Geçen ay Instagram’da rengârenk domateslerin olduğu bir fotoğraf paylaştık, altına da “Evet, bu yaz OD Bahçe’de yetiştirilen ve mutfağımıza taşınan domatesler tam 105 çeşit” diye yazdık. “Gerçekten bu kadar çok çeşit domates var mı” diye çok soran oldu. Var. Ve amacımız, farklı domateslerin farklı lezzet profillerini tadabilmek. Size Egeli bir şef olarak çocukluğumdan bugüne domatesin hayatımdaki yerini anlatmak istedim...
#YazYaz mevsiminin en güzel yanlarından biri sofraları denizden taze taze çıkan deniz mahsulleriyle donatabilmek. Tavası, güveci çok seviliyor ama deniz mahsullü makarnaların yeri kimileri için bir başka. Evet, pahalı ancak denizin makarnaya kattığı lezzet de inanılmaz olabiliyor. Jürimize midyelisinden ahtapotlusuna en iyilerinin nerede olduğunu sorduk.
#GİZEM DİNÇBAŞİster havalı bir sunumla göz kamaştıran bir ana yemek olsun, ister ne pişireceğimize karar veremediğimiz anların mütevazı kurtarıcısı... Makarnayı en az İtalyanlar kadar sevdiğimiz kesin. 25 Ekim Dünya Makarna Günü vesilesiyle jürimize İstanbul’da makarnayı en iyi pişiren, hamuru ve lezzetiyle öne çıkmayı başaran favori adreslerini sorduk.
#Dünya Makarna Günüİtalya’nın son senelerde dikkat çekmeye başlayan, diğer bilindik bölgelerinden çok farklı coğrafi özelliklere sahip olan Puglia, ülkenin en doğu ucunda yer alıyor. Yani ‘çizmenin topuğu’! Haziran ve eylül çok sıcak olan bu bölgeyi kasaba kasaba gezmek için en ideal zaman. Tam olarak gezebilmek için bir haftaya yakın bir zaman ayırmanız gerekebilir. Gezmek içinse en ideali araba kiralamanız.
#SeyahatGörüp görüneyim, plajda balık istifi yatayım, akşam yemek yediğimde öyle bir hesap ödeyeyim ki ömrüm boyunca hiç aklımdan çıkmasın diyorsanız, Bodrum’a, Çeşme’ye talim. Yok, sakin ve huzurlu olayım, kimse bana karışmasın, hatta bakmasın bile, neysem öyle yaşayayım diyorsanız sizi Yunanistan’a alalım...
#Rodos Adası