‘Dijital Devrim’in ayak sesleri

Güncelleme Tarihi:

‘Dijital Devrim’in ayak sesleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 13:34

Avrupa’nın önde gelen sanat merkezlerinden Barbican Centre’ın yarattığı, bugünlerde Zorlu PSM’de görebileceğiniz ‘Dijital Devrim’ (Digital Revolution) hem teknoloji nostaljisi yapmanıza hem de teknolojiyle sanatı bir araya getiren eserlerden ilham almanıza imkân veriyor.

Haberin Devamı

Teknoloji meraklılarıyla sanatseverleri aynı anda tatmin edebilecek bir etkinlik bulmak her zaman mümkün olmuyor. Dijital Devrim tam da buna ilaç olacak; telefondan, oyundan başını kaldıramayan gençlerin de sıkı sanat takipçilerinin de ilgisini çekecek türden bir sergi. Barbican Centre’ın hazırladığı bu görsel şölen; Londra, Stockholm ve Atina’dan sonra İstanbul’a, Zorlu PSM’nin yeni sergi alanı Sky Lounge’a geldi. Sergide ağırlıklı olarak; yaratıcı kodlama teknikleri, artırılmış gerçeklik ve yapay zekâyla yaratılmış eserler, giyilebilir teknoloji ürünleri ve 3D yazıcı üretimleri yer alıyor. 

 

‘Dijital Devrim’in ayak sesleri

 

Haberin Devamı

USTALARA SAYGI KUŞAĞI

Commodore’un ve Apple’ın ilk kişisel bilgisayar örneklerine yer verilen bölüm, bugünün tüy gibi hafif cihazlarına alışmış genç ziyaretçileri epey güldürüyor, yaşını başını almışlaraysa “Hey gidi günler” dedirtiyor. Sergiyi gezerken ‘Pong’ (1972), ‘Pac-Man’ (1980), ‘Super Mario’ (1985), Tetris (1985), Tomb Rider (1996) gibi retro oyunların tadını çıkarabilirsiniz.

 

‘Dijital Devrim’in ayak sesleri

 

Sergide yer alan; Yuri Suzuki, will.i.am, Pasha Shaphiro ve Ernst Weber imzalı ‘The Pyramidi’ (Müzik Kutusu) enstalasyonu dijital sanatın en özgün örneklerinden biri. Mar Canet ve Varvara Guljajeva’nın yarattığı, dilekleri birer kelebeğe dönüştüren ‘Wishing Wall’ da (Dilek Duvarı) özel bir ilgiyi hak ediyor. Ama koleksiyonun yıldızı; gölgenizle etkileşime geçen sanal kuşlar aracılığıyla bir doğum, ölüm ve yeniden doğum hikâyesi anlatan, Chris Milk’in eseri ‘Treachery of Sanctuary’ (Mabede İhanet). Christopher Nolan’ın ‘Inception’ (Başlangıç) filmindeki yerle göğün karıştığı o unutulmaz sahneye sizi dahil eden eserle, Alfonso Cuarón’un ‘Gravity’ (Yerçekimi) filminin nasıl çekildiğini anlatan mini-belgeseli de es geçmeyin.

 

Haberin Devamı

‘Dijital Devrim’in ayak sesleri

NEDEN GÖRMELİYİM? Şehre gelmiş en kapsamlı teknoloji sergisi olduğu için.
NE KADAR VAKTİM VAR? 12 Haziran’a kadar.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!