Nürnberg Alevi Kültür Merkezi Cemevi (NAKM Cemevi), Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun yapımcılığını üstlendiği ve Ümit Kıvanç’ın yönetmenliğini yaptığı, müziklerini ise Erdal Erzincan’ın bestelediği ‘Çok Kötü Bir Şey Oldu-Madımak Katliamı ve Ötesi Üzerine’ adlı belgeselin gösterimini gerçekleştirdi.
#AlmanyaNürnberg Alevi Kültür Merkezi- Cem Evi’nde (NAKM- Cemevi), yoğun bir katılımla kerbala şehitleri anıldı ve aşure lokması dağıtıldı. Aşure lokması paylaşımında, Cemevi İnanç Kurulu adına Baba Deniz Serin ve İnanç Kurulu Üyesi Ali Açıkgöz delil uyandırma ve aşure gülbengi vermeleri ardından Zakir Veli Polat sazıyla üçleme denilen Allah, Muhammed ve Ali aşkına üç deyiş okudu.
#Nürnberg Alevi Kültür MerkeziTürkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından Almanya’daki sivil toplum kuruluşların başlattığı maddi ve manevi yardımlar devam ediyor. Nürnberg-Antakya Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri Hatay ve çevresindeki depremzedelere maddi yardımda bulunmak için Nürnberg Lades Event Saal’de müzikli bir etkinlik düzenledi.
#AVRUPADAN HABERİZMİR'in Urla ilçesinde işitme engelli anne ve babasıyla yaşayan Deniz Serin (18), onların hem kulağı hem dili oluyor. Anne ve babasına günlük hayatında yardımcı olan Serin, hayalini gerçekleştirerek, işaret dili eğitmeni oldu. İşitme engellilerle ilgili birçok sosyal sorumluluk projesi fikri olduğunu belirten Deniz Serin, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Haluk Levent'le tanışmak istediğini söyledi.
#İzmirHava sıcaklığının artması ile birlikte yerli ve yabancı turistler sahillere akın etti. 17 km uzunluğundaki sahili ile Akçakoca'da hafta sonu binlerce kişiyi ağırladı. Sıcaktan bunalanlar Akçakoca’nın Akkaya plajından başlayarak Çayağzı, Karayolları, Akevler, Mavi Bayraklı Çuhallı, Çınaraltı, Değirmenağzı, Mavi Bayraklı Kale ve Kadınlar Plajı, Edilli Plajı, Kalkın Plajı, Paşalar Plajı ile Karaburun Plajı ve Melenağzı Plajlarını doldurdu.
#Kaaradeniz PlajlarıYazın kızgın sıcağı azalırken Kaş’ın manzaralı tepelerinden başlayıp Simena’da ortaçağ şövalyelerinin inşa ettiği görkemli kalede sona eren güzergâhı adımlayalım mı? Likya uygarlığının boy verdiği topraklarda bir hafta boyunca doğa ve tarihle iç içe, unutulmaz bir yürüyüş... Yola çıkmak için ihtiyacınız olan tek şey cesaret.
#Melih USLUÜlkemiz, zengin doğası ve kültürel mirasıyla dikkat çekerken, milli park sayısı da her geçen gün artıyor. Son olarak Sivas’ın Divriği ilçesi, tarihî ve doğal zenginlikleriyle birlikte milli park ilan edilerek Türkiye’nin 50'nci milli parkı oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü verilerine göre, Divriği’nin bu yeni statüsü, bölgenin doğa ve tarih tutkunları için cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacak. Biz de bu güzel gelişme sonrası, güz mevsiminin en çok yakıştığı 8 milli parkı derledik. İşte tam da şu sıralar büyüleyici bir atmosfer sunan milli parklar…
#SeyahatHer yıl 1 Kasım Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde hem işin etik altyapısı anlatılıyor hem de veganların karşılaştıkları güçlükler ve çözümleri konuşuluyor. Aynı zamanda sadece bitki temelli beslenmenin değil, hayvan haklarının ve sürdürülebilir yaşam tarzlarının önemi vurgulanıyor.
#Zeynep Nazlı YıldırımBiliminsanları Dünya’nın geleceği konusunda oldukça karamsar. Bir yanda ABD’de yaşanan görülmemiş büyüklükteki kasırgalar, bir yanda iklim değişiklikleri, hızla artan insan nüfusu ve tüketim... Önümüzdeki 10 yıl Dünya’nın geleceği açısından çok önemli. Önlem alınmazsa kimi toplumsal çöküşler yaşanabilir.
#Umut Fırat EroğluKaradeniz ve Marmara’da su soğurken balıklar da yağlanıp lezzetleniyor. Bugünlerde tezgâhlarda artan barbun, hamsi, sardalya gibi çeşitleri klasik tariflerden farklı nasıl pişirebiliriz? Örneğin, barbunun tavası güzel olur evet ama Bodrum’daki Orkide Balık’ın meşhur ‘barbun çıtlaması’ bir başkadır. Sardalyanın zamanı geçmeden Çanakkale’deki Yalova Restoran’ın ‘asma yaprağında sardalya’sı hem pratik hem de çok lezzetli olabilir. Hayvore Karadeniz Mutfağı’nın ‘hamsi salamurası’nı şimdiden hazırlayın, kış boyunca sofranızdan eksik olmasın. Restoranlar özel reçetelerini paylaştı, Dr. Ayça Kaya da balığın faydalarını anlattı...
#Melis Yılmaz