden öneriler hazırladık.
#Serda BüyükkoyuncuGerek genişleyen ilgi alanları gerekse değişen teknolojiler nedeniyle müzeler artık uzmanlaşıyor. Yeni sergileme teknikleri ve sunumlar, gerçeklik hissi uyandıran maketler ya da modeller, interaktif yaklaşımlar ‘müzeye gitmem’ diyenleri bile müze müptelası yapacağa benzer. İşte Türkiye’nin en yaratıcı yeni ya da yenilenmiş müzelerinden bir seçki…
#HürriyetBatı Anadolu’da Kuvayı Milliye’nin oluşmasında rolü büyük. İki yıl boyunca Yunan ordularının işgali altında kaldı, Yunan başkomutan burada esir alındı. Çok kayıplar verdi ama küllerinden yeniden doğdu. Kurtuluşunun 100’üncü yılında, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da kutlamak için Uşak’taydık.
#30 Ağustos Zafer BayramıDiorama sanatçısı Kanmaz, "Japon minyatür sanatçılarının işlerini takip ediyordum. Bir gün tesadüfen polimer kili keşfettim sayfalarında. Merak ettim ve bir paket polimer kille başladım. 12 yıldır aynı tutku ve coşkuyla da devam ediyorum." dedi.
#Gül Kanmaz18 Mart Deniz Zaferi’nin 106’ncı yıldönümü öncesinde, Türk tarihi için büyük öneminin yanında birçok farklı mirası bünyesinde barındıran Çanakkale’de tarihi bir yolculuğa çıkıyoruz. Hamidiye Tabyaları’ndan başlayıp yarımadayı dolaştığımız turda rotamızı 1915’te yaşanan o büyük mücadelenin mekânları ve kahramanları belirliyor.
#GezginCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2019 – 2020 Özel Ödülleri Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diline sahip çıkmayan milletler tıpkı kökleri kuruyan ağaçlar gibi esen rüzgarlar karşısında devrilmeye mahkumdur." dedi. Ayrıca gençlerin son dönemde İngilizce kökenli ifadeleri kullandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu vahim tablo son yıllarda sosyal medya dili ve plaza diliyle daha da kötüleşmektedir. "Forward etmek", "done olmak", "aksiyon almak"... Dilde müstevlilerin adeta mahkumu durumdayız." ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanTürkiye’nin ilk grafiti sanatçılarından Tunç Dindaş, bu tutkusunun 35’inci yılını ‘Turbo’ adlı kitapla taçlandırdı. Siparişle özel hazırlanan ve 3.199 Euro’dan satılan kitapta her sayfa diorama teknikleriyle gerçek duvar dokuları, camlar, tabelalar, kepenkler gibi sokağa ait objelerle süslendi.
#GrafitiCumhuriyet Berberi’nin duvarında Ayhan Işık ve Tarık Akan’ın posterleri asılı. İlhan Bakkaliye’nin tartısında bir kalıp peynir, Vita yağlar sıra sıra rafta... Oganaki’nin 24 minyatür diorama eserden oluşan ‘Fısıldayan Kutular’ başlıklı ilk sergisi, gözlerinizi alamayacağınız ayrıntılarla dolu. 18 Aralık’ta açılacak sergi öncesi sanatçıyla konuştuk.
#GazetehaberleriBir şehri tanımak, anlamak için ruhundan bir parçayı ruhunuza katmak gerekir. İstanbul bu konuda tam bir cevher. Fırsat buldukça sokaklarda kaybolmak, unuttuklarımı hatırlamak, yeni yerler keşfetmek bana hep iyi gelir. Kapalı mekânlara giremediğimiz bugünlerde size tavsiyem şehrin sokaklarında kaybolmanız.
#IstanbulGenişleyen ilgi alanları, değişen teknoloji yeni sergileme teknikleri ve sunumları da beraberinde getirirek müzeciliği değiştiriyor. Belli konularda uzmanlaşan konsept müzeler öne çıkıyor. Yenilikçi, üç boyutlu ve gerçeklik hissi uyandıran modeller, interaktif yaklaşımlar klasik müzeciliği sıkıcı bulanların ilgisini çekiyor. İşte Türkiye’nin en yaratıcı, en sıradışı müzeleri…
#SeyahatYakın zamanda ziyarete açılan Troya Müzesi, Tevfikiye Köyü sınırları içinde yer alan, UNESCO’nun 1998 yılında Dünya Kültür Mirası Listesi’ne aldığı, Troya Antik Kenti girişinde yer alıyor. 3.000 m2 sergi salonu, 11.200 m2 kapalı alana sahip müze antik kent ziyareti ile birleştiğinde insanda duygusal bir etki, bırakıyor. Meşhur Troya savaşları, tahta at efsanesi, Helen- Paris Achilleus ve Hector hepsi sizi bekliyor.
#BursaPera Müzesi, ‘Bir Yol Öyküsü: Fotoğrafın Ardında 180 Yıl’ adlı sergiyle fotoğrafın öncülerinin ayak izlerini takip ediyor. 1839’da gerçekleştirilen ilk fotoğraf gezisinin uğradığı şehirlere 180 yıl sonra bakan sergi, özellikle Ortadoğu şehirlerinin değişimini gözler önüne seriyor. Küratör Engin Özendes, bu fotoğraflara bakıp “Dünyaya yazık etmişiz!” diyor.
#Bir Yol Öyküsü15 sene önce model trenler ve geçtiği yerlerin canlandırmasını yapmaya başlayan Prof. Dr. Serdar Öztezcan, evinde yaklaşık 20 metrekarelik bir düş bahçesi yarattı. Prof. Dr. Öztezcan evinin bir odasını ayırdığı diorama hobisi için “Biz doktorların stresli bir iş hayatı olur. Buraya girince kafamdaki konular değişiyor” diyor.
#Gazetehaberleri