Geride bıraktığımız son 6 ay içinde yapılan bir araştırmaya göre yeme içme sektörünün en çok kazananlarından birisi de pizzacılar. Neden mi? Çünkü paket servise en uygun yiyeceklerden biri. Kaliteli bir paketleme yapıldığı zaman sıcaklığını uzun süre koruyabilir ve hamurlaşma meydana gelmez. Tabi en önemlisi yapılışı. Hamurundan sosuna kadar özenle hazırlanmalı. Geleneksel usullerle elle açılmalı. Hamuru ne kadar dinlenmiş olursa o kadar lezzetli oluyor. Benim için pizza ince dilimli olmalı. Şahsen kalın hamurlu pizzaları tercih etmiyorum. Ne kadar ince olursa lezzetini arttırdığını düşünüyorum. Yedikten sonra bir ağırlık hissetmezsiniz. Tabi en önemli faktör, kaliteli ve organik malzemeler kullanılması. Pizzanın yanında getirilen soslar da lezzeti arttıran unsurlar. Sos deyip geçmeyin, bilgi ve tecrübe lazım. Ne kadar çok deneme yaparsanız soslarınızın lezzeti o kadar iyi olur. Size 3 bölgeden 3 pizzacıyı yazdım. Şimdiden söyleyeyim ikisini çok beğendim ancak bir diğeri eski lezzetini arattı.
#PizzaKırklareli’deki Nayu için ilk başlığımızı böyle attık ama bu köşede zaman zaman böyle bir bölümümüz olacak artık. Türkiye’nin her yerinden bilinmeye, gidilmeye, gidilemese bile hayalini kurmaya değer odaları, o odaların bulunduğu tesisleri, içinde ve civarında neler yapılabildiğini işleyeceğiz. İlk hedefimiz Karadeniz. İstanbul’a üç saat uzaklıkta, bu mevsimde bile harika bir hafta sonu kaçamağı imkânı sunan İğneada.
#Savaş ÖzbeyYol kenarında meyve-sebze satan kamyonlar... Sirke, salça ve zeytinyağının hasını dükkânına taşıyanlar... Yörenin en lezzetli peynir ve hamurişlerini üretenler... Ege ve Akdeniz’de pek çok ilimiz birer lezzet durağı niteliğinde... Peki, ünlü şefler tatilden dönerken nerelerden alışveriş yapıyor, hangi ürünler için rotasını değiştiriyor?
#GastonomiMalum, pandemi ve müzik yasağı kısıtlamaları hala gece 01.00’le sınırlı... Krizi fırsata çeviren, yeme içme sektörü olmuş gibi gözüküyor. Çeşme’de tüm mekanlar saat 01.00 olduğunda müziklerini kapatıyor. Kimi müşteri mekanda oyalanırken, kimileri de atıştırma peşine düşüyor. İşte tam da o noktada Çeşme işletmecileri birbirinden farklı alternatifler üretmeyi başarmışlar.
#1Türkiye gastronomisi ve turizminde çiftlikler artık daha popüler hale geliyor. Kimi sadece yemeli-içmeli, kimi konaklamalı, kimi de etkinlikli... Türkiye’nin meşhur tatil yörelerinde hatta İstanbul’un etrafında açılan çiftliklerden şef dokunuşlu mutfaklarıyla öne çıkanlardan bir seçki yaptım. Okullar kapandığında farklı bir tatil arayan ailelerin çok işine yarayacak ve her yaştan gurmeyi tam kalbinden yakalayacak önerilerim var.
#HürriyetSahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...
#Bugün İftara Ne PişirsemAvrupa’dan Türkiye’ye yeni bir baharat yolu kuruluyor. Avrupa’nın baharat sektöründe en büyük iki markasından biri olan Avusturya'da pazarın yüzde 80'ine, Macaristan'da ise yüzde 60'ına sahip bulunan ve dünyada 18 dilde baharat üreten Avusturya merkezli Kotanyi markası 66 çeşit baharat ürünüyle Türkiye’ye geldi. Avrupa’da 128 yıllık bir geçmişe sahip olan Kotanyi, aynı zamanda Türk pul biberini de Avrupa pazarına taşımayı amaçlıyor.
Kalabalıktan uzak, vize uygulaması olmayan, yakın, bizden ve el değmemiş bir ülkede sakin tatil yapmak isteyenler için Arnavutluk kış aylarında bile cazip gezi rotaları sunuyor. Haftanın 5 günü THY’nin karşılıklı seferleriyle Tiran’a 75 dakikada ulaşmak mümkün. Osmanlı’nın Adriyatik kıyısında bıraktığı izleri görebilir, Balkan mutfağının lezzetleriyle tanışabilir, eğer benim gibi Balkan mübadili bir ailedenseniz köklerinizi keşfedebilirsiniz. Yolculuk boyunca, doyumsuz dağ, göl ve deniz manzaralarının içinden geçeceksiniz.
İstanbullulara bir teklifimiz var: Yarın için ayarladığınız tüm programı iptal edin ve yolunuzu Galata’ya çevirin, çünkü görecek çok şeyiniz olacak. Sabah 11’den akşam 11’e kadar Galata Kulesi çevresindeki her noktada bir aktivite var. Galerilerde, kafelerde, sokaklarda, tiyatro mekanlarında ve hatta restoranlarda bile ilginizi çekecek bir şeyler bulacaksınız. Yarın sabah erkenden Galataperform’dan bir harita alın ve sokakları arşınlamaya başlayın. İşte size önerebileceğimiz bir gezi güzergahı.