ABD'li yetkililerin son günlerde tartışma yaratan insansız hava aracı olaylarına dair suskunluğu komplo teorilerine yol açtı. Zira ülke tarihi federal hükümetin yürüttüğü gizli projelerle ve bu projelerin ifşalarıyla dolu. 1940'lardan bu yana yaşananları okuyunca inanamayacaksınız...
#ABDGöteborg Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir araştırmada Türk kahvesi sağlığa yönelik en zararlı ürünler arasında yer aldı. Türk kahvesinin en zararlı ürünler arasında yer alması mümkün olabilir mi? Her gün milyonlarca insan tarafından tüketilen Türk kahvesi hakkında tüm merak edilenleri konunun uzmanı tek tek anlattı
#Türk KahvesiABD’nin Nevada Çölü’ndeki 51. Bölge, yıllardır gizli askeri teknolojiler ve dünya dışı varlıklarla ilişkilendirilen komplo teorilerinin merkezi oldu. Bölgenin tam olarak ne tür faaliyetlere ev sahipliği yaptığı konusunda çok az bilgi bulunuyor. Ancak açıklamalara göre 51. Bölge ile ilgili sınırlamaların kalkacağı ve 2025 yılında bölgenin sırlarının ortaya çıkacağı iddia ediliyor. İşte detaylar…
#51. BölgeKlasik Türk müziğinin özel yorumcularından Dilek Türkan’la müziğimizin geçmişini ve bugününü konuştuk: “Müziğin kabahati olmaz, müzisyenin olur. Bazı müzisyenlerin verdiği zararı onarmaya çalışmakla geçti bizim çok uzun vakitlerimiz. Neyi, ne kadar çok duyarsak ona alışır kulağımız. Biz de iyiyi duyacağız ve iyileşeceğiz.”
#Dilek TürkanYılbaşına sayılı günler kaldı. İstanbul’un farklı mekânlarında bu hafta yeni yıl konserleri düzenleniyor. ‘Harry Potter’ sevenlerse Prime Orkestrası’nın Hogwarts Senfoni Gösterisi’ni kaçırmasın. Enis Arıkan’ın başrolünde olduğu ‘Hayalperest’ de bu hafta perdelerini açıyor.
#Uygar Taylan2024 yılının ocak ayında prostat kanserine yakalandığı açıklanan İngiltere Kralı 3. Charles'ın iyileşme sürecini hızlandırmak ve kanseri yenmek amacıyla kırmızı et tüketmeyi bıraktı. Her zaman yediğine içtiğine dikkat eden kral, artık daha özenli davranıyor ve kırmızı eti diyetinden tamamen çıkardı. Peki kırmızı et ile kanserin ilişkisi nedir? İşlenmemiş et de riskli mi? Ne sıklıkla tüketmeliyiz? Uzmanlar ne diyor?
#Kral CharlesYeni uçak dizaynı konusunda tasarımcılar ciddi anlamda ikiye bölündü. Bir kısmı yarasa kanatlı, yani gövde ve tüpün yapısal birleşim içinde olmasını savunurken diğer kısmı ise geleneksel tüp-kanat sistemini destekliyor. Hipersonik gibi çok hızlı uçaklar için tüp ve kanadın geleneksel olmasının aerodinamik açıdan daha iyi olduğu fikri öne çıkıyor. Bu durum uçak fabrikalarını daha fazla okşasa da diğer tasarımcılar B-52 bombardıman uçağının uçan kanat şeklini savunuyorlar.
#UçakOlivia, bir sabah yataktan şiddetli bir kusma nöbeti ile uyandı. Bir gün önce sıcakta fazla kaldığı için annesi kusmasının nedenini buna bağladı ancak hiç de sandığı gibi değildi. Aylar sonra küçük kıza ölümcül bir beyin kanseri teşhisi kondu. Annesi hastalığın erekn belirtileri konusunda tüm aileleri uyarıyor.
#SağlıkSanat dünyasına kazandırdığı özgün perspektiflerle tanınan ve yurt içi ile yurt dışın-da gerçekleştirdiği sergilerle başarısını taçlandıran Türk ressam Ayşe Betil, şimdi edebiyat dünyasına güçlü bir giriş yapıyor. Betil’in ilk kitabı Senden Sonra, İnkılâp Kitabevi’nin prestijli markası Gutenberg etiketiyle yayımlandı ve raflardaki yerini aldı.
#Sponsorlu İçerikOlivia, sıcak bir bahar gününde şiddetli bir kusma nöbeti geçirdi. Annesi, kızının bir önceki gün çok sıcakta kaldığı için kustuğunu düşünmüştü ancak aylar sonra küçük kıza ölümcül bir beyin kanseri teşhisi kondu. Anne Holly Brown, hastalığın ilk belirtilerini kaçırdığını belirtiyor, bu nedenle aynı şeyi yaşayan ailelere hastalığın uyarı işaretleri konusunda bilgi vermek istiyor.
#Beyin TümörüBeyoğlu’nun kalbinde yer alan ve yenilenen dijital alt yapısı ile film festivalleri, gala, ülke sinemaları ve vizyon filmlerinin yanı sıra sahne sanatları ve konserlere de ev sahipliği yapan Atlas 1948’te bu ay; Ekip katılımlı özel gösterimleriyle “Rosinante’’ ve “Tezgah” filmleri, özel film gösterimiyle “Kaygı”, ödüllü ‘’Tereddüt Çizgisi’’, “Othon Cinema - Brakhage Gösterimi’’ ve ‘’Eat Your Catfish’’ filmleri sinemaseverlerle buluşacak.
#Beyoğluİngiltere'de, beyinde veya omurilikte oluşabilen kötü huylu glioblastoma adındaki tümör ile savaşta deneysel bir tedavi uygulandı. Bu "olağanüstü" tedavide kullanılan ilaç sayesinde, 62 yaşındaki mühendis Paul Read'in kanserinin yarı yarıya küçüldüğü görüldü.
#KanserZeytinyağı Tadım Festivali için Edremit’teydik. Hem birbirinden farklı zeytinyağlarını tattık hem de İtalyan ‘dondurma filozofu’ Marco Radicioni’nin hazırladığı keçi sütünden zeytinyağlı dondurmayı. Marco gastronomiyi ileriye taşıyan gerçek bir emektar. Zeytinyağlı dondurmaysa nefis...
#Ebru ErkeMelek Zeynep Bulut’un “Duo” (İki) adlı eseri, 28 Ekim’de Londra Tasarım Festivali’nde sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Eser Birleşik Krallık’ta yer alan, doğu ve batı yarımkürelerinin birleşimi, Başlangıç Meridyeni olarak kabul edilen ve Unesco Dünya Miras Listesi’nde yer alan Greenwich’te, ikonik Painted Hall’de sergilenecek.
#Melek Zeynep BulutYaşlanmayı durdurduğu ya da yavaşlattığı iddia edilen ürün ve tedavilere her gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak geçen hafta, bu konuya 'takıntılı' olmasıyla tanınan teknoloji milyarderi Bryan Johnson'ın Instagram'da paylaştığı bir yöntem gündem oldu. Peki normal koşullarda hayatı tehdit eden bazı hastalıkların tedavisinde kullanılan bu yöntem yaşlanmayı durdurabilir mi? Uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#SağlıkSon evre pankreas kanseri teşhisiyle sadece 6 ay ömrü kaldığını öğrenen 56 yaşındaki Larry Boyer, deneysel bir tedavi ile bu zorlu mücadelede galip geldi. Kanserli hücreleri dondurarak tedavi eden yöntem sayesinde, Boyer’in tümörleri büyük ölçüde küçüldü ve kanser belirtileri kayboldu. Boyer, tedavi sürecini tamamladıktan iki yıl sonra hayatta kalmanın verdiği şansın farkında olduğunu belirtti.
#Larry Boyerİstanbul Üniversitesi Aziz Sancar Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Günnur Deniz, 49 yıldır faaliyet gösteren Avrupa İmmünoloji Dernekleri Federasyonu’nun (European Federation of Immunological Societie - EFIS) ilk Türk başkanı oldu.
#Prof. Dr. Günnur DenizUçaklardaki magandalar sürekli olay çıkarıyor. Bazılarını duyuyoruz, bazılarından hiç haberimiz olmuyor. Kabin ekipleri yaptıkları işin büyük yorgunluğu yanında ciddi bir riski de her an göğüslemek zorunda kalıyorlar. Magandalarla mücadele ediyorlar. Tek çare bütün havayollarımızın ortak bir kara liste oluşturmaları ve hukuki cezaların yeniden gözden geçirilip, uçaktaki magandaların çevresinde ateşten halka oluşturulması. Kuralların yeniden yazılması gerekiyor.
#UçakYapay zekâ hayatımızın her alanına hızla girdi. Özellikle yeni jenerasyon bu mucize teknolojiden çok fazla yararlanıyor. Ancak ODTÜ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Soner Yıldırım uyarıyor: “Bu yeni teknoloji vasat popülasyonu artırıyor. Sadece yapay zekâ ile derin ve uzun süreli öğrenme olmaz. Herkesin aynı veya benzer cevapları anında verdiği kesim büyür ve bu durumda yapay zekâ yaratıcılığa destek olamaz.”
#Yapay Zekâ