Dijital Devrim haberleri sayfasında Dijital Devrim hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1042 Dijital Devrim haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Vodafone, 5G ve fiber teknolojilerinin ülke ekonomisine katkılarını analiz eden iki farklı çalışmaya imza attı. Vodafone’un Deloitte işbirliğiyle hazırladığı ‘Yeni Nesil Bağlantının Gücü: 5G Teknolojisinin Türkiye İçin Ekonomik ve Sosyal Faydaları’ isimli çalışmada, Türkiye’de 5G’nin yaratacağı ekonomik etkiler ortaya koyuldu. Araştırmaya göre, 5G teknolojisinin Türkiye’de hayata geçmesiyle 15 yılda 1 trilyon TL’yi aşkın gelir artışı ve 479 milyar TL GSYH artışı bekleniyor. 5G’nin 1 yıl gecikmesi ise 120 milyar TL’lik bir faydadan mahrum kalmak anlamına geliyor.
#VodafoneMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), tüm motorlu taşıt sürücü kursu ile açık ortaokul ve açık lise sınavlarını 81 ilde elektronik sınav (e-sınav) merkezlerinde yaparak, bu alanda dijital dönüşümü başlatacak. Türkiye genelinde 92 merkez daha açılacak.
#Milli Eğitim BakanlığıAvrupa’nın önde gelen sanat merkezlerinden Barbican Centre’ın yarattığı, bugünlerde Zorlu PSM’de görebileceğiniz ‘Dijital Devrim’ (Digital Revolution) hem teknoloji nostaljisi yapmanıza hem de teknolojiyle sanatı bir araya getiren eserlerden ilham almanıza imkân veriyor.
#Dijital DevrimGelecek nesiller için daha güvenli, daha barışçıl, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir dünya vaat eden Gelecek Paktı ile dijital iş birliği ve yapay zekâ konusundaki ilk kapsamlı global anlaşma olan Küresel Dijital Mutabakat BM'de kabul edildi. Cerebrum Tech kurucusu Dr. Erdem Erkul, dijital teknolojilerin dünyayı şekillendireceğini, Türkiye’nin de dünyanın geleceğine yön veren ülkeler arasında yer alması gerektiğini ifade etti.
#Cerebrum TechKültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, dijital çağın yükselişi ile birlikte artan sosyal medyadaki itibar suikastına dikkat çekti. Mumcu, makalesinde itibar suikastının hedef alınan kişinin ruhsal sağlığını, kariyerini ve sosyal ilişkilerini ciddi şekilde etkileyebileceğini belirtti.
#Batuhan MumcuGünümüzün en ‘trend’ konusu açık ara yapay zekâ. Üniversite sonuçlarına göre gençlerin en çok başvuru yaptığı alanlardan biri de ‘yapay zekâ’. AB de geçen haftalarda dünyanın ilk ‘Yapay Zekâ Yasası’nı yürürlüğe soktu. Peki robotlar bir gün dünyayı ele geçirecek mi? Gelecekte bizi ne bekliyor? Teknolojist, girişimci, uzun yıllar global teknoloji şirketi Intel’in en üst düzeydeki Türk profesyoneli olan, ‘Ayşegül Işınla Bizi’ kitabının yazarı, TÜSİAD’ın Silikon Vadisi Ağı kurucusu Ayşegül İldeniz’le buluştuk; önce eski albümleri karıştırdık, sonra ‘geleceğe ışınlanarak’ bu soruların cevaplarını aldık.
#TÜSİAD30 küsur yıl önce, bir köşe yazarı olarak kalemi kağıda dokundurduğum ilk günleri hatırlıyorum. O zamanlar daktilo sesleriyle dolan haber odaları, şimdi yerini sessizce tıklayan klavyelere bıraktı. Teknoloji, bize sürekli evrim geçiren bir dünya sunuyor. Dijital devrim, hayatımızın her alanına nüfuz ediyor ve bizi geçmişin hayal bile edemediği bir geleceğe doğru sürüklüyor.
#1Ülkelerin refah toplumu olma yolundaki çabalarını destekleyecek önemli güçlerden biri hiç kuşkusuz bilim ve teknolojide ulaştıkları kapasite. Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki başarıları, dünyada yeri olan araştırma kurumları ve üniversiteleri ile dünyanın farklı bölgelerinde gelişme mücadelesi veren ülkeler için de umut.
#Konuk YazarHazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mersin İş Dünyası Buluşması'nda konuşuyor. Bakan Nebati "Son dönemde tarihimizin en yüksek seviyesine ulaşan istihdam piyasamızda daha fazla ve daha nitelikli iş imkânları oluşturacağız" dedi. Nebati "Halkımızın refahının artması, sosyal adalet ve gelir dağılımının iyileşmesi için enflasyonda kalıcı düşüşün sağlanması, Türkiye Yüzyılı’nda vazgeçilmez hedefimiz olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
#Nureddin NebatiDördüncü romanı ‘Uzak Bir Masal’da kırık bir aşkın yaralarını sarmaya çalışan bir kadının hikâyesini anlatan İrem Uzunhasanoğlu, “Aşk geldiğinde bununla nasıl başa çıkılacağını bilemeyiz, ‘ben’ değil ‘biz’ olunca kendinden ödün vermeye başlarız” diyor.
#Uzak Bir MasalÇevreye en çok zarar veren ikinci sektör olan tekstilde dijital çağ başladı. Artık dijital numunelerle hem firma hem de doğa kazanıyor. 9 yıl önce kurdukları yazılım firması ile yeni dönemin kapılarını açtıklarını, bugün dünyaya dijital kıyafet ihraç ettiklerini belirten TİHCAD Başkanı Ergin Aydın, “Ülkemizde üretim yapan 46 bin firma varsa bunların ancak 200’ü yeterli teknolojiye sahip. Aktif kullanan ise 100 firma var. Bunu binli rakamlara çıkarmak hedefindeyiz. Böylece tekstil sektörü dünyadaki rakipleri arasından sıyrılarak, daha çok tercih edilecek” dedi.
#Tekstil İhracatçıları Ve Çalışanları DerneğiCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘Türkiye Yüzyılı’nın ilk hedefinin yeni sivil bir anayasa olduğunu söyledi. Türkiye Yüzyılı’nı mutabakat zeminine dönüştürme çağrısı yapan Erdoğan “Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç yapmak istiyoruz” dedi.
#Cumhurbaşkanı Tayyip ErdoğanVodafone, 5G ve fiber teknolojilerinin ülke ekonomisine katkılarını analiz eden iki farklı çalışmaya imza attı. Vodafone’un Deloitte işbirliğiyle hazırladığı ‘Yeni Nesil Bağlantının Gücü: 5G Teknolojisinin Türkiye İçin Ekonomik ve Sosyal Faydaları’ isimli çalışmada, Türkiye’de 5G’nin yaratacağı ekonomik etkiler ortaya koyuldu. Araştırmaya göre, 5G teknolojisinin Türkiye’de hayata geçmesiyle 15 yılda 1 trilyon TL’yi aşkın gelir artışı ve 479 milyar TL GSYH artışı bekleniyor. 5G’nin 1 yıl gecikmesi ise 120 milyar TL’lik bir faydadan mahrum kalmak anlamına geliyor.
#VodafoneTitrasyon, numunede çözünen bir maddenin, nicel olarak belirlenmesini sağlayan analitik işlemdir. Titrasyon tekniği, numuneye ilave edilen bilinen analit konsantrasyonda bulunan titrasyon çözeltisi(reaktif) arasında oluşan kimyasal reaksiyonları temel almaktadır. Titrasyon şişesinde (Erlen)bulunan asit ya da baz damlatılarak yapılan bir işlemdir. Titrasyon nedir? Düzeneği nasıl yapılır? Kimyada titrasyon deneyi ve düzeneği işleyişi hakkında detayları derledik.
Elektrikli otomobil üreticisi Tesla ve özel uzay şirketi SpaceX'in CEO'su Elon Musk artık Twitter'ın sahibi. 44 milyar dolar karşılığında Twitter'ın patronu olan Musk'ın platformda bir dizi radikal değişikliğe gitmesi bekleniyor. Bu değişiklikler şimdiden tartışma konusu olurken akıllardaki soru ise 'Musk tüm bunları nasıl başardı' oldu. 264.6 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin insanı konumunda olan Musk'ın hayatına dair çarpıcı bir detay ise yıllar sonra ortaya çıktı. İşte Musk'ın iflasın eşiğinden milyarderliğe uzanan sıra dışı hayatı...
#Elon MuskRekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, dijital pazarlara yönelik yasa çalışması yaptıklarını belirterek, dijital pazara yönelik tüketici ve satıcıyı korumaya alacak çalışmayı gelecek yıl tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.
#Rekabet Kurumu Başkanı Birol KüleGalatasaray Kulübünde yapılacak olağan seçimli genel kurulda başkan adayı olarak yarışacak Burak Elmas, ekibiyle uzun süredir çalıştıklarını ve tespit ettikleri sorunlar için çözüm ürettiklerini söyledi.
#FutbolCHP için ‘Demokratik Dijital Devrim’ adlı tüzük taslağı hazırlayan Bedri Baykam, “Kılıçdaroğlu’nu dijital devrimi uygulamaya davet ediyorum. Böylece Kılıçdaroğlu ‘Adalet Yürüyüşü’nde kazandığı itibarı kalıcı bir şekilde siyasete yansıtacak” dedi. Taslağa göre her parti üyesi akıllı kartıyla, parti içi seçim ve kararlara katılabilecek.
#Bedri BaykamBir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Tekirdağ’a gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. TBB Başkanı Kadir Albayrak, İmamoğlu’nun ziyaretinin kendilerine güç verdiğini belirterek Tekirdağ ile İstanbul’un birlikte neler yapabileceklerini görüştüklerini söyledi.
#YazarEğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Mefharet Veziroğlu Çelik, pandemi sona erdiğinde bile uzaktan eğitimin hayatımızda olacağı gerçeğinden hareketle bireylerin bu açıdan maruz kaldıkları dezavantajlar konusunda önlem alınması gerektiğini belirterek, "Değişen dünyada eğitim, yalnızca okullarda uygulanır olmaktan çıkmıştır. Ayrıca, öğrenme süreçlerinde geliştirilen yenilikçi uygulamalar ile dijital platformlar, pandemi sonrasında da eğitimin bir parçası olmaya devam edecektir." dedi.
#TeknolojiKovid-19 salgını sonrasında dünyanın, iklim değişikliği ve gıda güvenliği problemleriyle karşı karşıya kalabileceği, kıtlık yaşanabileceği uyarısında bulunuluyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu ‘Şiddetli ve uzun süreli kuraklıklar kıtlıklara, dolayısıyla gıda güvenliğine yönelik ciddi tehditlere yol açabilir’ dedi. Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği Avrasya Başkanı Eren Günhan Ulusoy ise açıklamasında ‘Türkiye için bir kıtlık senaryosu beklemiyoruz’ ifadelerini kullandı.
#PandemiDanimarka'nın Ankara Büyükelçisi Annan, "Danimarka olarak teknolojiler geliştirmek için bölgesel ve uluslararası iş birliğine hazırız. İsrail ve Türkiye, Danimarka yaşam bilimleri ve teknoloji şirketleriyle iş birliği alanında mükemmel adaylar" dedi.
#İnovatifGaziantep’te üçüncüsü düzenlenen Teknofest’e katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye daha düne kadar insansız hava araçlarında esamisi okunmayan bir ülke durumundaydı. Bugün ise hedeflerine yönelen bir avuç insan sayesinde aynı alanda dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdik. İnşallah benzer başarıyı otomobilde ve uçan arabalarda yakalayacağız” dedi.
#GazetehaberleriCOVID-19, dünyanın birçok ülkesinde insanları ve günlük yaşantılarını olumsuz yönde etkiledi. Tüketicilerin büyük bölümü iletişim ağlarını günlük hayatta karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelmede de en önemli yardımcı olarak görüyor. Mobil iletişimin önemi, her geçen gün artan kullanıma da yansıyor. Ericsson Consumer & Industry Lab tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan bir araştırmaya göre, tüketicilerin salgın sürecinde sabit genişbant bağlantıları kullanırken harcadıkları zaman günde yaklaşık iki buçuk saat artarken, bu artış mobil genişbantta yaklaşık bir saati buluyor.
#KoronavirüsMetro Türkiye ve Sürdürülebilirlik Akademisi iş birliğiyle düzenlenen “Mutfağa Dönüşte HoReCa’nın Yeni Normali” e-zirvesinde, Kovid-19 pandemisinden etkilenen ve 1 Haziran itibariyle kapılarını tekrar açan işletmeler açısından önemli konular kapsamlı şekilde ele alındı.
#Metro Türkiye