Din Adamları haberleri sayfasında Din Adamları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2747 Din Adamları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türkiye’de ne zaman seçim olsa, Almanya’da gözler ülkede yaşayan Türkiye kökenli insanlara çevrilir. Almanya’daki dini derneklere, cemiyetlere ve federasyonlara çevrilir. Bunların başında da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Avrupa Milli Görüş Teşkilatları (AMGT), İslam Kültür Merkezleri Birliği (İKZ), Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB), İslam Cemaatleri ve Cemiyetleri Birliği (İCCB) gelir.
#AlmanyaTÜRKİYE'de en çok organ bağışının yaşandığı illerden olan İzmir'de bu başarılı çıkışı devam ettirmek için İl sağlık Müdürlüğü ile İl Müftülüğü ortak bir çalışmaya imza attı. Kentteki camilerde görevli imam ile din adamlarına organ nakli konusundaki farkındalığı arttırmak için eğitim verildi. İl Müftüsü Ramazan Muslu, organ bağışının candan cana yapılacak en büyük sadaka olduğunu söyledi.
#Organ BağışıHeybeliada’daki Ruhban Okulu’nda restorasyon çalışmaları bir süredir devam ediyordu. Fener Rum Patriği Bartholomeos da Yunan basınına demecinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından MEB’e talimat verildiğini belirterek “Faaliyetin eşiğinde olduğumuza artık eminiz” dedi.
#Heybeliada"Abartılması imkânsız bir sahne, tarif edilemez bile..." The New York Times, binlerce kadının can verdiği kilise yangınını bu sözlerle aktarıyordu okurlarına. Ne var ki 2.000'den fazla kadının hayatını kaybettiği bu korkunç olay, tarihin tozlu sayfaları arasında kaybolup gitti. Peki neydi bu faciayı bu kadar "önemsiz" kılan şey?
#ŞiliTürkiye’de ne zaman seçim olsa, Almanya’da gözler ülkede yaşayan Türkiye kökenli insanlara çevrilir. Almanya’daki dini derneklere, cemiyetlere ve federasyonlara çevrilir. Bunların başında da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Avrupa Milli Görüş Teşkilatları (AMGT), İslam Kültür Merkezleri Birliği (İKZ), Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB), İslam Cemaatleri ve Cemiyetleri Birliği (İCCB) gelir.
#AlmanyaKAFALARI bulandırmamak için baştan şu tespiti yapalım; insanların en iyileri ve hayırlıları, onları ebedi mutluluğa eriştirecek yol ve yöntemleri gösteren peygamberlerdir (selam ve en iyi dualar onların üzerine olsun) ve onların varisleri olan gerçek din âlimleridir.
#İlahiyatçılar23 Nisan 1920’de Ankara’da TBMM’nin açılması, 1876’da ilk yazılı anayasanın kabülünden bu yana, Türkiye’de milli egemenlik açısından taze bir başlangıç oldu. Aslında, milli egemenlik düşüncesine dayalı anayasalı ve meclisli bir siyasi düzen, 1860’lardan itibaren Osmanlı aydınlarının hayaliydi.
#Konuk YazarEdirne'de Türk İslam mimarisinin zirve eserlerinden Selimiye Camisi'nde 29 yıl müezzin ve başmüezzin olarak görev yaptıktan sonra emekli olan Yusuf Karabıyık Çengelci (78), camide bugüne kadar geçirdiği 57 yılda biriktirdiği anılar ve hatıralarını kitapta topladı. MHP’nin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş'e mehter marşı okuduğunu belirten Çengelci, "Kendisi teğmenken camiye geldiğini, minarelerine çıktığını anlattı ve sesimin güzel olabileceğini, güzel mehter marşı okuyabileceğimi söyledi. Ben de iyi okuyabildiğimi söyleyince, benden mehter marşı okumamı istedi. Ben de bir kıta okudum ve beni alkışladı, 'aferin' dedi" ifadelerini kullandı.
#SelimiyeEdirne'de Türk İslam mimarisinin zirve eserlerinden Selimiye Camisi'nde 29 yıl müezzin ve başmüezzin olarak görev yaptıktan sonra emekli olan Yusuf Karabıyık Çengelci (78), camide bugüne kadar geçirdiği 57 yılda biriktirdiği anılar ve hatıralarını kitapta topladı. MHP’nin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş'e mehter marşı okuduğunu belirten Çengelci, "Kendisi teğmenken camiye geldiğini, minarelerine çıktığını anlattı ve sesimin güzel olabileceğini, güzel mehter marşı okuyabileceğimi söyledi. Ben de iyi okuyabildiğimi söyleyince, benden mehter marşı okumamı istedi. Ben de bir kıta okudum ve beni alkışladı, 'aferin' dedi" ifadelerini kullandı.
#Edirne6 Şubat depremlerinin yıldönümünde çifte felaketin yıktığı 11 il ve tüm yurtta anma törenleri düzenlendi. En büyük yıkıma uğrayan şehirlerden Hatay’da Müslüman, Hıristiyan ve Musevi cemaati temsilcileri dualar okudu. Enkazlara mum bırakıldı, sessiz yürüyüş yapıldı. Saatler 04.17’yi gösterdiğinde Hataylılar “Sesimizi duyan var mı” diye bağırdı. Depremin yıktığı 11 ildeki mezarlıklarda da hüzün, gözyaşı ve özlem vardı...
#KahramanmaraşSiyasetin içinde geçen 25 yıl; kaymakamlıkla başlayıp zoraki bir belediye başkanlığı dönemi, 12 Eylül sonrası ANAP’ın kurucularından, milletvekilliği, bakanlık… Son 20 yıldır da siyasetin içinde değil ama “Dışında da değilim, elimden geldiğince tecrübelerimi aktarıyorum” diyor. Sağ siyasetin duayenlerinden Mehmet Keçeciler ile buluştuk. Hem geçmiş günleri dinledik hem bugünlere çıkarılacak dersleri konuştuk.
#Mehmet KeçecilerBir yıl daha umutlarla, beklentilerle başladı. Bugün dünyanın dört bir yanında takvimlerin sayfalarında 1 Ocak yazıyor. Peki bugün kullandığımız takvimin tarihçesini biliyor musunuz? Eskiden yılın Ocak'ta değil de Mart'ta başladığını duymuş muydunuz? İşte binlerce yıl öncesine uzanan ilginç ayrıntılar...
#TakvimOrtadoğu günlerdir adeta ateş çemberine dönmüş durumda. İsrail'in Gazze bombardımanı sürerken kuzeyde ise Hizbullah ile çatışmalar yaşanıyor. Açılacak ikinci bir cephenin bölgesel bir savaşı tetikleyebileceği korkusu tazeliğini korurken Hizbullah'ın içinde bulunduğu ikilem tarihin gidişatını belirleyecek gibi görünüyor.
#HizbullahCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi’ni törenle açarken Ortadoğu’daki gerilim konusunda “Başkenti Kudüs olan bir Filistin Devleti’nin hayata geçirilmesi ertelenemez bir ihtiyaçtır. Sükunetin tekrar tesis edilmesi için başlattığımız diplomatik çabaları devam ettirmekte kararlıyız” dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin açılış töreninde konuştu. Filistin-İsrail çatışmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, "Orta Doğu tarihini bilenler şu gerçeği çok net bir şekilde görebiliyor. Bugün bölgemizdeki sorunların tamamının kökeninde Filistin meselesi bulunuyor. Bu mesele hakkaniyete uygun bir şekilde çözülmedikçe bölgemiz barışa hasret yaşamaya devam edecektir. 1967 sınırları temelinde bağımsız ve coğrafi bütünlüğü haiz başkenti Kudüs olan bir Filistin Devletinin hayata geçirilmesi artık ertelenemez bir ihtiyaçtır" ifadelerini kullandı.
#Recep Tayyip ErdoğanAyasofya herkesin elini kolu sallayarak geçeceği bir yol değildir. Zira altındaki dehlizler, atık ve nem sularını taşıyacak suyolları, havalandırma sistemi bu kadar ziyaretçiyi taşıyacak güçte değil. Giriş ve görüşleri zaruri olan tarihçi, arkeolog gibi bilim insanları, büyük dinler dünyasının temsilcileri, devlet adamları ve memurların oluşturduğu yıllık 20-30 bin kişilik bir kitle bile buranın ziyareti için kalabalık olabilir.
#GaziantepTaç giyme töreni denince akla her saniyesi planlanmış, saat gibi tıkır tıkır işleyen ihtişamlı etkinlikler geliyor ancak İngiltere monarşisinin geçmişi her biri diğerinden büyük fiyaskolara sahne olmuş taç giyme törenleriyle dolu. Kral 3'üncü Charles'ın resmen taç giymesine sayılı günler kala, tarihteki bu fiyaskolar da yeniden hatırlanıyor. İşte geçmişi 1000 yıl önceye uzanan o törenlerde yaşanan en tuhaf olaylar…
#Taç Giyme TöreniBüyük Millet Meclisi, Türkiye adını almıştı. Göktürklerden beri tarihte ilk defa Türk adı kullanılmaya başlandı. Bu Meclis, İstiklal Savaşı’nın yürütüldüğü bir organ haline dönüştü. “Egemenlik ulusundur.” Bugün bile Millet Meclisi’nin şiarı budur. Bir devletin ve sistemin kuruluşundaki ruh yaşadığı, kutsandığı derecede istikbale emin adımlarla yürünür.
#23 Nisan