Ders Çalışma haberleri sayfasında Ders Çalışma hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 9168 Ders Çalışma haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
2 milyonu aşkın gencin üniversite hayallerini gerçekleştirmek için gireceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için artık sayılı günler kaldı. 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek sınav için adayların kalan süreyi bilinçli değerlendirmeleri gerekiyor. Psikolojik danışman ve rehber öğretmen Özgür Akoğlan öğrenciler için son 15 gün kurallarını sıraladı. Başarısız olunan konulara ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.
#İstanbul Ayvansaray ÜniversitesiSınavlara hazırlık sürecinin olmazsa olmazıdır deneme çözmek. Sınav zamanı yaklaştıkça daha da sıklaştırmak şartıyla belli aralıklarla gerek branş denemeleri gerekse tam denemeleri çözerek öğrenciler eksikliklerini görmelidir. Deneme çözmek sınavlara hazırlanan öğrencilerin rutini hâline dönüşse de öğrencilerden gelen bazı sorular “deneme çözmenin öğrenciye ne şekilde en faydalı olacağı” konusunun tam olarak bilinmediğini düşündürdü. Bu sebeple çözülen deneme sınavlarından maksimum kazancı elde etmek için nelere dikkat edilmesi gerektiğine başlıklar halinde değinmek istedim.
#Ders Çalışmaİyi bir üniversiteye girmek için milyonlarca adayın yarışacağı 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) 26-27 Haziran’da yapılacak. Ailelerin beklentisi öğrencinin derslerine çok çalışıp, başarılı olmaları yönünde. Ancak tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 nedeniyle öğrenciler online ortamda eğitim hayatlarına devam etmek zorunda kaldılar. Hal böyle olunca öğrencilerin sınava hazırlanma süreçleri de zorlu hale geldi. Ancak uzmanlar, pandemi döneminde evde verimli ders çalışma teknikleri bilerek hareket edilirse başarının kaçınılmaz olduğunu söylüyor.
#YKSÇalışma verimiyle ilgili yapılan araştırmalar hedef belirlemenin öğrenci başarısıyla ilgili olduğunu gösteriyor. Yalnız, hedefin öğrencinin kendisi tarafından belirlenmesine ve yeteneklerine uygun, gerçekleştirilebilir hedefler olmasına dikkat edilmesi gerekiyor.
#Ders ÇalışmaÇocuklara bir öğretim programıyla ilişkilendirerek bir şeyler öğretmenin yolu, öncelikle onların yaşam alanlarıyla yakından ilgilenmekten ve buralardan veri toplamaktan geçiyor. Çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu konular belirlenerek bunların öğretim programlarına yansıtılmalı.
#Eğitim“Ders çalışmak istiyorum fakat çalışamıyorum, dikkatimi toplayamıyorum” cümlesini her öğrenci mutlaka kullanır. Ders çalışmak için masaya oturulur fakat ders çalışmak yerine farklı uğraşlar üzerinde durulur. Yeni okul dönemine iyi bir başlangıç yapmak ve verimli ders çalışmak için hedefler belirlenmeli ve buna göre bir yol haritası çıkarılmalıdır.
#ÖğrenciMEB’in belirlediği 1.367 okula girmek için yaklaşık 1 milyon öğrencinin katılacağı Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) iki hafta kaldı. MEB kılavuzuna göre, bugün sınava giriş belgeleri açıklanacak. Uzmanlar, adayları son çıkan denemeleri çözmesi, aileleri de olağanüstü bir durum varmış gibi davranmaması konusunda uyarıyor. İşte 2 Haziran’daki sınav için uzman önerileri.
#GazetehaberleriBu yıl sınavla öğrenci alacak okullara girişte uygulanacak Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) yaklaşık bir ay kaldı. İlk defa uygulanacak sistemle ilgili birçok belirsizliğin olması öğrencilerde kaygı ve stresin artmasına neden oluyor. “Neye, nasıl çalışsam; hangi liseye kaç puanla girsem” diye düşünen öğrenciler için bu dönemde stresle başa çıkma yolları arasında, “konuyu öğrenmek, ders çalışma süresini kısaltmamak, hedefleri hatırlamak ve aile desteği” sayabiliriz.
#EğitimBirçok ülke bilimsel araştırma bulgularına dayanarak eğitim sistemlerini geliştirmek, sorunları çözmek, modeller geliştirerek yenilikçi eğitim anlayışlarını dünyaya yaymak istiyor. Ülkeler bu hedeflere ne derece ulaştığını anlayabilmek için bilimsel bir “ölçme ve değerlendirme” anlayışına ihtiyaç duyuyor.
#EğitimYeni liseye giriş sisteminde köklü liselere merkezi sınavla öğrenci alınacağı açıklandı. Henüz lise isimleri belli olmasa da, uzmanlar öğrencilere çalışmaya başlamalarını öneriyor. Özellikle sömestr tatilinin bunun için iyi bir fırsat olduğunu belirtirken, öğrencilere önemli önerilerde bulunuyorlar.
#TEOGTEOG’un kaldırılmasının ardından bu yıl ilk kez uygulanacak liseye giriş sınavıyla ilgili çalışma önerilerinde bulunan eğitim uzmanları, soru tiplerinin çözümünü ezberlemenin işe yaramayacağını konuları öğrenmek gerektiğinin altını çizdi. Hatice Yılmaz, öğrencilere çalışma taktikleri verdi.
#TEOG2018 yılında ilk defa uygulanacak YKS ile ilgili yapılan değişiklikler ve sistemin yeni olması üniversite adaylarında tedirginliğe yol açtı. Uzmanlar ise, YGS ve LYS gibi üç aya yayılan bir sınav maratonunun ardıdan oturum sayısı ve puan türleri daha az olan YKS’nin adayların yükünü hafifleteceği düşüncesinde.
#YKSÜniversiteye girişin ikinci aşaması olan LYS, 10-11 ve 17-18 Haziran’da yapılacak. Uzmanlar, adaylara önlerindeki süreyi iyi değerlendirmelerini söylüyor. Bunun için de verimli bir çalışma sistemi oluşturmanın önemli olduğunu vurguluyorlar. Uzmanlara göre, bu konuda özellikle 6 noktaya dikkat edilmesinde yarar var. İşte o altı adım.
#LYSOrtaokul 8’inci sınıfların iyi bir liseye girmek için yarışacağı TEOG ortak sınavları 23-24 Kasım’da yapılacak. Eğitim uzmanları ise adayları uyararak, “8’inci sınıf öğrencilerinin sınav için form tutmaya başlamaları gerekiyor. Hazırlık sürecini sağlıklı geçiren ve akademik olarak tüm derslerden gerekli konuları tamamlamış olan bir öğrenci mutlaka başarır” diyor.
#TEOGDijital dönüşümle birlikte öğrenme ve eğitim kökten değişmeye başladı. Günlük hayatta vazgeçilmezimiz olan mobil cihazlar ve internet, öğrencilerin öğrenme deneyimlerini kişiselleştirmede en büyük yardımcı oldu. Uzaktan eğitim, çevrimiçi kaynaklar ve dijital öğrenme platformları ile öğrenciler her yerden öğrenme fırsatlarına erişebilir oldu.
#Amerika Lise DiplomasıBilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından birinci dönem ara tatil tarihleri 11-15 Kasım 2024 olarak belirlenmiş ve beklenen tarih de gelmiştir. Bu hafta itibariyle okullar bir hafta süreyle tatile girmiştir. Gerçekte eğitim öğretime verilen molalar çocuklar, öğretmenler ve aileler için rutinin bozulması, kısa süreliğine de olsa günlük yaşamın yeniden düzenlenmesi anlamına gelmesi olarak yorumlanabilir. Bu noktada tatil planlarının yapılması önemli.
#Konuk Yazarİlköğretim ve ortaöğretim kurumlarında dönemin ilk sınavları yapılıyor. Önümüzdeki hafta içerisinde tamamlanacak olan sınavlarda alınan ilk notlar, öğrencilerin derslere olan ilgisini ve akademik motivasyonunu önemli ölçüde şekillendiriyor. Uzmanlar, eğitimciler ve veliler, dönemin ilk sınav sonuçlarının öğrenciler üzerinde bıraktığı etkilerin kayda değer derecede önemli olduğunu ifade ediyor.
#İlk Sınavların Motive Edici Etkisi Çok BüyükTürkiye, 112 personeli Havva Aydanur Ertuğrul’u Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Hatay’da enkaz altından kurtarılan ve ilk olarak YKS kitaplarını soran Gürkan Öztürk’e ‘Buraya kitap yığarım’ demesiyle tanımıştı. O günden bu yana Hatay’da yaraları sarmak için çalışan 112 Havva; 21 çadır okul, 21 kütüphane kurdu ve 3 prefabrik ev teslim etti. 4’üncü ve ilk betonanerme evin inşası ise meme kanseri olan Yüksel Aras’ın yetim oğulları Danyel, Ramazan ve Ahmet için başladı. Hürriyet, depremzede ailenin bitmek üzere olan yeni yuvasına konuk oldu.
#YKSMilli Eğitim Bakanlığınca (MEB), lise düzeyindeki öğrencilerin üniversiteye hazırlık sürecinde hedeflerine daha etkin şekilde ulaşabileceği, yenilikçi ve öğrenme süreçlerini tamamen kendilerine göre şekillendirebileceği bireysel öğrenme platformu MEBİ hayata geçirilecek.
#Türkiye Yüzyılı Maarif ModeliDepremden sonra önce çadırda, ardından da 20 metrekarelik konteynerlerde yaşamaya başladılar. Ancak olumsuz şartlar onların başarılarına engel olmadı. Halen konteynerde yaşayan Aleyna Demirkol diş hekimliğini, kardeşi Yasin Alp ise tıp fakültesini kazandı. Nisanur Aksoy ise Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü’ne girdi.
#DepremAnne-baba olarak, çocuğunuzun okulda iyi çalışmasını, başarılı olmasını ve iyi bir karne almasını istersiniz. Bu beklentiler doğrultusunda, çocuğunuz size göre yeteri kadar iyi olmayan bir karneyle eve geldiğinde nasıl tepki vereceğiniz konusunda zorlanabilirsiniz.
#Konuk YazarÇocuklarımızın hayatı için çok önemli bir sınav olan LGS kapımızda. 'Sınav' kelimesinin tek başına kullanılması bile bazen insanın heyecanlanmasına ya da kaygı duymasına neden olabiliyor. Duyguların yaşamımızda davranışlarımıza yön vermek gibi çok önemli rolleri vardır.
#Konuk YazarKendi sınav senemde bu zamanlarda, eminim sizin de şu anda deneyimlediğiniz gibi, stresli ama bir o kadar da keyifli bir LGS maratonu sürecinden geçiyordum. Bu uzun maratonda önüme çıkan engelleri birer birer aşarak yıllardır hayalini kurduğum lise için bitiş çizgisine varmayı dört gözle bekliyordum.
#Konuk YazarÜniversite öğrencileri derslerde artık not almıyor, sınıftaki tahtanın fotoğrafını çekmekle yetiniyor. Telefonların girmesinin yasak olduğu ortaokul ve liselerde ise öğrenciler öğretmenden tahtadaki ders notlarını watsapp grubundan paylaşmasını istiyor. Eğitimciler, uzun zamandır öğrenciler tarafından uygulanan bu tür yöntemlerin pandemiden sonra arttığına dikkat çekiyor.
#Üniversite Öğrencileriİstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince FETÖ'ye yönelik İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. 8 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 2 şüpheli tutuklandı.
#İstanbulEnkaz altından kurtarılan ve ilk olarak YKS kitaplarını soran Gürkan Öztürk’e müdahale eden sağlık çalışanı Havva Aydanur Ertuğrul, Gürkan’a “Buraya kitap yığarım” demişti. 112 çalışanı Havva sözünü tuttu, bir yılda Hatay’a 21 çadır okul, 19 kütüphane açtı. Şimdi de bir konteyner okul için protokol imzaladı.
#Gürkan Öztürk15 günlük tatil arasından sonra 5 Şubat Pazartesi günü okullarda ikinci dönem başladı. Birinci yarıyılın son haftası da karne haftası olarak adlandırıldığı için, sınavlar çoktan bitmiş ve öğrenciler genelde akademik ortamdan kopmuş oluyorlar. Neredeyse bir aya yakın bir zamanı kapsayan tatil havası, neredeyse topyekün okul olarak, idareci, öğretmen ve öğrenciler akademik ortama ara veriyorlar ve yeniden, tabiri caizse kaldığı yerden veya silbaştan bir daha başlayacak. Farklı eğitim kademeleri açısından bakıldığında, okul öncesi, ilköğretim 1 ve 2’nci kademe, orta öğretim ve yüksek öğretimde farklılıkların olması kaçınılmaz. Ayrıca özellikle orta öğretimde okulun eğitim niteliğine bağlı olarak ( Mesleki, Anadolu, İmam Hatip, Sanat, Spor, Turizm vs.) ta öğrencilerin ve oğlun tepkileri farklılaşacak.
#Konuk YazarÜniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler tıp bölümü hakkında araştırmalar yapmaktadır. Tıp bölümü kazanmak isteyen kişilerin mutlaka düzenli olarak çalışması ve günlük olarak çok soru çözmesi gerekmektedir. Özellikle sayısal alandaki derslerde daha başarılı olmak tıp fakültesi kazanmak için oldukça önemlidir. Peki, tıp için kaç net ile puan gerekir, hangi dersler iyi olmalı ve günde kaç soru çözülmeli? İşte tıp bölümün kazanmak için merak edilen tüm detaylar.
#Tıp İçin Günde Kaç Soru ÇözülmeliÜlkemizde eğitim hayatı her ne kadar akademik performans üzerine kurulu gibi görünse de bu akademik performansın desteklenmesi için süreç içerisinde birçok değişken planlanır ve uygulanır. Bunlardan biri de rutinlerdir. Rutinlerimiz hem günlük yaşamımızda hem de iş hayatımızda önemli bir yer tutar.
#Yarıyıl Tatili