Sevilen İtalyan lezzetlerinden ravioli bu kez deniz mahsüllü olarak sofralarınızda yerini alıyor. MasterChef deniz ürünlü ravioli tarifi günün aranan lezzetlerinden biri oldu. Peki, evde deniz mahsüllü ravioli nasıl yapılır, malzemeleri neler? işte deniz ürünlü ravioli tarifi ve yapılışı...
#Deniz Ürünlü RavioliYıl 2012, henüz Radikal kapanmamış, farklı gazetelerden bir grup yazar Hüsnü Özyeğin’in davetiyle Özyeğin Üniversitesi’nde açılan Le Cordon Bleu’de, okulun master şeflerinin bizim için düzenlediği ‘workshop’a katılıp sos yaparak sembolik diplomalarımızı almış ve muhteşem bir yemek yemiştik.
#Müge Akgünİster havalı bir sunumla göz kamaştıran bir ana yemek olsun, ister ne pişireceğimize karar veremediğimiz anların mütevazı kurtarıcısı... Makarnayı en az İtalyanlar kadar sevdiğimiz kesin. 25 Ekim Dünya Makarna Günü vesilesiyle jürimize İstanbul’da makarnayı en iyi pişiren, hamuru ve lezzetiyle öne çıkmayı başaran favori adreslerini sorduk.
#Dünya Makarna GünüGöktürk’le ilk tanışmamın üzerinden 20 yılı aşkın bir süre geçmiş. 15 yıldır da burada yaşıyoruz. Bu süreçte gerçek bir köyden uydu kente ya da diğer bir deyişle banliyöye dönüşmesine şahit olduk. İnşaatlarla birlikte nüfus da arttı, marketler açıldı ama uzun bir süre artmayan, eksikliği en çok hissedilen şey vardı, o da restoranlardı.
#Müge AkgünHayatı boyunca doğduğu topraklardan ayrılmayan bir kişi dört ayrı ülkede yaşamış olabilir mi? Eğer Adriyatik’in kuzey kıyısındaki İstirya Yarımadası’nda doğduysa, 100 yaşını devirdiyse bu mümkün. Bir zamanlar Venedik’in yönettiği topraklarda, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun vatandaşı olarak doğup, yaşamının büyük bölümünü Yugoslavya’da geçirip bugün Hırvatistan nüfusuna kayıtlı olabilir. Gurmelerin, özellikle trüf mantarı meraklılarının ilgisini çeken İstirya Yarımadası, sahilindeki Rovinj, Porec, Pula gibi tablo güzelliğindeki kentleri, Orta Çağ’dan kalma Motovun, Groznjan gibi tarihi yerleşimleri, Roma kalıntıları, şarapları ve yemekleriyle çok daha geniş turist kitlesine hitap ediyor.
#İstiryaYolum, Napoli civarında iki olağanüstü lokantaya düştü. İkisinin şefi de geleneksel mutfaktan yola çıkıp yemeklerine kendi yorumlarını katıyor. Ama bu yorumlar öyle palavra değil, ciddi şekilde düşünülmüş oluyor. Her iki şefin de özgüvenleri ve çok gelişmiş damak tatları mutfağa yansıyor.
#Yemek