Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• Yarım paket siyah tagliatelle makarna
• 10 adet Jumbo karides
• 10 adet midye
• Yarım misket limonu
• 6-7 yaprak fesleğen
• 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 adet büyük domates
• 1 diş sarımsak
• Yarım çay kaşığı tuz
• Yarım çay kaşığı karabiber
• Bir tutam kekik
Tarif:
1-Arçelik Ankastre Ocak’a aldığınız iki tencerede suları kaynatın.
2-İki tencereye de birer tutam tuz atın.
3-Bir tencereye makarnayı atın.
4-Diğer tencereye karides ve midyeleri atın. Suyun içerisine yarım misket limonu sıkın.
5-Makarna, karides ve midye haşlanırken Arçelik Ankastre Ocak’a büyük bir tava alın.
6-Tavada zeytinyağını kızdırıp rendelediğiniz sarımsağı kavurun.
7-Sarımsakların üzerine rendelediğiniz domatesi, tuz, karabiber ve bir tutam kekiği ekleyin.
8-Haşlanan makarnanızı süzüp domatesli tavaya ekleyin ve iyice karıştırın.
9-Ardından haşlanan karides ve midyelerinizi alıp makarnanın üzerine ekleyin.
10-Makarnanın üzerini fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis edebilirsiniz.
11-Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik